20.09.11
20:08
Здравейте! Аз съм 103 кг и съм висок 175 см. Поради тази причина бих се радвал на съвети от хора, които са минали по моя път и са успели. Чел съм теми и статии по въпроса, но искам мнението на човек, който е минал по пътя на отслабването. Моите цели са следните - да стана 80 кг, да заприличам на човек и да стана поне малко релефен. Мисля, че за 4-5 месеца ще мога да сваля нежеланото тегло. За колко време мислите, че е добре да сваля тези килограми? Благодаря предварително за хубавите съвети и знам, че няма да ме разочаровате . :)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 20.09.11 20:30.
20.09.11
20:19
Упорист и воля-това е което ти трябва. За другото се иска време и постоянство! :)
20.09.11
20:26
Ами щом искаш някой който е минал през това ето какво ще ти кажа. Тренирай 3-4 пъти седмично с желание , прави така наречените кардио тренировки т,е, футбол , волейбол , баскетбол , тичане и тн. и ще успееш. При мен се получава . Преди бях 107кг 193 см - година по късно тоест сега съм 90.7 кг и значително по- силен.
20.09.11
20:28
Пътя към отслабването е дълъг и трънлив.
20.09.11
20:31
Според мен има два варианта пред теб:
1. Създай си дневник и бъди редовен с него. Ако не знаеш какво да пишеш, разгледай дневниците и в двата раздела (дисциплината и мотивацията е еднаква и при двата пола). Така ще видиш опита на другите, без да се налага те да го синтезират в темата тук. Нещо повече - редовно попълваните дневници се радват на съвети, критика да го кажем дори. Де факто ти питаш за същото според мен.
2. Ако не смяташ, че първият вариант е за теб, обърни се към консултант, с когото да подходите индивидуално, както в храненето, така и в тренировките. Такива консултанти във форума са Владо, Лазар и Юли.
Имаш цялата необходима информация онлайн, тук. Имаш съмишленици във форума. Имаш и консултанти на един клик разстояние.
Това, което нямаш, е право да се откажеш от целите си. Успех!
На Нова година бях 97 кг и с едно голяяяямо шкембе и бузи...сега съм 65 кг...с правилно ядене и много спорт ще постигнеш целите са за посочения период от време. Успех!
само да ти кажа, че бързото отслабване няма ефект, на 12г свалих 27кг за 3 месеца, после в 10 и 12-ти клас ми се налагаше да свалям пак по 10-12кг т.е периодично бях пълен и през другото време “фит” тъкмо съм нормал и някоя вечер като ми писне похарча 30 лв за сандвичи :D
ако искаш напъни се с повечко спорт сега, но докато не се отървеш от вредните навици, никога няма да си във форма. има няколко просит правила, които спазвам и сега съм екстра
- не приемам повече калории от колкото тялото ми изисква, около 1800 в мързеливи дни и 2200-2500 в заетите http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php
- не ям много боклуци, гледам всеки ден да изям поне 1 салата, пържоли, кюфтета от истинска кайма, риба, яйца, манджи, плодове, ядки, кисело мляко, пълнозърнест хляб и прочие здравословни храни... сладоледи, чипсове и подобни, ям рядко, отначало ми беше зор да свикна, но сега дори не го мисля.. Е ако ми се отвори апетита за сладко ще си взема, но до 12 и няма да е повече от 500 cal.. но това си има последствия, една хубава манджа с 2 филийки хляб много повече засища. имай впредвид, че дори и 100 кал да взимаш повече всеки ден, това са 2кг + на месец
- докато отслабвах след 17:00 не ядох, като постигнеш желаните резултати, можеш да си оставиш 250-400кал вечерта за риба и салата примерно
Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 18.10.11 20:56.
Като цяло споделям мнението на CoolAsIce, но не съм съгласен, че не може да се яде след 17.00.
Ако можеш да ходиш на зала три пъти в седмицата, ето това е начинът:
http://www.bb-team.org/workout/1282_barzo-i-lesno-otslabvane-samo-za-3-dni-sedmichno#axzz1byqkrrnF
Ако не можеш да ходиш на зала, трябва да дадеш накуп 100 лв за 2 дъмбела х 10 кг и почваш да тренираш вкъщи, три или четири пъти седмично.
Хранене - нисковъглехидратна диета с 1500 - 1800 ккал дневно
момчета не попивайте всичко като гъби от всеки, който ви кажи кво да правите! има един лаф да питаш патилото, а не старило :)
дори фитнес-инструктора ми казваше няква хардкор нвд дето само не ме погроби! за 3 месеца свалих с нея от 100 на 89.. НО десетки пъти ми трепериха ръцете, чувствах се като дрогиран и не знам как не се разболях сериозно от “модерното” нвд! диетата е за хора на про ниво с щангите! -500 кал на ден от нуждите ви са предостатъчни, тва са -2 кг на седмица и не стоите гладни :)
и кардио повече от 20-30мин няма нужда, много повече ще се засили метаболизма ви с физически упражнения и съответно ще можете повече да ядете
-500 ккал на ден са не повече от половин кило мазнини седмично. За да сваляш 2 кг седмично, трябва бая да гладуваш.
оопс, прав си! бая в заблуда съм бил, защото си мислих че 3500 cal са 2 паунда - 900 гр мазнини, а те са били 1 паунд.. 450грама (blush) т.е трябва да се горят + 500 калории дневно за да се изгуби 1 кг! сори за подвеждането!
мога ли тогава от нужните ми 2100 кал да мина на 1100?! с контузия съм и не мога да спортувам или ще загубя прекалено много мускули?
Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 29.10.11 18:31.
Пич, НВД не означава нискоенергийна диета, а нисковъглехидратна. Проблемът на повечето започващи НВД е, че намаляват въглехидратите без да увеличат мазнините и се стига до “енергиен шок” за организма. Аз в момента съм на НВД вече близо 11 месеца и приемам около 3000 ккал на ден и не ми треперят ръцете ;)
7000 ккал не са 1 кг загубени мазнини, защото организмът ти не гори само мазнини, но и АК и въглехидратите, които все пак поемаш, да не говорим, че има и адаптации към намаления внос на енергия.
Мнението беше редактирано от forbidden на 29.10.11 23:27.
гаджето ми стоеше на пиер дюкан 2 месеца без да усети че е на диета.. аз на нейната диета ще съм умрял на 3-тия ден! :D всеки е различен и не всяка диета е универсална за всеки, все пак предпочитам здравослваната диета и повече спорт, защото изграждаш хранителлни навици :)
Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 30.10.11 00:22.