Подбор на добавки

02.11.11
18:26

В залата за пръв път влязох преди 3-4 години от тогава до сега тренирам,с големи почивки (тренирах главно зимата,просто за уплътнение на времето с някакъв спорт).От около 2 месеца започнах отново тренировки с мисълта да няма повече прекратявания (живот и здраве).Та 4-5 седмица тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1alfiHMvM , целта ми е да покача ММ. Досега не съм вземал никакви добавки и в тази сфера съм гол и бос, вече около седмица чета статиите за добавки (техния ефект,прием,препоръки), но като нямам никакъв опит не мога да реша, та се осланям на вас за препоръки.Храня се по някакъв режим (силно казано режим) :
Залуска1: Плод
Закуска2:Овесени ядки+пр.мляко
Обед-Ям в студ.стол (телешко с картофи,пиле с ориз или нещо подобно)
Следобед: Пилешко месо/колбас пълнозърнест хляб
Вечер:Вечерята ми е като предходното ядене
За плодове най-често ям банан.Ям с пълнозърнест хляб.В стола ям 1-2 филии бял хляб (няма друг)
Иначе съм на 19 години, 177/68-9кг.Разполагам с начален капитал 70-80 лева,като на месец ще мога да отделям също по толкова :)
Благодаря предварително :)

Предлагам ти да си вземеш един комплекс от витамини и минерали, придружени от рибено масло, а останалите пари да влагаш в обогатяване на менюто си.

Когато след време, в следствие на постоянни тренировки се понатрупа повече стрес върху организма, напреднеш с тежести, оправиш си храненето и т.н., тогава можеш да мислиш и за други добавки. В идните 6 до 12 месеца обаче не са ти повече добавки от гореизброените. Евентуално някой протеин или БЦАА, но и тях ще ги мислиш след още някой друг месец.

Ето две предложения от мен:
NOW Foods Daily vits
NOW Foods Omega 3

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.11.11 19:42.

02.11.11
19:49

Благодаря за отговора,а да попитам още нещо.Студент съм лекциите са ми по убийствен график и доста трудно намирам пролука да отида да хапна или ако го правя го правя всеки път в различен часови диапазон (доколкото знам не е хубаво),И ще е удачно ли да заместя храненето с един протеин примерно.

Разбирам те чудесно. И аз до скоро изпитвах същите трудности на студентството. Храната винаги е за предпочитане. Аз си носих сандвичи с пилешко филе, което си готвих вкъщи, но в един момент използвах и протеин.

Все пак, ако си се решил да взимаш добавка, аз бих се спрял на заместител на хранене като:
Scitec Manna (кутия)
Scitec Manna

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.11.11 19:59.

02.11.11
20:24

И отново голямо благодарско. :)

02.11.11
20:47

Оптимален вариянт са и протеиновите вафли,но излиат малко солено и се пак са добър заместител на хранене.

16.11.11
11:36

ми на редис са по 1 лв едната:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1