Хранене в нетренировъчен ден

MF

30.10.11
12:08

Здравейте.
От известно време съм на калориен излишък (увеличила съм необходимите ми калории с около 300-400), целта се постига постепенно - качвам маса. Дотук добре. Сега въпросът ми е: При режим за покачване на килограми следва ли в ден без тренировка да свалям с въпросните 300-400 калории? И ако продължа да съм на калориен излишък, ще отиват ли калориите за мускули, след като до въпросния ден съм си тренирала здраво?
Много благодаря на отзовалите се.

Възстановяването на мускулите е процес който се наблюдава и в почивния ден след тренировка с тежести... Тест ДА калориите и нутриентите които приемаш в почивния ден отиват за градеж на мускулите... съответно калорииния прием трябва да е еднакъв :)

30.10.11
12:15

Ако започнеш да качваш и мазнини повечко, може да пробваш в нетренировъчен ден да си на 0.

MF

30.10.11
12:29

Благодаря ви!

DE

30.10.11
14:01

Желателно е да намалиш въглехидратите и да увеличиш протеина.

MF

30.10.11
19:22

казано от Denis22 на 30.10.11, 14:01:

Желателно е да намалиш въглехидратите и да увеличиш протеина.

Да, и моята логика е такава. Не ми трябва толкова “бърза енергия” без тренировки.

Метаболизмът остава завишен до 72 часа след тежко анаеробно натоварване, като 40% ми се върти наум, но при всички случаи варира и зависи от сумати работи.

Идеята е, че излишъка си е излишък и в тренировъчни и нетренировъчни дни. Някои тренират през два дни, други през ден, трети всеки ден...при всички случаи, времето от трениравка А до тренировка Б трябва да донесе максимално възстановяване на организма, за да може да понесе стреса отново, а това става чрез достатъчно калории и почивка.

Относно въглехидратите...колкото са ти нужни да възстановиш гликогена и да имаш сила за следващата тренировка. Ако приемаш по-малко, рано или късно резултатите ще страдат, ако приемаш повече - ще омазниш. Всичко е до напипване. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.10.11 20:18.

30.10.11
22:56

казано от Тихомир Велев на 30.10.11, 20:17:

Метаболизмът остава завишен до 72 часа след тежко анаеробно натоварване, като 40% ми се върти наум, но при всички случаи варира и зависи от сумати работи.

Идеята е, че излишъка си е излишък и в тренировъчни и нетренировъчни дни. Някои тренират през два дни, други през ден, трети всеки ден...при всички случаи, времето от трениравка А до тренировка Б трябва да донесе максимално възстановяване на организма, за да може да понесе стреса отново, а това става чрез достатъчно калории и почивка.

Относно въглехидратите...колкото са ти нужни да възстановиш гликогена и да имаш сила за следващата тренировка. Ако приемаш по-малко, рано или късно резултатите ще страдат, ако приемаш повече - ще омазниш. Всичко е до напипване. :)

Някъде бех чел,че е по скоро до 14 часа а не до 72,и ми звучи по - логично.

Но да,съгласен съм : ) в нетренировъчен по - малко храна,все пак не тренираш.

MF

31.10.11
09:00

казано от Vintage на 30.10.11, 22:56:

...

Не мисля, че Тихомир имаше това предвид.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.10.11 09:02.

01.11.11
16:25

Аз бих увеличил мазнините за сметка на въглехидратите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1