Дневникът на Рената

Темата е заключена.

28.10.11
20:59

Ще пробвам и аз с едни дневник.Обещавам,че ще търпя всякакви критики и ще приемам препоръки.Това ми е и целта с него,да имам  успех.Ходя на фитнес 5 дена в седмицата от 2 месеца и целя отслабване.Висока съм 160см тежа в момента вече67кг((blush)започнах преди два месеца от72)и съм на 31год.Родих преди 3 години и така и не успях да отслабна.Започнах с дюкан,резултат- 20кг и мноооого бъррзо си върнах 17 от тях,е препоръката с него е да не тренираш защото е много изтоштително особено по време на белтъчните дни.ГОЛЯМА ГРЕШКА.Та както и да е знам вече ,че правилния  начин е спорт+хранителен режим.В два етапа от живота си съм ходила на фитнес за  по 1-2 години , чудя се въопще защо съм спирала сигурно защото се ожених и както и да е.Та сега се придържам към НВД.Първите 3 седмици правих на една тренировка цяло тяло с по едно упражнение за един мускул и 40 мин каридио 3 пъти в седмицата и два допълнителни дни само кардио.Сега си разделих тялото на две обаче нещо не ми се връзва,защото се получава едната седмица тренирам 2 пъти долна част и един път горна част на тялото,а следващата  едни път долна и два пъти горна част+ двата ми дни само кардиодио.Да пиша ли подробно какво точно правя в залата?

Иначе храна днес например: ставам много рано 7ч закуска 100гр кис мляко
                                8ч тренировка
                                  11ч 3 с.л мЮсли със стевия и мляко
                                  13:30ч тиквички с телешко кълцано месо с яйца
                                17:30същото от обяд
                                  сега само се каня маааалко да прегреща с ПЪРЖЕНА щука със зелена салата

28.10.11
22:41

Здрасти и успех с дневника :) !

Ще помагаме с каквото можем. Като за начало:
1. Да, пиши подробно какво правиш в залата. Вероятно има доста накъде да се оптимизира.
2. След тренировка и изобщо преди обяд (особено пък ако тренировката ти е сутринта, както в случая) може да си позволиш малко въглехидрат, и то бърз - примерно мед вместо стевия в мюслито.
3. Пържена риба - не е чак такова голямо прегрешение според мен - верно пържена, ама все пак риба :)
4. изтоЩително; въобЩе - не, че искам да съм дребнава или досадна.

Поздрави!

28.10.11
23:02

Днес например 10мин загрявка на велоергометър
                3х15@5кг Глутеус машини
                3х15@4кг подобна такава Глутеус машини само че съм права и е по- скоро за задния бедрен мускул както и да се казва
                3х30@30кгАбдуктор машина външна част     
                3х30@30кгАбдуктор машина вътрешна част
                3х20бутаща преса от седеж за корема
                20 хиперкстевзии
                3х15 коремни преси на наклонена лежанка
                30 пътека правя интервално кардио ,аз и не издържам на монотонния крос ,по-лесно ми е на 10 да направя спринт за 1-2мин и после да походя на 6 4-5 отколкото да бягам само на 8 като правят повечето в залата където ходя.Утре ми е ден за кардио 40 мин пътека,20 кростренажор и 20 колело и после ходя около 2-3 км до работа пеша

29.10.11
21:57

Днес малко закъснях със ставането,10ч 100-200гр кис мляко
                                    интервално кардио35мин пътека
                                    20мин кростренажор
                                    15 мин велоергометър
                                    12:30ч овесени ядки 3с.л. с кисело мляо и мед
                                    14:50 ч печено пил бутче с домати
                                      18:30 ч остатъка от бутчето(малко от калника му  :) с още един домат
                                    21 ч голяма салата зеле с 3 яйца и малко пуешка шунка
Така написана вечерята ми се струва мноооого голяма.Утре ми е ден за почивка и от работа и от тренировка

30.10.11
15:34

Въпреки,че мисля за тоя дневник че сама си го чета все пак ще попитам.В тази програма http://www.bb-team.org/workout/1323_split-programa-za-otslabvashti-dami#axzz1c5xrvP3y дупето и бедрата се тренират 1 път за седмица ,достатъчно ли е когато става въпрос за отслабване.Смятам да започна по нея да тренирам + двата отделни дни само за кардио.А,и друго да попитам,Повдигане на щанга от полулег мога ли да го заменя с дъмбели,защото  залата в която тренирам е само за жени и няма лежанки с щанги( както и да се казват тези машини)?

Мнението беше редактирано от Рени на 30.10.11 17:16.

30.10.11
16:07

Тренирай ги един път а ако няма ефект  тренирай два пъти в седмицата (дупето и бедрата ).
А повдигането от полулег може да го правиш с дъмбели.

30.10.11
18:35

Днес ми е не тренировъчен ден и малко май се поулях с храната
    9ч 3с.л. мюсли с 6 вида ядки и л мед и 300гр кис мляко
    12 150гл печен свински език с маалко масло ,филийка пълнозърнест хляб с кълнове,салата от печени чушки със сирене
    16ч 80гр орехи
    и сега ще вечерям гювече от домат,чушка ,100гр сирене ,малко пуешко и 1-2 яйца с малко салата от зеле
  Нещо ми е трудно с тези сметки на калории,но ако имам застой ще трябва май да започна и аз да ги смятам

31.10.11
21:43

Понеделник е и ставам рано в 6 и 30 100-200гр кис мляко
                                8ч тренировка
                                11:30 мюсли с кис мляко и стевия
                                салата зеле с пуешко пушено филе 50гр и 100гр сирене
                                80-100гр орехи
                                21ч зеле на фурна с кълцано телешко 

Днес тренирах гърди,рамо и корем и 30 мин кардио.При упражненията за гърди се опитвам с 4кг и нещо не усещам напрежение в гърдите,нещо грешно правя и не мога да разбера какво.Трябва ли при флайса например да са ми опънати ръцете в лактите или трябва да са леко свити.Дори се пробвах с 10 лицеви опори,е вярно е че са малко обаче ми тежат още килата ,и при тях нещо не усещам напрежение в гърдите.Може би защото ги направих с по-събрани ръце уж да напрегна повече вътрешната част на гърдите.Искам точно на този мускул да пробвам да кача маса,защото по принцип са ми по-големички гърдите и да пробвам да се получи някаква компенсация. Офф аз си ги мисля едни такива,но дали ще стане?

01.11.11
21:24

Днес беше ред на кардио-пътека40мин,20мин кростренажор и 15 колело
            7ч закуската обичайна 100-200гр кис мляко
              8ч тренировка
            11ч мюсли с мед и кис мляко
            13:30 зеле на фурна с кълцано телешко
              17 :30 зеле със същото
              20:30 10-20гр бадеми,3 яйца с пиперка и пуешко с краставици

02.11.11
21:04

Аз май попрекалих с натоварването и малко ми се обадиха коленете и глезените,ще почивам 3 дни.И без това имам и други женски причини.Днес тренирах гръб ,рамо и корем и 30 мин кардио накрая.Ето това от готовата програма на сайта

7-8 минути велоергометър (или бягаща пътечка) в бавно до умерено темпо за разгрявка
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 15 повторения
избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 15 повторения
пек-дек - 3 серии по 15 повторения
раменни преси с дъмбели - 3 серии по 15 повторения
разтваряне с дъмбели - 3 серии по 15 повторения
сгъване с дъмбел от стоеж - 3 серии по 15 повторения
концентрично сгъване - 3 серии по 15 повторения
коремни преси - 3 серии по 30 повторения
вдигане на краката от висилка - 3 серии по 20 повторения
хиперекстензии - 3 серии по 25 повторения
30 минути бягаща пътечка в аеробно темп

Източник: Сплит програма за отслабващи дами http://www.bb-team.org/workout/1323_split-programa-za-otslabvashti-dami#ixzz1cZmX0ePy
  храната както обикновенно сутрин кис мляко
8ч тренировка
  11ч овесени ядки с 10 гр лешници
  13:30зеле на фурна с кълцано телешко/последната порция накрая/
  17:30 бадеми 100гр
  20ч ПЪРЖЕН  сафрид с краставици

03.11.11
21:27

Не съм тренирала днес.Закуската ми в 8ч беше 50гр лешници
                                      11ч овесени ядки с кис мляко и мед
                                      13:30 100гтр сирене с краставица
                                      17 :30 100гр бадеми
                                      20ч пил бут печен със зелена салата Мечетая си да си ръбна сааамо малко от сухата паста на детето

07.11.11
22:38

Не съм писала няколко дни,подобни са на другите:))).Само неделя....неделя....,не се гордея с  този ден бях решила от едно известно време този ден да се поотпусна и доста въглехидрати май допълнително поех.Сутринта не показа на кантара .Така или иначе съм решила да имам по 1-2 такива дни в месеца.Днес си продължавам  храната по стария начин
7ч 100-200гр кис мляко
8чЛ-карнитин и тренировка
    7-8 минути велоергометър (или бягаща пътечка) в бавно до умерено темпо за разгрявка
  повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 15 повторения
  избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 15 повторения
  пек-дек - 3 серии по 15 повторения
  раменни преси с дъмбели - 3 серии по 15 повторения
  разтваряне с дъмбели - 3 серии по 15 повторения
  сгъване с дъмбел от стоеж - 3 серии по 15 повторения
  концентрично сгъване - 3 серии по 15 повторения
  коремни преси - 3 серии по 30 повторения
  вдигане на краката от висилка - 3 серии по 20 повторения
  хиперекстензии - 3 серии по 25 повторения
  30 минути бягаща пътечка в аеробно темпо

Източник: Сплит програма за отслабващи дами http://www.bb-team.org/workout/1323_split-programa-za-otslabvashti-dami#ixzz1d3NRNcmg
Обаче нещо ме наболява в областта на кръста и  хиперекстензии не можах да ги направя.Болката е като мускулна треска обаче продължава повече от седмица.Някъде съм го натоварила неправилно сигурно,пък и преди години никога не съм тренирала горна част на тялото и съм кекава:)))
  11ч овес+кис мляко и стевия
  13:30 150гр варен боб и пил филе
17:30 70гр бадеми
  20 3 яйца,20гр сирене и зеле
Днес е един от малкото дни в който реших да си сметна калориите и всичко останало и установих ,че дефицита ми е между50-100 калории.Май е малко,но за сега има резултат  -7кг

08.11.11
09:24

Седем килограма за колко време? От началото на дневника ли? О.о  С 50-100 калории дефицит за месец и малко ми се струва нереално. Иначе браво за постигнатото! :) (ако е за по-дълъг период де, че прекалено рязко сваляш ако е за месец!)

08.11.11
19:45

Неее,как за толкова малко време...За вече два месеца и 3 дни.Скоро реших да си  направя дневник и евентуално да ми помагате и ако има нужда критикувате.

Мнението беше редактирано от Рени на 08.11.11 21:21.

10.11.11
22:11

Денят ми започна в 8ч с 100гр кис мляко
                    10:30 3л мюсли с мед и кис мляко/остатъка от кофичката/
                    14ч 160гр печен пил дроб с 200гр домат
                    17ч50гр дроб
                    18чтренировка
                            8мин загрявка на колело
                            3Х15горен скрипец раменен хват
                            3х15гребане с дъмбели   
                            3х15пулоувър с дъмбел
                            3х15Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
                            3х15горен скрипец за трицепс
                            3х15кик-бек
                            малко коремни преси
                            30мин пътечка интервално кардио,като първите10 мин с най-голям наклон и големи крачки
                    20:30пил гърди100гр,едно крило и шопска салата със зеле и кашкавал:)))

Четох вчера в  една от темите тук една статия с публикувани слаби виснали дупенца и се загледах днес в залата,на  1/2 от жените им бяха такива дупетата,ужас.Аз имам много да топя за да се види мускул точно там де,но в никакъв случай не искам така да изглежда,както мъжа ми казва като болно куче-виснала кожа и кокали само.

15.11.11
23:00

Тренировката ми днес беше само кардио-30 мин интензивно кардио на пътека,2 мин ходя, една спринт.На кростренажора 20 мин и разпуснах на колелото 15.Не знам защо реших и на лег пресата 3х20 да мина.За лег пресата инструктура каза,че при жените трябва да се избягва понеже нещо не добре оформял  дупето и задно бедро,има ли нещо вярно?
  Храната иначе  100гр кис мляко в 7ч
                8:30 тренировка
                11:30 ябълка
              12ч мюсли с кис мляко и мед
                14ч пи бутче с краставица
                17ч 80гр бадеми
                20:30ч свински дроб на скара със зелена салата

16.11.11
07:01

off:
Какво има на аватара?

Мнението на инструктора подкрепя широко разпространената заблуда, че жените не трябва да тренират “тежко”. Не си написала какво е имало на тая лег преса. Както искаш разбирай тежко...

16.11.11
19:44

http://www.bb-team.org/exercise/1504_izbutvane-na-45-gradusova-leg-presa-s-aktsent-varhu-vatreshnata-chast-na-be#axzz1doHnINcG
За това говоря.Тежестите не са означени по никакъв начин,но аз си го нагласям на петата плоча от горе на долу/не знам как се казва/

16.11.11
23:07

Това на аватара ми е старо дърво в гората,на живо беше много красиво

7ч 100гр кис мляко
8ч л-карнитин тренировка
  8 мин велоергометър
  3х15 придърпване  на  горен скрипец раменен хват
  3х15 гребане с дъмбели по 5 кг
  3х15 пулоувър 5кг
    3х115 долен скрипец придърпване
  3х15 едностранно трицепсово разгъване
    3х15 грен скрипец за трицепс
  3х15 кик бек
    2х15 хипекстензии
коремни преси на машина 3х20
  18 мин интензивно кардио пътечка
11:30 овесени ядки кис мляко и стевия
14ч свински черен дроб с домат
17ч 70гр орехи
20:30 пил бутче със зелена салата  и малко пикантна салата отготовите

17.11.11
22:46

Пробвах сутринта овесени ядки с прясно мляко и мед,никак не е зле.Преди това започнах с ябълка.
  На обяд печено пил филе с домат ,следобед орехи и бадеми не повече от 100 гр общо и за вечеря...2 свинки кюфтеца със зелена салата и мааалко кьополу направено от мен без мазнина .Днеска е ден за почивка,без тренировка,е 3-те км отиване и 3 връщане от работа си остават всеки ден

18.11.11
21:00

7:30 100гр кис мляко и кафе с мляко
8ч  Л-карнитин и тренировка
11 ч мюсли с кис мляко и стевия
14ч пил бутче с лютенца
17ч домат и малко лютеница
20ч направих си едно много вкусно гювече от домат,сиренне,пиперка, кашкавал,пил месо и едно нащипано яйце отгоре-В микровълновата и за 5 мин е готово ,хем вкусно,хем е топличко като манджичка
тренировката
7 мин пътека максимален наклон и големи крачки
3х15 плие с 10кг
3х15глутеус машашина
3х15 още една такава подобна машина която не знам как се казва,но на нея съм права и изтеглям тежеста на зад с крака.
3х25 аддуктор машина, отваряне и затваряне
3х15 бедрено сгъване
2х15 хиперкстензии
3х15 извивки в страни за корем на машина
3х25 сек планк,трудно ми още да го правя на длани  и затова свиквам на лакти
20 мин бягане на пътека

21.11.11
20:02

Сутринта пак започнах деня с 100гр кис мляко,правилно ли е не ли е правилно не знам.
8:30 л-карнитин и тренировка
11ч банан
13ч овесени ядки със стевия и домашно кис мляко,струва ми се,че е доста масленно
17ч 80гр кашкавал,малко зеле и малко пилешко- работата ми е такава,че нямаше как да ям по-рано тази  храна която трябваше да ми е за обяд
20ч пил бут и зеленчуци-гъби,тиквички,лук молков и пиперка

тренировка
7 мин колело
3х15избутване на дъмбели от полулег
4х10 повдигане на дъмбели от лежанка
3х15 пек-дек
3х15 раменни преси с дъмбели
3х120 разтваряне с дъмбели напред и настрани
3х15 разтваряне на обратен пек дек
3х15 хиперкстензии
3х20 коремни преси на машина
3х8 вдигане на крака от висилка
3х20 сек  планк
25 мин интервално кардио пътечка

22.11.11
21:57

Дне за кардио тренировка-25 мин пътека,20 мин кростренажор и 20 колело
храната сутринта пак 100гр кис мляко
8ч л-карнитин
11ч ябълка
13ч краставици с пил филе печено окло 150-200гр
17ч  80гр бадеми
20ч  пил месо  със зеленчуци
Така и не съм измислила сутрин преди тренировка с каква лека храна  да заменя киселото мляко

22.11.11
22:03

казано от Рени на 22.11.11, 21:57:

Така и не съм измислила сутрин преди тренировка с каква лека храна  да заменя киселото мляко

Едно протеинче можеш да си вземеш ;) Аз кардиото го правя на гладно за отслабване, ама пък ти си знаеш: ако ти става лошо на гладно по-добре недей.

Мнението беше редактирано от Anelia на 22.11.11 22:04.

22.11.11
22:28

Да,знам че на гладно е по- добре,но наистина ми става лошо и затова предпочитам да подложа нещо леко и да мине час до тренировката.

07.12.11
22:41

Минаха доста дни в които не съм писала.На доста маси бях и и си похапнах доста и  си излязох и от режима и малко по-малко тренировки направих,но такива ми бяха тези дни ,рождени дни ,именни дни и събиране на маса и с повод и  без повод и т.н..Като цяло поне си задържам кг и дори съм някой друг грам надолу,общо -8кг.Изкушавам се да пусна някоя друга снимка “преди” и “сега,защото при моите 156см височина 8кг са си доста видими.
Днес деня ми започна с мляко с кафе в 7ч
8ч тренировка
    7-8мин загрявка на пътеката
    3х15 повдигане на дъмбели от полулег
    3х15 флайс полулег
      4х12 избутване на дъмбели от лежанка
    3х12 пек дек
    3х15 раменни преси
    3х15разтваряне с дъмбели
    50 подскока на въже
    15 хиперкстензии
    60 подскока на въженце 
    2х10 вдигане на крака от висилка
    3х15 сек планк
30 мин интервално кардио пътека
11ч си изядох 3 с л  овесени ядки с прясно мляко
13ч пил бут със салата зеле
16:30 ябълка
17 70гр орехи
20чпил бутче със салата зеле пак

В общи линии съм много доволна,че не се чувствам да съм на диета ,а килограмите си падат баавно малко по малко

11.01.12
20:54

По празниците си направих една почивка от фитнеса и от диетичния режим и сега ми е много трудно да се ограничавам,иначе от 3-4 дни започнах да поспортувам.Свърши ми картата за фитнеса и понеже на този етап нямам финанси за да си я подновя реших малко да пробвам в къщи.Имам едно сакче с формата на пудовка,в него сложих едно дървено трупче :)))),теглих то 7 кг .Имам си  в къщи волергометър с който започвам 25 мин ,после продължавам с импровизираната ми пудовка със всичките видове сиунгове които съм чела тука че правите и съм гледала клипове ,направих си импровизирани гири:)))(тях смятям иначе да си ги купя до края на седмицата от 3кг),правих рамени преси  и други на които все още не знам наименованият,много време ще ми отнеме да ги търся как се казват, и накрая завърших с опити за бърпита  ,лицеви опори ,планкове и разни подскоци гледани в различните сайтове. Днеска интересно ,че имам напрежение и лека мускурна треска по цялото тяло.Уж ходя от 4 месеца на зала,а така мускулна треска съм нямала.Храната за сега.....срам ме е да я напиша,вечерта сгафих.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1