Възможно ли е да пренатоварвам рамото при тази програма?

01.11.11
15:10

Здравейте, вчера тренирах гърди, предно и средно рамо.Днес имам мускулна треска в гърдите и предното рамо.Днес имам тренировка за гръб и задно рамо, но се чудя дали няма да претренирам рамото ? По принцип правя Разтваряне на дъмбели от наклон за задно рамо и то ми е предпоследно упражнение (Последното трапец).Като направя първата серия от упражнението и мускулната треска вече я няма, на другия ден се появява отново ? Не знам дали претренирам.

Тренирам по следния начин

1ден-гърди,средно и предно рамо
2ден-гръб,задно рамо и трапец
3ден-почивка
4ден-ръце
5ден-крака

По програмата http://www.bb-team.org/workout/1288_manichko-masa-za-raboteshtiya-chovek#axzz1aaRYs4by

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 01.11.11 15:41.

Според мен по-добре си тренирай пък,ако имаш опасения,че е от претрениране може да намалиш

01.11.11
15:18

Познато. И аз преди тренирах по следния сплит, но след като бях направил упражненията за гърди и нямах достатъчно сила да натоваря както си трябва рамото, затова го изнесох в отденел ден, заедно с трапеца и трицепса. Аз докато тренирах по твоя сплит не съм претренирвал рамото, сигурно и ти няма да го претренираш, но все пак опитай за да видиш как ще се чувстваш. :)

01.11.11
15:26

Моментални отговори ! Мерси

Вярно е, след като направя упражненията за гърди нямам много сила за тези за рамото, но се раздавам на макс..Мисля,че натоварвам рамото добре в първия ден, защото на втория имам мускулна треска :).

Наложително ли е да натоварваш толкова целенасочено рамото?
Аз задължително бих раздалечил във времето двата дена, в които то се натоварва.

DE

01.11.11
16:36

Измести ги в отделен ден.След гърди вкарай трицепс и виж как ще ти се отрази :)

казано от Denis22 на 01.11.11, 16:36:

Измести ги в отделен ден.След гърди вкарай трицепс и виж как ще ти се отрази :)

Имаш предвид в същия ден или на следващата тренировка след гърдите?

Мнението беше редактирано от Николай Иванов на 01.11.11 18:30.

Хм... имаш мускулна треска на рамото и се чудиш дали го претренираш... имаш мускулна треска на гърдите но нямаш такива опасения :) Ако се хранищ добре и приемаш нужното ти за възстановяване няма да имаш проблем с претренирането на рамената си както и за останлите мускули... тренирането на задното рамо на следващия ден няма нищо общо с тренировката на предно и средно рамо така, че какъв е проблема да ги тренираш един след друг :) Ако раменните преси са тии непосилни след гърдите прави изнасяне пред тяло :)

Няма проблем за рамото тренирал съм по същата програма и лично аз съм нямал проблем сам си прецени как ти действа. :)

15.11.11
16:48

Пиша след 2 седмици и споделям...
Промених програмата от:

Понеделник-гърди,средно и предно рамо, корем
Вторник-гръб, задно рамо и трапец
Сряда-почивка
Четвъртък-трицепс, бицепс
Петък-крака

На:
Понеделник-Гърди, предно и средно рамо и корем
Вторник-Почивка
Сряда-гръб, задно рамо и трапец
Четвъртък-крака
Петък-трицепс, бицепс

Мускулната треска която имах от Понеделник до Сряда в гърдите и рамото все още я има при променянето на програмата.
Притеснявам се дали програма е подредена неправилно, тренировките си ми вървят добре, сила имам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1