въпрос???

15.06.05
18:51

имам няколко въпроса за тренировките за маса и за НВД диетата:

1.тичането или карането на колело пречи ли на качването на маса?

2.ако не пречи то тичането с наилон на корема би ли попречило на покачването на масата му?

3.колко трябва да времетрае една тренировка за маса?

4.възможно ли е по някакъв начин НВД диетата да попречи на цялостния ефект на тренировката за маса, като да блокира ефекта примерно?

благодаря предварително за отговорите  :D

15.06.05
19:33

[quote author=“mugatu”]имам няколко въпроса за тренировките за маса и за НВД диетата:

1.тичането или карането на колело пречи ли на качването на маса?

2.ако не пречи то тичането с наилон на корема би ли попречило на покачването на масата му?

3.колко трябва да времетрае една тренировка за маса?

4.възможно ли е по някакъв начин НВД диетата да попречи на цялостния ефект на тренировката за маса, като да блокира ефекта примерно?

благодаря предварително за отговорите  :D

1. Зависи от храненето и възстановяването.
2. Найлона е безполезен сам по себе си (лично мнение).
3. Малко - максимум 1 час.
4. Зависи от калорийния баланс. Ако си на плюс, ще качваш и на НВД. Но по принцип повечето хора ползват НВД за чистене, а не за качване.

15.06.05
23:16

ами ако искам да кача маса и едновременно с това имам мазнини за сваляне какво трябва да направя?

15.06.05
23:48

да експериментираш

15.06.05
23:59

това ясно ама въпроса е как?

16.06.05
11:12

Пробваш с леко кардио в нетренировъчн ден или след тренировка. Играеш си с диетата.

16.06.05
13:46

Минаваш на нулев калориен баланс (приблизително) и регулираш посредством кардиото. :wink:

16.06.05
14:30

какво означава  нулев калориен баланс и как да регулирам посредством кардиото? (съжалявам за невежеството но съм нов в бранша):)

16.06.05
14:37

Ами пресмяташ изразходваните калории и гледаш да приемаш приблизително толкова. Наблюдаваш една седмица какви са резултатите и след това в зависимост от целите намаляваш или увеличаваш леко (като бройка или времетраене) кардиотренировките.

16.06.05
17:25

аха

ами как да пресметна изразходваните калории?

16.06.05
17:26

16.06.05
17:36

значи пресмятам калориите си по формулата за БМР-то,
след което гледам да приемам и изразходвам горе долу толкова, тъи че теглото ми да не се променя от недостига на калории, а от кардиотренировките?

16.06.05
18:02

Щом си нов, по-добре не го прави! По хубаво в началото без експерименти! Чак след 2-3 години стаж и след като си научил кое действа при теб и кое не, тогава прави подобни щуротии!

16.06.05
19:30

YODA какъв е смисълът тогава от трениране след като ще си остана едър и шишкав? нали идеята е да се прави тяло? :?

между другото STAR WARS е супер яка 6-то логия :)

17.06.05
08:49

Yoda, що да не го прави бе човек. Според мен няма нищо по-нормално от това да спазаваш нулев калориен баланс. Точно тогава организма се щади...  И като играе с кардиото ще регулира нещата, така или иначе няма да може да докара баланса до минус 1000 примерно, защото трябва да се счупи от кардио. Според мен е добро...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1