Strongman training

03.11.11
23:02

Здравейте! Интересувам се дали няма тук информация относно стронгмен тренировки.В интернет има някои програми,нямам опит в такива,не знам дори дали са наистина такива и дали са подходящи за начинаещ.На какво ниво трябва да съм,за да започна нещо подобно.
Освен,че и упражненията са доста странни :D

DE

03.11.11
23:44

Всичко е свързано с Клек,Тяга,Лег,Обръщане,Милитари преса за друго в момента не мога да се сетя :)

03.11.11
23:56

“Каквото тренираш - това можеш. Колкото го тренираш - толкова го можеш.”

Накратко гледаш упражненията по състезанията. Избираш които ти харесват и започваш тях да правиш редом с останалите базови упражнения (клекове, тяги, мяги, преси и т.н.).

Farmer’s walk, atlas stone, car pull, log lift, tire flip…

04.11.11
07:51

А нещо като тренировка за зала , такива камънаци и гумища нямаме  :D

04.11.11
09:44

Казаха ти го вече - клек, тяга, военна преса, обръщане, гребане, лег, набиране, фермерска разходка и като цяло всички основни упражнения.
Първо стани як в тях, после мисли за специфични упражнения.

04.11.11
18:54

Още съм начинащ :D Почнах 5х5 , съветвах се и ми казаха като спре да ми действа,и като ударя плато,да намаля сериите от 5 работни на 3 и после като стане пак същото на 1 работна серия.После joe weider 5/3/1 , Винс Жиронда 8х8 и от там нататък е мъгла.

IS

04.11.11
20:16

Според мен,като минеш всичките тези системи и през това време четеш статии в тази насока,няма да ти се струва мъгла:)))

04.11.11
20:26

Въпроса е там,че искам всичко.
Преди много се бях надъхал за състезания по културизъм,сега за силов трибой и ОЩЕ ПОВЕЧЕ strongman,имам желание да тренирам и бокс(не професионално,но да съм наистина добър) Тоест как се съчетава културизъм,силов трибой,бокс и следване на медицина.Всичко това го искам еднакво много.

казано от Teen Power на 04.11.11, 20:26:

Преди много се бях надъхал за състезания по културизъм,сега за силов трибой и ОЩЕ ПОВЕЧЕ strongman,имам желание да тренирам и бокс(не професионално,но да съм наистина добър) Тоест как се съчетава културизъм,силов трибой,бокс и следване на медицина.Всичко това го искам еднакво много.

Не се съчетават всичките. Имат специфични изисквания и специфично трениране. Един трибоец може да е “нацепен”, но никога няма да е добър в културизма. Един културист може да е як, но винаги ще е по-слаб от трибойците. За бокса се отнася същото. Избери си едно, ако искаш да прогресираш наистина. Всичко останало е “за здраве” :)

Изграждаш основата, която е еднаква за всичките спортове - ставаш атлет. По време на пътя ще разбереш накъде искаш да продължиш - дали трибой, дали бой :)
Така че започни да тренираш за да станеш по-експлозивен, силен... и другото ще си дойде.

05.11.11
11:21

Ми добре,за сега съм се запътил към трибоя предвид тренировките ми.Да видим по-нататък.

07.11.11
13:37

Имаше едно интервю със Стоян Тодорчев в някое от списанията и там много добре си беше описал тренировките...Но докато докараш до там, че да си готов за такъв тип тренировки...бая зор има да видиш ;)

10

07.11.11
19:12

Интервюто е много добро, имаше го в едно списание у фитнеса. Проблема, е че тия “уреди” (камъни, тия цилиндричните лостове, касите за фермерска разходка) май не можеш да ги намериш в никоя зала в България, освен в гаража му :D Иначе и аз съм много надъхан за стронгмен. Веднъж на балкана правех “фингъл’с фингърс” на 1 голям дънер и атлас стоунс (премятах едно много голямо дървено трупче през успоредката) :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1