ZMA (ЗМА)

DE

08.10.10
20:25

Здравейте,на 14г. съм и съм решил да си взема ЗМА.Първо искам да попитам подходящо ли е да се взема на моята възраст и ще има ли някакво лошо действие.Да си взема Цинк+магнезии или ЗМА.И ако ЗМА-то е по-добро от цинка с магнезии на коя фирма е най-изгоден?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.10.10 17:30.

ВН

08.10.10
20:30

Не, не е подходящо. Такива суплементи, се взимат след 18+.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 08.10.10 20:31.

DE

08.10.10
20:35

казано от Владимир Недков на 08.10.10, 20:30:

Не, не е подходящо. Такива суплементи, се взимат след 18+.

А за моята възраст има ли изобщо подходящи добавки?

08.10.10
20:51

Мултивитамините :)

DE

09.10.10
08:38

казано от hardrlz на 08.10.10, 20:51:

Мултивитамините :)

мултивитамини от аптеката или от магазин за хранителни добавки?

09.10.10
08:40

Протеин, БЦАА, Глутамин, Комплексни аминокиселини, витамини.

09.10.10
10:41

По-добре от магазин за хранителни добавки защото от аптеката ще ти предложат някой гадни български или пък някой закупени от магазин за хранителни добавки от америка , но ще ти ги дадат с голяма надценка , както на мен ми се е случвало преди години ;)

Мнението беше редактирано от hardrlz на 09.10.10 10:41.

09.10.10
11:40

Аз съм на 17, като бях на 16 вземах цинк + магнезий (без да броим другите добавки), а сега карам на Мулти Про и нищо ми няма...какви са тия ограничения +18, -18, като става дума за витамини ... :D:D

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 09.10.10 11:40.

09.10.10
11:46

ZMA натурално бооства тестостерона, така съм чел. Незнам, има ли смисъл да се взима на 16. И аз сам се чудил като качвам кг тая зима да си взема ли и zma. Ще ми е интересно Владо Недков какво ще каже.

Мнението беше редактирано от Riko на 09.10.10 11:46.

КК

09.10.10
11:47

Ще каже, че под 25 няма да разбереш, че го пиеш :)

09.10.10
12:53

Мисля, че и под 30 да е пак няма да разбере. Аз от тази добавка ефект нито съм усетил, нито съм видял.

09.10.10
14:58

Направо си вземи едни Multi Pro ... и при тях си има Цинка, Магнезия и Б6-а. Като добавим и рибеното масло, става предостатъчно за един подрастващ, търсещ витамини :)

HE

09.10.10
15:53

казано от Калоян Цонев на 09.10.10, 14:58:

Направо си вземи едни Multi Pro ... и при тях си има Цинка, Магнезия и Б6-а. Като добавим и рибеното масло, става предостатъчно за един подрастващ, търсещ витамини :)

Цинк, магнезий и В6 има в още един куп продукти, които обаче съвсем нямат общо с тест бустерите, но да допълня, че и всичко е в дозировката на отделните елементи. Владо го обясни по възможно най-простия начин. Цел покачване на тест. нивата на тези години е пълна глупост. Защо да покачваш нещо, което тепърва ще имаш в изобилие до определена възраст?

CI

09.10.10
16:07

Явно иска да си пребоядиса стаята без да плаща за боя :)

ВН

09.10.10
16:49

казано от Камен Каменов на 09.10.10, 11:47:

Ще каже, че под 25 няма да разбереш, че го пиеш :)

Мхм е, някои момчета най-вече типични ектоморфи с висок ръст и тънки кости може да пробват ZMA и на 18. Като цяло, смисъл от ZMA има само в 2 случая:
1. Комбинация Трибулус със застъпване към ZMA. Тази си заслужава да се прави след края на пубертета.
2. Застъпване в края на стероидни цикли + кризин. Втората не се обсъжда в този форум.

09.10.10
17:28

А хората (младежите), които бухат тестостерона преди да са навършили 25г., само и само да качат килограми, какво ще кажете ?

CI

09.10.10
17:33

Е то не се има предвид че трибулус/ЗМА е вреден за младите, проблема е че ефекта не се усеща както трябва ;)

HE

09.10.10
18:17

казано от Калоян Цонев на 09.10.10, 17:28:

А хората (младежите), които бухат тестостерона преди да са навършили 25г., само и само да качат килограми, какво ще кажете ?

Мога да им лепна етикет като слабо информирани, невежи и др. от тоя тип, но вече стават извън правилата. Това може да го направи или ако е слабо информиран или ако е пълен идиот. То на разните индивиди и убогатен уран да им кажеи да пият - ще го наоправят.  :D

CI

09.10.10
18:27

казано от head_hunter на 09.10.10, 18:17:

Мога да им лепна етикет като слабо информирани, невежи и др. от тоя тип, но вече стават извън правилата. Това може да го направи или ако е слабо информиран или ако е пълен идиот. То на разните индивиди и убогатен уран да им кажеи да пият - ще го наоправят.  :D

Тоя убогатен уран ми напомня за списъка ти с “черти на летния билдър” :D :D :D

09.10.10
18:34

казано от head_hunter на 09.10.10, 18:17:

Нека кажем, че този, който имам в предвид не е необразован...таман обратното, но метаболизма просто не позволява да се качат килограми и явно така се посяга... но не не прекрачваме от ЗМА към ДРУГО толкова смело :)

10.10.10
08:34

Тъй като се съмнявам нивата на тестостерон дори на наборите да са винаги на макс, тоест евентуално има колебания в концентрацията, тази добавка не стимулира ли постоянно по-високи нива? И също така - бях чел за цма формула за преди сън (може би повечето са такива), която повишава възстанивителните процеси и качеството на съня, има антикортизолен ефект и тн, все неща, които са някак примамливи. Какво смятате?

CI

10.10.10
08:45

казано от Voyager на 10.10.10, 08:34:

Тъй като се съмнявам нивата на тестостерон дори на наборите да са винаги на макс, тоест евентуално има колебания в концентрацията, тази добавка не стимулира ли постоянно по-високи нива? И също така - бях чел за цма формула за преди сън (може би повечето са такива), която повишава възстанивителните процеси и качеството на съня, има антикортизолен ефект и тн, все неща, които са някак примамливи. Какво смятате?

Ако се събуждаш през час със вдигнат флаг едва ли ще ти е качествен съня :D

Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 10.10.10 09:12.

10.10.10
09:10

ZMA в тоя форум е доста подценявана добавка, на мене ми е в топ 3 със сигурност, много ми харесва ефекта.
Тоя минерален дефицит е много гаден, трябват ми поне няколко месеца да изляза на нула, проблема се задълбочава с годините и броя на тренировките, всичко това е свързано с доста опаковки мултиминерали(доста пари) и правилно хранене.

10.10.10
12:03

Карло, подценявана добавка е защото масово хората в тоя форум са на възраст 16-25 години. Просто добавки като ZMA и Трибестан нямат ефект върху хора в този възрастов диапазон. Гледам, че ти си на 31 години, което донякъде обяснява ефекта при теб. Аз лично ZMA въобще не съм го усетил под каквато и да е форма. От Трибестана ефекта беше по-продължителна ерекция и по-голямо задържане на еякулацията. В чисто физически план (маса или сила) ефекта отново беше нулев.
Мисля, следващия път в който ще вземам такива добавки да е поне след 6-7 години, т.е. като мина 30!

PI

03.11.11
14:34

Няма доказателства, че ZMA има способност да повишава тестостерона. Изследвания на американски и германски учени, напълно независимо и в различни години са го доказали или по-точно са доказали че приемър не повлиява хормоните в тялото, а камо ли да покачва тестостерона. Опитите са проведени със спортисти и проверени с кръвни проби. Има само едно изследване, което “доказва” това твърдение и то е следното. Играчи на американски футбол били разделени на две групи. На едната и се дава ЗМА, а на другата се забранява да взема всякакви суплементи за период от 8 седмици. След това групата със ЗМА твърдяла - забележете, твърдяла е субективна оценка, че имала повече сила. Което е нормално в сравнение с тези, които не са вземали никакъв суплемент, а са тренирали 8 седмици на пости. И ако това не е достатъчно убедително, то ето ви и следното - компанията, която е патентовала ZMA като продукт, финансира същото изследване, а докторът, който е отговорник за провеждането на експеримента и интерпретиране на резултатите е акционер в същата компания. Честито на рибите.

PI

03.11.11
15:00

Резорбцията на цинка се случва в червата и по-точно в тънките черва. Ако се вслушваме в предписанието да го приемаме на празен стомах 2 часа след последното богато на калций хранене, за да не се свърже с калция и т.н., то следва да се замислите над това:  на храната и трябва поне 4-5 часа, за да премине през храносмилателния тракт, че дори и 10 - 12 часа в зависимост от храната. С други думи в храносмилателния ви тракт винаги има храна. Доказателство за това е и приемането на очистителни преди иригография (рентген на дебелото черво). Денят преди да идеш на гореспоменатата иригография се яде сутринта и после в 14 часа се приема очистително, което има 19 часа за да очисти храните от червата. Иригографията се насрочва за 9 - 9 30 следващия ден. Това би трябвало да ви покаже, че в частта от храносмилателния тракт, където се извършва резорбцията на цинка винаги има храна, която е възможно да съдържа калций и фитати и на фона на 19 те часа, когато вече няма нищо в червата и то след приемането на очистително за това, двата  часа след последното хранене при редовно хранещ се билдер са смешно малко, за да се наблюдава отсъствие на храна, съдържаща калций. Ако и това не ви е убедило в безсмислието на “диета” от сорта, то дано множеството мултивитамини и минерали, които съдържат заедно калций и цинк и които се продават масово, ви разколебаят в истинността на този факт, който е реален може би при опити в епруветка и лаборатория, но непостижим и в рамките на градските легенди, когато се отнася за реалния живот.

03.11.11
16:03

Петре Петре... :D И какво общо има храната в тънките и дебелите черва ?!
А това изследване се прави така, защото е съобразено с графика на докторите :)

PI

03.11.11
16:21

ами храната в тънките и дебелите черва съдържа калцият, за който се смята, че възпрепятства усвояването на цинка бе madboy. А това изследване се прави така, защото тогава в червата ти няма нищо и бариевата каша може да “облее” стените на червото и да станата видими изменения и лезии, които при нормалната рентегенография не биха били видими. Чети внимателно и се прекръсти на stupidboy.

ZMA действа само когато имаш ясно изразен недостиг на някоя или няколко от съставките му. Ако всичко ти е наред, няма ефект от него.
И калцият не спира абсорбацията на цинка, просто се конкурира с него за един и същ транспортен механизъм в тялото, т.е може да я намали до известна степен.

03.11.11
16:26

казано от Petar Iliev на 03.11.11, 16:21:

ами храната в тънките и дебелите черва съдържа калцият, за който се смята, че възпрепятства усвояването на цинка бе madboy. А това изследване се прави така, защото тогава в червата ти няма нищо и бариевата каша може да “облее” стените на червото и да станата видими изменения и лезии, които при нормалната рентегенография не биха били видими. Чети внимателно и се прекръсти на stupidboy.

Хаха, храната в дебелите червя няма никакво значение, там няма никаква резорбция почти.
Много ясно че при рентгенография няма да се видят, то и това изследване е ташак, с тея каши нищо са не вижда :D
btw - Ще си се кръстя както си искам :D

18.01.17
21:40

казано от Калоян Цонев на 09.10.10, 11:40:

Аз съм на 17, като бях на 16 вземах цинк + магнезий (без да броим другите добавки), а сега карам на Мулти Про и нищо ми няма...какви са тия ограничения +18, -18, като става дума за витамини ... :D:D

ограниченията са за тестостероновите стимулатори зма-то ти е такова  ти може да си вземал цинк и мсгнезий но  ако не ти е в  съответното количество +витамин в6 няма как да ти е повишило производството  на тестостерон и за това си нямал проблеми

25.01.17
18:16

Здравей , аз съм на 15 .. пия аминокиселини и протеин. С тези две добавки и подходяща диета ще успееш да постигнеш резултати от личен опит ти казвам. Протеина ми е на Myprotein , а аминокиселините на AMIX.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1