Правилен подход ли имам ,към тренировката ми за бицепс (целта ми е да порастне)?

30.10.11
21:28

Здравейте!На 16 години съм и от 2 седмица ходя на фитнес,като преди това близо 4 месеца тренирах със собствено тегло (лицеви опори,набирания,кофички).Тежа 71кг,висок съм 1.79 и главната ми цел за момента е да увелича размерите на бицепса ми,който е 34 см.За бицепс правя 6 серии сгъване с дъмбел,почти на предела на възможностите ми (14кг,6-9 пъти в серия),2 пъти в седмицата.Та въпроса ми е,правя ли нещата правилно,както и след колко време доло горе ще имам видими резултати върху ръката ми.
Благодаря предварително !

Поздрави!

30.10.11
21:37

Без хранителен режим и без тренировка на цялото тяло най-много да порасне 1-2 см в следващите няколко години :)

30.10.11
21:44

Според мен не правиш нещатата както трябва, сериите са много ,упражението е недостатъчно ,трябва да има поне още 1,2 базови упражнения .Прави по-малко серии и повторения, не си мисли ,че колкото повече серии и упражнения правиш толкова повече расте,нужно е мускула да си почива ,тогава той расте ,хранителния режим трябва да е на ниво .

30.10.11
21:45

Тренирам цялото тяло,но главният ми приоритет е бицепсът.Точно затова съм написал специална тема за него,а относно храненето гледам да наблягамна белтичините,тъи като се опитвам да трупам маса по цялото тяло,а не само по ръцете;ям поне 2 пъти преди тренировка като едно от яденията ми е богато на въглехидрати,за да имам необходимата енергия.Тренирам с максимални за мен тежести всяка една мускулна група.

30.10.11
21:48

Правя по толкова много серии,защото това е единственото упражнение,което правя за бицепс,но съм отворен за предложения от ваша страна :) .

02.11.11
18:05

Като тренираш с максимални тежести се надявам не правиш компромиси с техниката. За 2 седмици бицепс/трипцепс и каквото и да е не се прави. Потренирай, научи се на добра техника и не мисля, че повече от 3 серии за бицепса са ти необходими. Аз лично упражнения за бицепс правя доста рядко, а не страдам от малки ръце ;)
За храненето, колкото по-скоро разбереш значението му, толкова по-добри резултати ще имаш.

05.12.11
20:45

Щастлив съм да споделя,че след около месец и половина ходене на фитнес имам прогрес близо 3 см в областта на мишниците (от 33-стегнат сега е 36 след фитнес и тренировка за бицепс-стегнат и напомпан на макс :D).Не взимам никакви добавки и такива неща,а относно храненето-както винаги се старая да ям поне 4 пъти на ден с възможно най-много белтъчини във всяко хранене.Започнах да тренирам бицепса си и по веднъж в седмицата,а не по 2,както правех 1-вите 4 седмици.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1