Мнения и съвети относно отслабване (l-carnitine, chitosan)

30.10.11
20:49

Здравейте, на 15 години съм и тежа 81-82 кг. Ходя на фитнес 3 пъти седмично и само преди тренировка взимам л- карнитин на Carnipure. Искам да сваля поне до 75 кг до нова година, но не искам да почвам фат бърнери. Затова се чудя дали да карам само на карнитин или мога да взема и читосан на оптимум нутришън. Чета за него и ми изглежда по-различен от други бърнери. Та исках да попитам за мнението ви за читосан, дали е добре да го взимам и може ли да се комбинира с карнитин??? Както и дали това не е прекалено за моята възраст ( 15г)??? И ако не е добре, то тогава какви съвети и идеи бихте ми дали( други добавки и т.н.)?

Защо не искаш да взимаш фат-бърнъри, а хитозан?

Без да се обиждаш, но има наистина много пропуски в знанията ти за хранителните добавки. Препоръчвам ти на първо място да се погрижиш да се образоваш. Аз не те съветвам да приемаш никакви добавки поне още 1-2 години, като изключим задължителните витамини, минерали и рибено/ленено масло. Останалото просто го забрави, но ако все пак държиш на приумицата си - образовай се. Започни от статиите в BB-Team.

Цитозана няма ефект ако няма калориен дефицит, както и карнитина няма ефект ако не е наличен правилен хранителен режим. С други думи - хранителният режим е на първо място при отслабването (и не само), чак след това добавките могат да ти помогнат, но пък и както казах, на теб добавки все още не са ти нужни.

Поздрави! :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.10.11 21:16.

30.10.11
21:19

казано от Димитър Михайлов на 30.10.11, 21:08:

Защо не искаш да взимаш фат-бърнъри, а хитозан?

Ами не знам за фат- бърнери просто смятам че съм твърде малък, относно хитозан, точно за него питам( объркал съм как се пише). Просто питам за препоръки относно някакви добавки и според вас кавки количества трябва да взимам.

30.10.11
21:23

казано от Тихомир Велев на 30.10.11, 21:15:

Без да се обиждаш, но има наистина много пропуски в знанията ти за хранителните добавки. Препоръчвам ти на първо място да се погрижиш да се образоваш. Аз не те съветвам да приемаш никакви добавки поне още 1-2 години, като изключим задължителните витамини, минерали и рибено/ленено масло. Останалото просто го забрави, но ако все пак държиш на приумицата си - образовай се. Започни от статиите в BB-Team.

Цитозана няма ефект ако няма калориен дефицит, както и карнитина няма ефект ако не е наличен правилен хранителен режим. С други думи - хранителният режим е на първо място при отслабването (и не само), чак след това добавките могат да ти помогнат, но пък и както казах, на теб добавки все още не са ти нужни.

Поздрави! :)

Точно за това пиша за да се образовам. :) И заради това че съм твърде малък не искам да взимам бърнери. А относно цитозана аз се стремя да съм в дефицит от поне 300 калории всеки ден, та дори повече. Изглежда че ти си по-”образован” и затова ще те питам теб ако може да обясниш по-подробно за цитозана. :)

Мнението беше редактирано от bobi turboto на 30.10.11 21:23.

То и Л-карнитина се води в категорията на фат бърнерите, но е от по-леките и безопасните. Ако ще взимаш нещо за отслабване, нека е л-карнитин, въпреки че и той не се препоръчва много много.

Хитозанът при отслабването се води като блокер на мазнините, за да не може тялото ти да ги усвоява, което е прекалено крайно и преди да опитваш блокери имаш още време.

Общо взето добавките за отслабване са доста тежки и не бива да се приемат от хора на твоята възраст. Можеш да комбинираш карнитина с екстракт от зелен чай - NOW Foods Green tea extract, но други видове добавки ми се струват напълно излишни. Наблегни на храненето и ще станат нещата.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.10.11 21:33.

30.10.11
21:41

казано от Тихомир Велев на 30.10.11, 21:31:

То и Л-карнитина се води в категорията на фат бърнерите, но е от по-леките и безопасните. Ако ще взимаш нещо за отслабване, нека е л-карнитин, въпреки че и той не се препоръчва много много.

Хитозанът при отслабването се води като блокер на мазнините, за да не може тялото ти да ги усвоява, което е прекалено крайно и преди да опитваш блокери имаш още време.

Общо взето добавките за отслабване са доста тежки и не бива да се приемат от хора на твоята възраст. Можеш да комбинираш карнитина с екстракт от зелен чай - NOW Foods Green tea extract, но други видове добавки ми се струват напълно излишни. Наблегни на храненето и ще станат нещата.

Мерси! Така и мисля да направя. Не смятам че хитозанът е добра идея също. А да те попитам добра идея ли е да взимам CLA и мога ли да комбинирам с карнитина. Попринцип не искам да наблягам на добавки, но наистина искам бързи и трайни резултати. :)

По принцип за CLA също няма одобрени и ефективни дози за хора под 18 години. Свързаната киселина е полезено вещество...може би няма да ти навреди в по-малки дози - 1 до 2 грама дневно.

И размисли над казаното от теб, че искаш бързи и трайни резултати. Такова нещо няма. Точно обратното е - трайните и качествени резултати се постигат бавно. Кофти, но за съжаление това е жестоката реалност. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.10.11 21:49.

30.10.11
22:00

казано от Тихомир Велев на 30.10.11, 21:48:

По принцип за CLA също няма одобрени и ефективни дози за хора под 18 години. Свързаната киселина е полезено вещество...може би няма да ти навреди в по-малки дози - 1 до 2 грама дневно.

И размисли над казаното от теб, че искаш бързи и трайни резултати. Такова нещо няма. Точно обратното е - трайните и качествени резултати се постигат бавно. Кофти, но за съжаление това е жестоката реалност. :)

За съжаление найстина няма такова нещо. Затова сега се стремя кум бързи, а после ще се мъча да ги задържам. Дисциплина и желание имам! А иначе смяташ че в малки  дози няма да има негативни ефекти ако пия КЛА.

Установено е, че прием на 3-4 грама CLA в продължение на 2 години няма странични ефекети и се понася добре от почти всички. Все пак, ако има странични ефекти, то те са гадене, диария, отпадналост, главоболие и други. Т.е. не е нищо сериозно. Та, в твоя случай ако взимаш 1-2 грама мисля, че всичко ще е ок.

Optimum Nutrition CLA ти предлага добри дози и 2 дражета ще ти носят 1.5 грама от киселината. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.10.11 09:15.

30.10.11
22:16

казано от Тихомир Велев на 30.10.11, 22:07:

Установено е, че прием на 3-4 грама CLA в продължение на 2 години няма странични ефекети и се понася добре от почти всички. Все пак, ако има странични ефекти, то те са гадене, диария, отпадналост, главоболие и други. Т.е. не е нищо сериозно. Та, в твоя случай ако взимаш 1-2 грама мисля, че всичко ще е ок.

Optimum Nutrition CLA ти предлага добри дози и 2 дражета ще ти носят 1.5 грама от киселината. :)

Ако ще почвам да пия CLA точно на Optimum Nutrition бях решил да са. Изключително много благодаря за помощта ти и за съдействието. :)

31.10.11
00:07

Взимам течен л-карнитин на Lonza( Carnipure), но само преди тренировка и искам да го комбинирам с още някакъв продукт, който да е колкото се може по-безвреден заради възрастта ми. Та реших че ще е или БЦАА или CLA и в двата случая на Optimum Nutrition. Смятах да е CLA, но после четох, че и БЦАА топяло мазнини. Та въпросът ми е кое от 2те да взимам както и кое е по- ефективно и кое е по- безобидно??

Според мене карай го само на л-карнитин. Един приятел постигна много само с л-карнитин и 3 пъти кардио седмично. Висок е 1.74, преди 7 месеца тежеше 106 килограма а сега е 73 с много добре оформено тяло.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1