01.11.11
22:20
От може би две години имам една болка в рамото, която просто си седеше там и не пречеше, но се стигна до там, че да ми спре тотално тренировките. Конкретно бутащите упражнения за горната част + заден клек вече абсурд да ги правя. На лег от 110кг. паднах на 40кг. от болки.
Понеже свиря на китара, вече се стигна до там, че след 1-2 часа упражнения да се налага да спра и почина за малко от що боли.
Няма да ви карам да хвърляте боб, че си досаждаме взаимно. По-конкретно ме интересува ако някой може да ми предложи добър специалист, който да го погледне рамото и да ми каже какво му има. Препоръчително е да е в София, но ще пътувам до оня пич от Варна, ‘дето го хвалят толкова в последно време.
01.11.11
23:48
Няма нужда да пътуваш до където и да било,навсякъде по един и същ начин ще протече прегледа.Образната диагностика в цял свят е еднаква,технологиите са на различно ниво просто.Друг е въпроса ако разчиташ на чакръкчии,баячи и т.н.Отиди при специалист ортопед,нека от там започне прегледа и съответно диагностика и лечение.Добър специалист тук не ти е нужен,евентуално на по-късен етап при нужда от оперативна намеса,което е слабо вероятно.
Може би диагнозата ще е “Навяхване, откършване на акромиоклавикуларната става(тази, която се намира между лопатката и ключицата). Аз в момента се лекувам, 10 нагревки ми предписаха. Болеше ме при бутащите упражнения(полулег, раменни преси) и на задния клек също, защото стягам рамото и веднага тя усеща натоварването. В следствие на това се отваря отвор, който от тренировките постоянно се дразни и не може да зарастне. Без лечение няма да мине, бързо при най-добрият травматолог/ортопед в региона ти и веднага трябва да се направи снимка. Успех и бързо излекуване!
Мнението беше редактирано от Нежния на 02.11.11 14:25.
казано от ~ DelornificatioN на 01.11.11, 22:20:
По-конкретно ме интересува ако някой може да ми предложи добър специалист, който да го погледне рамото и да ми каже какво му има. Препоръчително е да е в София, но ще пътувам до оня пич от Варна, ‘дето го хвалят толкова в последно време.
Колега това е доста трудно. Мога да те насоча към ортопеди от София все пак.
д-р Хубенов - преди беше на Динабад Спортната клиника, сега чух, че е минал в частния сектор - незнам потърси инфо.
Д-р Тони Георгиев - Едни го хвалят, че ги е спасил от инвалидност, други обратно.
д-р Максим Загоров - едно две неща см чувал за него - предимно за менискуси и кръстни връзки.
Последно проф. Кържин - ползвал съм го, както и Хубенов - на кантар съм в мнението си за него.
Почвай проучвания веднага и действай за рамото, тва е мойто мнение, също и че си се забавил доста дано да не лягаш под ножа. Поздрав.
Ами освен да ги започвам поред. Впрочем, каква е продедурата? Отивам на място и записвам час просто, или ми трябва направление от личен лекар? Имам 18 навършени.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 02.11.11 20:20.
02.11.11
23:25
С направление от личен лекар.С преглед на частно.С безплатен преглед при приятел ортопед.