Препоръчайте ми добавки

28.10.11
22:22

Здравейте. Накратко за мен : на 20 години съм, 189см висок, тежа 75кг. Тренирам от както се помня. Като малък тренирах карате 5-6 години, после половин година айкидо и около 2 месеца ръгби. В момента отново тренирам карате (3 пъти седмично) като го съчетавам с фитнес (3-5 пъти седмично). (Все още нямам конкретна програма, скоро ще си избера.) Всяка сутрин имам и нещо като мини-тренировка свързана с работата ми (около 45 минути тичане, лицеви, кофички, набирания и др.)
Винаги съм бил много слаб. Целта ми е до края на зимата да се опитам да стигна до около 85 килограма. В момента разполагам само с Universal Nutrition Amino 2700. Тези дни мисля да си поръчам Whey Shake и червения JACK3D (защото често пъти нямам сила за тренировка). Всеки месец ще имам възможност да отделям по около 100-150лева за добавки.
Според вас изборът, който съм направил добър ли е? И бихте ли ми препоръчали още нещо, което би помогнало за постигане на целта ми? :)
Благодаря предварително.

29.10.11
13:16

Изборът ти трябва да е много ядене, 3500- 4000 калории на ден, от които 200-220 грама от протеин. Може да си вземеш голямо количество протеин на прах- суроватка, казеин, матрица, както и креатин.

29.10.11
14:28

казано от sim pLy на 28.10.11, 22:22:

Здравейте. Накратко за мен : на 20 години съм, 189см висок, тежа 75кг. Тренирам от както се помня. Като малък тренирах карате 5-6 години, после половин година айкидо и около 2 месеца ръгби. В момента отново тренирам карате (3 пъти седмично) като го съчетавам с фитнес (3-5 пъти седмично). (Все още нямам конкретна програма, скоро ще си избера.) Всяка сутрин имам и нещо като мини-тренировка свързана с работата ми (около 45 минути тичане, лицеви, кофички, набирания и др.)
Винаги съм бил много слаб. Целта ми е до края на зимата да се опитам да стигна до около 85 килограма. В момента разполагам само с Universal Nutrition Amino 2700. Тези дни мисля да си поръчам Whey Shake и червения JACK3D (защото често пъти нямам сила за тренировка). Всеки месец ще имам възможност да отделям по около 100-150лева за добавки.
Според вас изборът, който съм направил добър ли е? И бихте ли ми препоръчали още нещо, което би помогнало за постигане на целта ми? :)
Благодаря предварително.

Като цяло три пъти карате + три до пет пъти фитнес , храненето трябва да ти е на супер ниво за да има някакъв прогрес , в което се съмнявам.Не се чуди защо нямаш сила за тренировка , причината почети съм сигурен , че е в недостатъчно калории особенно преди тренировка и то пълноценни калории.Друг път избягвай да си купуваш бг марки било то протеин,амино и т.н  ... Колкото до Уей шейка на Синтракс - протеинчето е на добро ниво за парите си , вкуса му също е добър , но кг от него не очаквай , колкото до джакед сигурен ли си , че точно от него имаш нужда?

29.10.11
14:50

Аз бих си взел суроватка- Синджекс за 70 лв, казеин за около 60 на Оптимум или Цитоспорт, както и доказан креатин за останалите пари, примерно 300 грама монохидрат на Оптимум е около 20 лв. Поне 2-3 дози от Синджекса на ден, 1 от казеина преди лягане и по 5-10 грама креатин всеки ден.

29.10.11
16:53

казано от 4oKuTo на 29.10.11, 14:50:

Аз бих си взел суроватка- Синджекс за 70 лв, казеин за около 60 на Оптимум или Цитоспорт, както и доказан креатин за останалите пари, примерно 300 грама монохидрат на Оптимум е около 20 лв. Поне 2-3 дози от Синджекса на ден, 1 от казеина преди лягане и по 5-10 грама креатин всеки ден.

Интересно защо даваш “рецепта” за приемане на протеина например. Ако човека на ден приема около килограм месо разделено в 5 хранения и да кажем 100-200 грама извара преди лягане , дали има нужда от 3 дози суроватка и една доза казеин?

29.10.11
18:44

Ако хапва по килограм месо на ден, наистина няма нужда. Но надали случаят е такъв. Щом пита за хранителни добавки, явно има нужда от такива.
П.С.: На него му трябват наистина много калории. За да набави толкова протеин и калории само от храна, трябва да се насилва.

Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 29.10.11 18:49.

29.10.11
19:33

Благодаря на всички за бързите отговори. Забравих да спомена за хранителния режим, който мисля да започна от средата на следващия месец, а именно:
Закуска - овесени ядки / прясно мляко/ доза протеин
Втора закуска - сандвич или свинско с ориз
обяд (предтренировъчно) - около 200гр. свинско с около 200гр. ориз
след тренировка - доза протеин и 1 банан
час - час и 30 след тренировка - 200гр. свинско с 200гр. ориз
вечеря - 200гр. свинско с 200гр. ориз
преди лягане - 150-200гр. извара.
Оризът може от време на време да го заменям с леща, боб, картофи, грах, пълнозърнест хляб или други пълнозърнести продукти.
Ако имате някакви препоръки за храната, споделяйте. :)
За сега, понеже разполагам само с около 150 лева за добавки, мисля да си взема pharma whey (4,5кг.). След около месец-2 ще мисля за някакви други добавки. Как ви се струва?

казано от Dominic на 29.10.11, 14:28:

колкото до джакед сигурен ли си , че точно от него имаш нужда?

Честно да ти кажа не съм сигурен, но ми трябва някакъв енергитик за преди тренировка. Дали ще е добре?

30.10.11
13:20

Храненето е много добро. Замислял ли си се за бета аланин + креатин ?

30.10.11
18:50

казано от Момчил Ганев на 30.10.11, 13:20:

Храненето е много добро. Замислял ли си се за бета аланин + креатин ?

Честно да ти кажа от добавки не разбирам особено. Вие какво бихте ми препоръчали като за начало?
Има ли нужда да взимам протеина или да взема нещо друго?

30.10.11
23:02

Прочетох малко тази вечер, разгледах и сайтовете за добавки и смятам за първо време да си взема протеина на PhD Pharma Whey и около месец след като ми започне режима - SERIOUS MASS на ON. Какво мислите?

16.11.11
11:35

протеина е много добър аз лично съм изпил към 15 кг от него
гейнера го махни - спокойно можеш да го замениш с протеин + банани и мед
и добави едни витамини и омега 3

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1