Въглехидратна ротация - мнения и пояснения

02.11.11
11:11

Здравейте,

Нека изясним нещо, което не разбирам - как когато си на въглехидратна ротация се определя отрицателен или положителен калориен баланс постигаш? Пример един ден с 80 гр въглехидрати няма същата калорийна стойност като ден с 400 грама въглехидрати. Сега следва това, което мисля да направя:

понеделник - въглехидратите са 80 гр овесени ядки и една ябълка. Ядките са със закуската ( 5 белтъка + 3 цели яйца, 200 гр кисело мляко + овесени ядки), ябълката е с второто хранене ( 2 дози суроватка, ябълка). Следващите 2 хранения са месо със зеленчуци ( броколи, ряяпа, спанак, зелена салата) + 20 - 25 грама ядки на ядене. Вечерята е 300 гр извара, половин глава лук ( за намаляване на киселиносста) и 15 гр зехтин екстра върджин.

вторник - примемам 70 гр овесени ядки на закуска + 5 белтъка и 3 цели яйца и 200 гр кисело мляко, 60 гр на второ ядене + 2 дози суроватъчен протеин, 80 гр пълнозърнест хляб без брашно на обяд + 180 гр месо ( оклло 250-300 гр сурово тегло)+150 гр броколи, 60 гр овесени ядки на втора закуска + 180 гр месо( предтренировъчно хранене) , непосредствено преди тренировка доза суроватка, след тренировка 70 гр овесени ядки + доза суроватка, час след тренировка 250 - 300 гр извара с 25 грама орехи или бадеми или 15 грама зехтин

Сряда - закуска 80 грама овесени ядки + 5 белтъка + 3 цели яйца + 200 гр мляко+ половин ябълка, половин ябълка+50 гр овесени ядки+200 гр мляко + 2 дози суроватка, другите хранения за като в понеделник.

Четвъртък - клонинг на вторник , само овесените ядки са с по 10 грама по малко тъй като тренировката е по-лека.
Петък - клонинг на понеделник

Събота - закуската е 70 гр овесени ядки+половин ябълка + 200 гр мляко+5 белтъка+3 цели яйца. След два часа доза суроватка и тренировка. След тренировка 70-80 грама овесени ядки+ 200 гр мляко + половин ябълка+ доза суроватка. След час 180 гр месо със зеленчуци. Следващите т хранения са месо със зеленчуци + 20 гр ядки( орех или бадем) два пъти, и един път 300 гр извара с 15 гр зехтин + половин глава лук.

Неделя

Закуска 5 белтъка + 3 цели яйца + едно кисело мляко+ 100 грама овесени ядки + половин ябълка. След това 180 грама месо + 150 грама хляб пълнозърнест + 100 гр зеленчуци. 3-то ядене - 180 грама месо + 200 грама ориз . 4-то 200 гр риба + 200 гр ориз.
Последно хранене 200 гр риба или 300 гр изара + зеленчуци.

Висок съм 186 , тежа 85 кг към момента. целта ми е да качвам мускулна маса, поддържайки мазнините си ниски ( ако може и да сваля още малко , поддържайки мускулната си маса на настоящето ниво).

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 02.11.11 11:14.

02.11.11
12:12

На първия ти въпрос не мога да отговоря със сигурност затова ще го прескоча.
Според мен вместо да изписваш менюто ,трябваше да напишеш общите грамове на В:Б:М. Темата щеше да е по-кратка и по-конкретна.А по-доло можеше и все пак да се обсъди менюто,но до колкото виждам не питаш за него.
Не знам дали си си сметнал грамажите на макронутриентите ,но само да кажа,те трябва принципно да изглеждат така по време на въглехидратна ротация.
НВД дни(1) - В - 1гр. х тегло ; Б - 2,5гр. х тегло ; М - 1,5 / 2гр. х тегло ;
РБД дни(2) - В - 3/4гр. х тегло ; Б - 2,5гр. х тегло ; М - 1гр. х тегло ;
ВВД дни(3) - В - 5/6гр. х тегло ; Б - 1,8/2гр. х тегло ; М - 1гр. х тегло ;
Ти решаваш как да въртиш схемата , колко нвд , рбд , ввд дни да има.
Според мен ако целиш поддържане трябва да се ограничиш с ввд дните. Нещо от типа на 1-2-3-1-2-3-2 или 1-2-2-3-1-2-3
Ако покачваш можеш да ги сложиш 3 пъти седмично - 3-3-3-1-2-1
Ако понижаваш тегло с по 1 ввд ден и повечко рбд - 1-2-3-1-2-2-1 ; 1-2-1-2-3-2-1 ;
П.П. Не съм използвал конкретно въглехидратна ротация ,така че може и да съм в грешка някъде,но като цяло това мисля.

02.11.11
15:48

Дам, можеше да напиша само съдържанието на храните, но все пак намерих за по-добре да го постна цялото и ако някой има какво да добави, размени, изкаже мнение и т.н. хм
И да добавя, че според мен има логика въглехидратите да се влиаят от ден с тренировка или не.
Ако правя нисковъглехидратен ден, то нека да е в почивен ден - нали не трябва да лишаваме мускулите от хранителни вещества.
Също в събота имам само два въглехидратни приема , като единия е след тренирвка а другия преди това - това не оказва ли влияние върху изгарянето на мазнините?

Мнението беше редактирано от Alexander Mitev на 02.11.11 15:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1