04.11.11
14:49
От 2 тренировки насам,забелязвам,че деня ми за ръце е непълноценен.Програмата ми в ден за ръце е:
Трицепс:
4x8 лежанка с тесен хват
4х8 френско
4х8 разгъване на скрипец
Бицепс:
Прав с крив лост 4х8
Скотово с дъмбел 4х8
И Долен скрипец 4х12
След тази тренировка,не си чуствам стегнати ръцете,помпат се,но докато излезна от залата и все едно не съм ги тренирал...Кажете от какво може да е този проблем.Тренирам 4 пъти седмично,демк 1 път в седмицата ръце.... :(
04.11.11
14:51
Мисля, че са ти множко сериите, но това е отделно.
С какво темпо изпълняваш повторенията? Ако търсиш като ефект обем на мускула, опитай повторението да продължава около 4 секунди, като нека 2-3 от тях да са в негативната част на изпълнението.
Друго, на което може да се дължи е неправилна техника на изпълнение и некачествено натоварване на мускулите. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.11.11 14:52.
04.11.11
14:52
Ами то помпенето е моментно състояние... съвсем нормлано нали не очакваш като се напомпиш да си стоиш така вече... нацепен с вени по бицепса и огън в трицепса :) Програмата ти за ръце е доста пресилена :)
Правиш по 12 серии за трицепс и бицепс, намали ги на 10, примерно първото упражнение направи 4 серии, другите упражнения - по 3 серии. Изпълнявай упражненията бавно и контролирано, без чийтинг. Ако и това непомогне, раздели мускулните групи, примерно прави гърди с бицепс в понеделник, в петък прави рамо и трицепс.
04.11.11
18:09
И аз мисля че сериите са ти много , в момента тренирам така.
Трицепс:
1.Лежанка тесен хват - 4x8
2.Френско - 3x8
3.Разгъване на скрипец - 3x8
4.Понякога добавям кик - бек с една ръка 1x12
Бицепс:
Сгъване от стоеж - 4x8
Скотово сгъване - 3x8
Концентрично сгъване - 3x8
Доволен съм не се преоморявам , а и напомпването е доста добро. :)
Поздрави !!!
04.11.11
23:22
Пич, нищо не каза за храненето, като цяло и следтренировъчното (веднага след като приключиш с вдигането). Да наеш, че тогава всяка секунда е важна и трябва час по скоро да “удариш” едно сурватъчно протеинче.
Инъче сериите наистина можеш да ги намалиш на 10 за бицепса. Смятам че за трицепса са добре сериите, нали той е големия мускул на ръката. Може само да вкараш още едно упражнение. Като последните де упражнения са по две серии само, а ако се почувстваш уморен може последното упражнение да е само една серия с около 10-12 повторения с по-лека тежест - бавни повторения за донапълване на мускула с кръв, а не да го стресираш. Стреса трябва да дойде в първите две упражнения.
Виж дали след когато си правил гръб бицепса ти е твърд (стегнат) на пипане - трябва да е така защото ръцете също се товарят при тренировка на гърба. Аналогично е и при тренировка за гърди, трицепса трябва да е твърд, макар, че той по-трудно се усеща, понеже е по голяма мускулна група и по-малко се товари при тренировката на гърдите.
Но ако е мекотата за която подозирам, според мен е от хранителния режим. Коригирай го малко и на първо време (2-3 месеца) намали сериите до 7-8 най-много за мускулна група. Успех и пиши ако има резултат. :)
Мнението беше редактирано от Svetlio Nik на 04.11.11 23:25.