Хелп за горни гърди

31.10.11
21:24

Някой би ли ме посъветвал как да направя програмата си спрямо гърдите, защото започвам да тренирам по схемата 8х8, две упражнения за гърди примерно 8х8 лег 8х8 кофички, защото 8х8 горенлег след 8х8 лег си е направо убийство поне така аз си мисля, а и в примерната програма на Винс Жиронда е дадено лег и кофички, но пък от друга страна, ако в продължение на 3-4 месеца не правя горни гърди => ще изостанат и после ще трябва да им правя специализация, а в момента и горните и долните са на едно ниво . Или пък има друг вариант примерно Понедилник Лег и Кофички другия Понеделник Горен лег и Кофички. Благодаря на отзовалите се ! Приятна и успешна седмица.

31.10.11
21:36

Ако правиш лежанката, както е според Жиронда (Гилотина преса) няма да имаш проблем с горните гърди, даже напротив.

Абе  хора искам да попитам горните гърди ли попринцип се поддават най-трудно на растеж в сравнение с средната и долната част ?

казано от Bojidar Yagodin на 31.10.11, 23:12:

Абе  хора искам да попитам горните гърди ли попринцип се поддават най-трудно на растеж в сравнение с средната и долната част ?

Да при тях е най-трудно, защото на каквато й лежанка да правиш малко влиза там.

Мнението беше редактирано от Николай Иванов на 31.10.11 23:32.

А Борко едвли горните гърди ще изостанат толкова много. А това също е вариант “Понедилник Лег и Кофички другия Понеделник Горен лег и Кофички” но растежа ще се забави като цяло на гърдите.

31.10.11
23:57

По-скоро просто на някои хора им вървят гърдите не ,че те правят по 20 лежанки на ден за “горна” гърда.Примерно сравнете гърдите на Джони Джаксън , Арнолд , Сердж Нюбре с други културисти.Не може всичко да ти върви добре.

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 01.11.11 00:00.

При нас натуралните гена играе решаваща роля... при професионалистите не чак толкова :) Аз за горна част правя полулег с дъмбели последван от флайс от полулег :) иначе в 8х8 програмата както каза Вояджър гилотината на жиронда ще държи горната част на гърдите ти в постоянен стрес - растеж.

SP

01.11.11
10:55

Защо гилотината на Жиронда да държи гърдите в постоянен стрес, а обикновенната лежанка не ?  Каква е разликата ако постоянно тежестта се увеличава ? Няма такова упражнение, което да държи дадена мускулна група в постоянен стрес, без да прогресиращ в повторения/тежест и т.н.

01.11.11
11:12

Според мен най - забележимо развитие на гърдите ще забележиш когато качиш възможно най - много маса в тях цялостно.Защо да изолираш с горна лежанка,а не се концентрираш да си качиш нормалната : )

01.11.11
11:12

Просто не тренирай хоризонтална лежанка, а прави 8х8 полулег и после 8х8 кофи. Simple.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.11.11 11:13.

01.11.11
11:24

казано от SportFreak на 01.11.11, 10:55:

Защо гилотината на Жиронда да държи гърдите в постоянен стрес, а обикновенната лежанка не ?  Каква е разликата ако постоянно тежестта се увеличава ? Няма такова упражнение, което да държи дадена мускулна група в постоянен стрес, без да прогресиращ в повторения/тежест и т.н.

Това коя зона на гърдите ще се натовари по-добре се определя от ъгъла, който скючва мишницата с трупа. Колкото лакетът е по-отворен, толкова по-силно се активира ключичната част. При лакти по-към тялото (класически лег) долните гърди, трицепсът и предното рамо се натоварват по-интензивно.
Също така е възможно да се работи върху конкретни части на дадена част на мускула, обратно на общоприетото схващане. Например при кофите на Жиронда се поставя акцент върху частта на гръдния мускул, която прелива в рамото и така се създава впечатление за по-широк и впечатляващ раменен пояс.

казано от Vintage на 01.11.11, 11:12:

Според мен най - забележимо развитие на гърдите ще забележиш когато качиш възможно най - много маса в тях цялостно.Защо да изолираш с горна лежанка,а не се концентрираш да си качиш нормалната : )

Защото идеята не е просто да качиш маса цялостно, а да направиш така, че тялото ти да изглежда красиво. Една масивна навсякъде, топчеста гърда, по-скоро ощетява визията на тялото ти, отнема от ‘’ширината’‘.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.11.11 11:29.

01.11.11
11:30

казано от Vintage на 01.11.11, 11:12:

Защото може да станат “увиснали” (като моите), т.е., с масивна средна и долна част и никаква маса в горната.
И от кога правенето на горна лежанка е изолиране?

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.11.11 11:30.

14.11.11
22:25

Аз установих разтеж на горната част на гърдите при следното упражнение 3х лицеви опори на три опорни точки с тежести  на гърба. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1