Тренировки след контузия

Здравейте
На 17 години съм и преди 3 месеца извадих рамо,1 месец бях в превръзка после 1 месец раздвижвания.Доктора ми препоръча да не тренирам поне 3-4 месеца след контузията.За всеки случай ще започна началото на следващата година.Каза ми,че съм млад и би трябвало да “ми мине като на кутре” но въпреки всичко при някои движения изпитвам болка което доста ме притеснява.Също ми обясни че натрупването на мускули около ставата я стабилизират и предпазват от повторно изваждане.От начало няма да се напъвам толкова за да вляза в ритъм,все пак от 3 месеца не съм хващал нищо тежко.Но тук идва голямата дилема с упражненията В повечето упражнения за гърди пише “не се препоръчва на хора с контузии в раменете”,набиранията също а за упражненията за рамо пък съвсем.Въпросът ми е ако някой е претърпял подобна контузия или има информация как да тренирам, кои упражнения задължително да отбягвам и как да се предпазя от следващо вадене.Рових се по сайтовете и до колкото разбрах за предпазване на ставите се пият комплексни добавки с глюкозамин рибено масло хрущял от акула и тн.Биха ли ми помогнали с моя проблем?Поради финансови причини не мога да си позволя личен треньор, който да ми помага с тренировките, но се надявам че и сам ще се справя с малко ваша помощ :) Не искам и да си помисля за повторно изваждане, защото има ли 2ро има и 3то и 4то и ставам развалина.Заради това се опитвам да събера максимално информация как да се предпазя но междувременно да мога да тренирам, да изглеждам и да се чувствам добре.
Благодаря предварително! :)

23.10.11
18:34

Като за начало ще трябва да отделяш повече внимание при загряването на рамото ! :) Фитнес инструктурите при такива травми препоръчват да не се правят дърпане на скрипец зад врат и милитъри преса зад врат . Един познат усеща напрежение при обратен флайс , но той си е вадил рамото 2 пъти и го преписва на това... Моето рамо е изместено и зарастнало така -.- Има някакво неудобство,но нямам проблеми при трениране на рамо ! При упражненията зад врат ми е леко некомфортно,но с всичко останало нямам проблем ^^

П.П. Надявам се да се коментира темата , тъй като нямам кой знае какъв голям опит,просто споделям малкия който имам . :)

Благодаря.И аз се надявам да се коментира :)

Само 1 коментар.. Моля Ви споделете мнение,че съм отчаян. :(

27.10.11
13:51

казано от Славиян Славчев на 23.10.11, 17:56:

Също ми обясни че натрупването на мускули около ставата я стабилизират и предпазват от повторно изваждане.

Ами малко ли ти е обяснил ???
Че то това е ключовото, а пътя е ясен - в началото леко, с постепено увеличаване на натоварването...Всеки ден по нещо... ;)
Нищо зад врат, ама абсолютно нищо.

А какво мислите относно кофите..Да ги забравям ли?

31.10.11
12:20

За момента да.  По-нататък може да правиш ! Или ако имате машина за кофички може там да правиш , ама трябва да внимаваш доста :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1