03.11.11
00:19
Здравейте всички!
Имам следното запитване:
Съществува ли подобно нещо като “постигнат максимум на тялото” защото ходя на фитнес от близо 5 години а от 3 години със сигурност не съм постигнал почти никакъв резултат от това което бях през първите 2 години. Колкото до начинът ми на трениране добре съм запознат и съм се интересувал много за различните видове тренировки, хранения, методи на изпълнение , много честа смяна на упражнения.. абе пробвал съм какво ли не.
През тези 5 години съм пил различни видове добавки протеин, креатин, матрици,витамини. азотни буустъри, но не и сериозни медикаменти. И наистина все повече хора ми казват да си направя цикъл защото съм бил достигнал максимумът си и няма повече на къде да се развивам.. А аз съм твърдо против това. Моля някой , който има или е имал подобен проблем да изкаже мнение или да ми даде съвет.
Аз съм 172 см висок тежа 70 кг. на 20 години съм.
03.11.11
08:41
Направил ли си необходимите изчисления, за да видиш дали приемаш необходимите калории, а и повече, щом искаш да растеж?
03.11.11
09:24
Milanec,
Какви са ти целите?
Как си трнеирал до сега?
Какви са ти силовите постижения до момента?
Как си се хранил?
Иначе със сигурност има някакво ниво, което като го достигнеш, после прогреса става много бавен или дори спира.
03.11.11
15:10
Еми предлагам ти да почнеш кръгова там примерно 2 гърди 2 гръб 2 крака 1 трицепс 1 бицепс 1 рамо пък виж как ще ти се отрази не съм по-опитен,но предплагам като смениш начина на тренира ще има по-добър ефект
03.11.11
15:19
Естествено ,че има максимум от тренирането / храненето , но дали си го достигнал не знаем. Ако си сигурен ,че храненето ти е добро и си пробвал почти всички тренировачни методи то отговорът е само един с които може да продължи растежа ;)
03.11.11
15:42
Почвай да се храниш яко и да тренираш тежко. Давам 500ккал повече от това, което изгаряш в покой и ще качваш.
03.11.11
15:48
Защо не напишеш тренировъчния и хранителния си режим .. предполагам,че там имаш пропуски.
04.11.11
15:02
При мен положението е идентично,в залата съм вече от 6-7 години но всеки ми казва че за това време трябвало да изгледжам много по голям като мускулен размер...Не се отчайвай само това ще ти кажа,просто някой хора се развиват по бавно от нормалното то си има и дума за тях “хардгейнъри”.
Съветът ми е да тренираш правилно да ядеш “чисто” (без джънк)и пак ще имаш едно добро тяло което нетрениращите никога няма да имат.
04.11.11
21:54
Със сигурност не си достигнал максимума си, предвид тренировъчният ти стаж и възраста. Може да си достигнал максимумът резултати, които сегашната ти тренировъчна методика може да ти даде. Докато не напишеш подробно тренировъчен, хранителен и суплементен план, никой тук , а и където и да било не би могъл да ти помогне. Хора, които имат желание за това не липсват тук.
Съжалявам че не отговарях просто бях много зает.
Значи нямам стриктен хранителен режим но тъй като съм студент в чужбина избягвам да се храня навън. За закуска приемам предимно мюсли или сандвичи и през целия ден наблягам силно на плодове и готвена храна ( предимно мусака, спагети с пилешко, пиле с картофи и ориз свински пържоли на скара или с картофи и един два пъти седмично риба , и поне по пет яйца на ден, рядко готвя и супи) като всички храни са приготвени с минимум мазнина и всичките продукти са пресни. Обикновено се храня през два часа и пак не качвам нито пък свалям. Дори съм стигал до моменти на тъпчене на храна и пак не качвах.
До скоро тренирах по програма за маса като наблягах на максимални килограми и до 8 повторения , като сменям упражненията всеки път. Така тренирах сигурно една година преди това наблягах повече на повторенията със около 70% от максимума килограми които мога да вдигам. Тренирал съм кръгови тренировки като правя по 1 упражнение за всяка част от тялото после смених на по 2 въртях ги по всевъзможен начин но пак нямах никак напредък. Във фитнеса ужасно много се надувах но после пак спадах все едно през цялото време тренирах за поддържане.
Добавки в момента не взимам но мисля след нова година да накупя няколко кутии за да пробвам отново да кача
В момента целта ми е да кача още около 5 до 10 килограма и да почна с по-леко да уплътнявам и чистя. Не искам да ставам огромен, просто елегантен с много плътни мускули.
В такова положение съм че колкото и да тренирам каквото и да ям нито качвам нито свалям нито раста нито се омазнявам
Или просто и аз вече се вманиачавам. Ако някой може да даде съвет дали да почвам стриктна диета, или различна тренировъчна програма или нещо друго и ако може без хапове и системи моля да заповяда.
Не съм правил изчисления колко калории да приемам на ден мисля да направя само че трябва да се поразровя че не знам как става.
От това което си написал според мен застоя се дължи на храната и по точно на липсата на достатъчно белтък в нея. От това което си описал като гледам има няма 100 грама белтък общо за деня което за трениращ човек на твоите кила е малко.
Кажи си работните тежести - преди/след нещо такова, за последните 2 години примерно ;) За мен там е проблема :)
08.11.11
23:15
Най-вероятно проблема е комплексен.
Ако авторът запише по-подробно храненето и начинът си на трениране,може би ще се намери някои по-компетентен да му помогне.