28.10.11
22:22
Здравейте. Накратко за мен : на 20 години съм, 189см висок, тежа 75кг. Тренирам от както се помня. Като малък тренирах карате 5-6 години, после половин година айкидо и около 2 месеца ръгби. В момента отново тренирам карате (3 пъти седмично) като го съчетавам с фитнес (3-5 пъти седмично). (Все още нямам конкретна програма, скоро ще си избера.) Всяка сутрин имам и нещо като мини-тренировка свързана с работата ми (около 45 минути тичане, лицеви, кофички, набирания и др.)
Винаги съм бил много слаб. Целта ми е до края на зимата да се опитам да стигна до около 85 килограма. В момента разполагам само с Universal Nutrition Amino 2700. Тези дни мисля да си поръчам Whey Shake и червения JACK3D (защото често пъти нямам сила за тренировка). Всеки месец ще имам възможност да отделям по около 100-150лева за добавки.
Според вас изборът, който съм направил добър ли е? И бихте ли ми препоръчали още нещо, което би помогнало за постигане на целта ми? :)
Благодаря предварително.
Изборът ти трябва да е много ядене, 3500- 4000 калории на ден, от които 200-220 грама от протеин. Може да си вземеш голямо количество протеин на прах- суроватка, казеин, матрица, както и креатин.
казано от sim pLy на 28.10.11, 22:22:
Здравейте. Накратко за мен : на 20 години съм, 189см висок, тежа 75кг. Тренирам от както се помня. Като малък тренирах карате 5-6 години, после половин година айкидо и около 2 месеца ръгби. В момента отново тренирам карате (3 пъти седмично) като го съчетавам с фитнес (3-5 пъти седмично). (Все още нямам конкретна програма, скоро ще си избера.) Всяка сутрин имам и нещо като мини-тренировка свързана с работата ми (около 45 минути тичане, лицеви, кофички, набирания и др.)
Винаги съм бил много слаб. Целта ми е до края на зимата да се опитам да стигна до около 85 килограма. В момента разполагам само с Universal Nutrition Amino 2700. Тези дни мисля да си поръчам Whey Shake и червения JACK3D (защото често пъти нямам сила за тренировка). Всеки месец ще имам възможност да отделям по около 100-150лева за добавки.
Според вас изборът, който съм направил добър ли е? И бихте ли ми препоръчали още нещо, което би помогнало за постигане на целта ми? :)
Благодаря предварително.
Като цяло три пъти карате + три до пет пъти фитнес , храненето трябва да ти е на супер ниво за да има някакъв прогрес , в което се съмнявам.Не се чуди защо нямаш сила за тренировка , причината почети съм сигурен , че е в недостатъчно калории особенно преди тренировка и то пълноценни калории.Друг път избягвай да си купуваш бг марки било то протеин,амино и т.н ... Колкото до Уей шейка на Синтракс - протеинчето е на добро ниво за парите си , вкуса му също е добър , но кг от него не очаквай , колкото до джакед сигурен ли си , че точно от него имаш нужда?
Аз бих си взел суроватка- Синджекс за 70 лв, казеин за около 60 на Оптимум или Цитоспорт, както и доказан креатин за останалите пари, примерно 300 грама монохидрат на Оптимум е около 20 лв. Поне 2-3 дози от Синджекса на ден, 1 от казеина преди лягане и по 5-10 грама креатин всеки ден.
29.10.11
16:53
казано от 4oKuTo на 29.10.11, 14:50:
Аз бих си взел суроватка- Синджекс за 70 лв, казеин за около 60 на Оптимум или Цитоспорт, както и доказан креатин за останалите пари, примерно 300 грама монохидрат на Оптимум е около 20 лв. Поне 2-3 дози от Синджекса на ден, 1 от казеина преди лягане и по 5-10 грама креатин всеки ден.
Интересно защо даваш “рецепта” за приемане на протеина например. Ако човека на ден приема около килограм месо разделено в 5 хранения и да кажем 100-200 грама извара преди лягане , дали има нужда от 3 дози суроватка и една доза казеин?
Ако хапва по килограм месо на ден, наистина няма нужда. Но надали случаят е такъв. Щом пита за хранителни добавки, явно има нужда от такива.
П.С.: На него му трябват наистина много калории. За да набави толкова протеин и калории само от храна, трябва да се насилва.
Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 29.10.11 18:49.
Благодаря на всички за бързите отговори. Забравих да спомена за хранителния режим, който мисля да започна от средата на следващия месец, а именно:
Закуска - овесени ядки / прясно мляко/ доза протеин
Втора закуска - сандвич или свинско с ориз
обяд (предтренировъчно) - около 200гр. свинско с около 200гр. ориз
след тренировка - доза протеин и 1 банан
час - час и 30 след тренировка - 200гр. свинско с 200гр. ориз
вечеря - 200гр. свинско с 200гр. ориз
преди лягане - 150-200гр. извара.
Оризът може от време на време да го заменям с леща, боб, картофи, грах, пълнозърнест хляб или други пълнозърнести продукти.
Ако имате някакви препоръки за храната, споделяйте. :)
За сега, понеже разполагам само с около 150 лева за добавки, мисля да си взема pharma whey (4,5кг.). След около месец-2 ще мисля за някакви други добавки. Как ви се струва?
казано от Dominic на 29.10.11, 14:28:
колкото до джакед сигурен ли си , че точно от него имаш нужда?
Честно да ти кажа не съм сигурен, но ми трябва някакъв енергитик за преди тренировка. Дали ще е добре?
30.10.11
13:20
Храненето е много добро. Замислял ли си се за бета аланин + креатин ?
казано от Момчил Ганев на 30.10.11, 13:20:
Храненето е много добро. Замислял ли си се за бета аланин + креатин ?
Честно да ти кажа от добавки не разбирам особено. Вие какво бихте ми препоръчали като за начало?
Има ли нужда да взимам протеина или да взема нещо друго?
Прочетох малко тази вечер, разгледах и сайтовете за добавки и смятам за първо време да си взема протеина на PhD Pharma Whey и около месец след като ми започне режима - SERIOUS MASS на ON. Какво мислите?
16.11.11
11:35
протеина е много добър аз лично съм изпил към 15 кг от него
гейнера го махни - спокойно можеш да го замениш с протеин + банани и мед
и добави едни витамини и омега 3