01.11.11
20:34
Здравейте . Висок съм 178, но теглото ми е множко (даже много) 87кг и съм на 15 години. От около 3 седмици ходя на лостове правя 2 цели кофи и след това 2 половинки, а набирания не мога изобщо. Моля ви за помощ. Как да сваля около 10 -12 килограма, за да постигна заветната цел.
Знам, че ще кажете с много кардио и правилен хранителен режим. За тренировката съм си направил горе-долу програмка като кардио правя сутринта 30 мин. 4 пъти в седмицата, а на лостовене ще правя всичко на по 3 серии по макс повторения, като преди да сваля килограмите ще наблегна на кофите, лицевите и коремните преси. Ако направя и правилен хранителен режим за около 2 месеца и половина 3 ще мога ли да сваля желаните килограми. Ако може да помогнете и малко за хранителния режим ще Ви бъда много благодарен.
01.11.11
20:38
С хранителен режим. Това, че правиш само 2 цели кофи е плюс, защото все още си на ниските повторения, а от тях ще имаш далеч повече файда, отколкото от безкрайното кардио.
Т.е. може спокойно да тренираш и на лостовете само и да сваляш, стига да се съсредоточиш 90% в храненето и другите 10% да ги отделиш за една добре структурирана стрийт фитнес програма. А не просто да намалиш “вредните” храни и да правиш кофи, лицеви и коремни преси.
А ако правя кардио по 3 пъти да кажем на седмица по 20-30 мин няма ли да помогне повече...
И какво точно трябва да бъде храненето ако може да ми помогнеш малко. Изчетох сумати статии и пак нещо не мога да се съставя елеменрана диетка
Мнението беше редактирано от zaharcho на 01.11.11 20:52.
01.11.11
20:52
Хайде да ти го кажа и аз - постигането на тази цел зависи почти изцяло от храненето ти.
За натоварването Oranje ти е дал добър съвет.
01.11.11
21:01
казано от zaharcho на 01.11.11, 20:46:
А ако правя кардио по 3 пъти да кажем на седмица по 20-30 мин няма ли да помогне повече...
Ще ти помогне. Но аз бих се съсредоточил върху това, което дава 90% успех, след това върху това, което дава 10% успех.
Да ти повторя:
хранене - 90% - може да е няколко различни вида.
тренировка - 10% - може да е няколко различни вида. При някои от тях може да има и кардио. А може и тренировката да е само кардио, но е глупаво да се лишаваш от всичко останали качества и здраве, което ще ти дадат тренировките различни от кардио.
И ти от всичко реши, че точно кардиото е най-важното?
Благодаря за това, което ми каза, но би ли ми помогнал за хранителния режим
01.11.11
21:21
казано от zaharcho на 01.11.11, 21:08:
Благодаря за това, което ми каза, но би ли ми помогнал за хранителния режим
Готово - кликни тук :)
Всъщност горе съм написал грешно, започнах на около 85 кг (+/- 100 грама). И за месец и половина свалих около 7 кг. и съм много доволен в момнта съм 78.2(3). Всичко стана не с гладуване, а с намаляване на предишното количество храна и намаляване на приема калории, въглехидрати, мазнини. През периода всяка седмица (само една пропуснах) си правех снимки и сега виждам разликата. След коледните празници, най-вероятно обаче февруари ще започна и доста кардио и упражниния за корем.
Напредъка в стрийт фитнеса е видим. Кофите ги правя по 7-8 на серия. набиранията са ми слаба черта, но там по 4 на серия. Лицевите опори ги правя по 15 повторения различни “хватове”, като преди да започна да свалям не можех и една диамантена лицева, а сега 10,15 не са ми проблем.