04.11.11
22:22
Надявам се да е тук мястото за тази тема.
От прочетеното от мен в този форум, а то не е много, признавам си, никъде не видях някой да излезе с конкретни резултати по отношение на трибестана. Не говоря за това на кой колко му се е задържала ерекцията, каква по форма и големина е била:D. Всеки пише “Абе махни го тоя продукт, не действа.” “Не ми покачи мускулната маса” и други от сорта.
Нека се изясни за какво се взема той - трибестана се взема, за да се покачи естественото производство на тестостерон. Не се взема за мускули, не се взема за сила. Това са субективни понятия, макар и понякога изразени в цифри и снимки. Именно за това аз си направих опит като си изследвах нивото на тестостерона в клиника.
Как протече опитът?
Дано вече се разбере, че трибулуса действа.
На Кольо Пияндето ще му обясня в подробности, щото ми е приятел.;):D
Всъщност имаше и подробности, но ги махам, защото хора като Face off - ”...темата ти ще е абсолютно равнозначна с подобна, в която би ни обяснил ( с изследване или без), че от креатин монохидрат си задържал вода... Иначе би имало някакъв интересен момент ...” , “...Не виждам да си открил Америка...”,не заслужават човек да си прави труда “да открива Америка”.
Ако някой иска подробност, може само да ми пише на лично съобщение и с радост ще му обясня.
Поздрави
Ако модераторите искат, могат и да изтрият темата.
ПС. Видя ли, Коле, защо не пиша тук? Какво ти казах преди малко? :)
Темата беше редактирана от Камен Илиев на 04.11.11 23:47.
Супер експеримент си направил, браво. А да питам- кви пари е изследването? И твоите нива в нормата ли бяха преди преди трибулуса и след него?
04.11.11
22:28
Защо искаш да си покачиш нивата на тестостерон?
И имаше ли някакви странични ефекти (окосмяване , акне , агресивност ) след като го прие?
04.11.11
22:32
Предполагам в различните клиники е различно, но все пак е в някакви общи граници. На мен ми излезе по 17 лв на проба + пътните :);)
Да нивата ми бяха норма първия път и леко извън нормата от горната страна на границата след опита, но това са лични данни, които не искам да споделям тук. Надявам се ще ме разберете. Факт е обаче, че изследването потвърди, това което се надявах. Не искам да правя реклама на този продукт, тъй като на пазара има и други добри, но този имах в запас и реших да го направя изследването с него. Не исках да го смесвам с друг подобен, за да не компрометирам резултатите, не знаейки от кое е ефекта.
Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 04.11.11 22:40.
04.11.11
22:37
казано от Червен Зуек на 04.11.11, 22:28:
Защо искаш да си покачиш нивата на тестостерон?
И имаше ли някакви странични ефекти (окосмяване , акне , агресивност ) след като го прие?
Ами тренирам и като всеки трениращ се интересувам от всичко, оето може да ми помогне да стана по-силен, по-голям и по бърз, а каква по-добра стратегия от това да повишиш нивата не един от най-силните анаболни хормони в тялото, отговарящ за 90 % от вторичните полови белези при мъжа, някои от които са повишената мускулна маса и сила.
Нямах никакви странични ефекти като акне и други подобни.
Не виждам да си открил Америка... да, действа, точно по начина, който си написал - увеличава нивата на тестостерона.
04.11.11
23:06
Не съм и търсил Америка. Не съм обещавал да я намирам, още по-малко на теб, за да звучиш така разочарован. Просто си изясних при мен с колко го повишава и сега знам поне 3 неща.
1. С колко повишава тестостерона при мен
2. Знам, че този продукт на тази фирма действа
3. Знам, че беше грешка да го споделям тук, защото тук винаги има хора като теб, които умаловажават ентусиазма и желанието за внасяне на яснота по определени теми.
Извинявам се за едната минута, която съм ти отнел несъзнателно, за да прочетеш и напишеш този така ценен коментар по темата.
Ще отмина сарказма ти, и само ще кажа, че темата ти ще е абсолютно равнозначна с подобна, в която би ни обяснил ( с изследване или без), че от креатин монохидрат си задържал вода... Иначе би имало някакъв интересен момент и в тази тема, стига да беше написал годините си, с други думи, ако си под 27-8 години - ДА, темата има някакъв смисъл, и би могло да има някакъв дебат по нея, ако си над 30…
04.11.11
23:30
Face Off, Само за да ти разясня - в много научни статии се говори за липса на достоверни доказателства относно покачването на нивата на тестостерона при хора. Дори не е нужно да отиваш в научните статии, просто прочети в Wikipedia относно трибестана, за да видиш, че пише
However, T. terrestris has consistently failed to increase testosterone levels in controlled studies.[10][11][12] It has also failed to demonstrate strength-enhancing properties.[13] и други подобни, което събуди любопитството ми. Ще кажете, че е ясно, че повишавал тестостерона, но от къде го знаете това? От производителите на добавките? Ми то много е ясно, че така ще кажат. Нали им трябват хора, които да им купуват продуктите. В този дух една добавка Aplodan, продаваща се в сайтовете за 115-150 лева, която стига за един месец и твърдяща, че те прави звяр в залата, описвайки на етикета някакви сложни химични наименования, се оказва, че има дозичка алфа липоева киселина и форма на креатина, които закупени отделно за месец не биха стрували повече от 15 лева. Но фирмата твърди че е хит. Аз не исках да съм такава риба. За това подходих малко по-практично и си направих тест. Това е.
Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 04.11.11 23:52.
Като гониш повишаване на тестостерона можеш да опиташ комбинацията трибулус + д-аспартамова киселина, + естроген блокер, има данни за повишаване на нивата на свободния тесостерон от 50 до 300% в някой от чуждестранните форуми. Ще е интересно след като те влече да експериментиреш да споделиш какви са резултатите преди, по време, и след подобен цикъл.
05.11.11
00:24
Имаш право. Аспартата е също доказан да повишава тестостерона, естрогенните блокери също, тъй като пречат на свързването на естрогена, който се получава при ароматизацията на тестостерона в тялото, с естрогенните рецептори в хипоталамуса, като по този начин възпрепятстват негативната обратна връзка и “карат” хипоталамуса да подтикне хипофизата да отдели повече лутеинизиращ хормон.
Ароматазните инхибитори, включени в такъв цикъл също биха помогнали. Екстракта от коприва също е спряган като повишаващ нивата на свободния тестостерон и други и други. Всичко това може да действа синергично (заедно), но не смятам да се впускам в такива подробности. Стига ми трибулуса.
Колкото до ново изследване - за сега нямам нужда и желание да правя такова. Не харесвам вманиачаването. То ограничава.
Поздрави, Valdis. Харесва ми,че четеш и извън този форум.
За следващия месец съм планирал нещо подобно, но не смятам да правя изследвания, по-скоро ще се доверя на собствения си усет. Колкото до добавките, от типа на трибулуса не са малко, но повечето от тях ползват еднакви механизми и едва ли ще имат особен синергичен ефект, затова се ползва това което доказано работи.
казано от Камен Илиев на 05.11.11, 00:24:
Valdis. Харесва ми,че четеш и извън този форум.
За съжаление този форум е по-скоро средство за разтуха и забавление отколкото извор на информация. Последната не липсва, има прекрасни статии, но липсва дискусията и експериментаторския дух.
05.11.11
03:01
казано от Камен Илиев на 04.11.11, 22:22:
...
От прочетеното от мен в този форум, а то не е много, признавам си, никъде не видях някой да излезе с конкретни резултати по отношение на трибестана. ....
Нека се изясни за какво се взема той - трибестана се взема, за да се покачи естественото производство на тестостерон....
Конкретните резултати са напълно достъпни за всеки, който се интересува по темата. Има десетки изследвания публикувани в нета, някои от които са цитирани в отделни теми в този форум. Резултати като цитираните от теб са безсмислени, защото не отговарят на редица изисквания за дизайн на клиничен тест. Не си цитирал някаква смислена информация, която да потвърди или отхвърли тезата ти. Просто казваш “пробвах го и работи”, което е ок за социологическо или маркетингово изследване, но нищо повече.
Тук можеш да видиш как, макар и сбито, са поднесени резултатите от едно добре проведено проучване. Можеш да обърнеш внимание и на последното изречение.
05.11.11
07:07
Ами ,Соломоне, ако беше прочел как си бях описал опита в самото начало на статията, преди да изтрия тази информация, щеше да видиш, че наистина съм спазил абсолютно всички условия на цитирания от теб експеримент с играчите. Можеше да ми пратиш съобщение и щях да ти го опиша. Уверявам те много се доближава до изследването, цитирано от теб с тази разлика, че не съм ползвал 22 елитни австралийски ръгби играчи за целта. Изследването ми не става дори и за социологическо или маркетингово такова, защото му липсва един много важен фактор - представителност. Правих го на един човек. :) Именно за това на много места ги има думите “ПРИ МЕН”.
05.11.11
09:44
Съжалявам, че ще се изкажа така, но това с изтриването са детски истории - аз прочетох още вчера темата (преди да изтриеш информацията).
Не разбирам защо я изтри, в крайна сметка си се постарал и си напрвил нещо, което според теб е полезно и интересно на потребителите на този форум, за мен примерно е полезно от гледна точка на това, че макар да няма тежестта на клиничен тест, то е поне още едно мнение в кюпа - т.е. още едно парче от пъзела, от който ще си изградя моето мнение. Още повече, че си се аргументирал, споделил си лични субективни впечатления, което също е интересно ... Сега като си изтрил данните наистина става мнение от типа “да, работи”, което не носи полза за никого.
Винаги ще има хора, които няма да одобряват нещо, което правиш или ще са на друго мнение - за това е форум, ако всеки път като някой ми кажеше, че нещо ми е криво, че не съм прав или просто се отнесеше с неблагодарност към старанието ми, се разочаровах толкова, отдавна да съм отишъл да живея на остров.
Поздрави за начинанието и за това, че си споделил опита си!
05.11.11
10:06
Темата не показва къде всъщност се намира топлата вода и Америка, но това не намалява по никакъв начин стойността й. Базата данни на форума е обогатена с коректни данни за действието на един конкретен продукт (може да се отнесе и към действието на сходни продукти). От експеримента на Камен човек може да научи каква е ефективността на тази суплементациа при тези условия. Нещо повече - това не са данни от експеримент в незнаен университет, а информация от знаещ, можещ и опитен човек. Не искаме форумът да съдържа само въпроси от калибъра на “Абе къФ бустър да си взема, че да кача моментално мускулна маса?”... всъщност какво искаме? Просто помислете в тази посока.
Има стотици материали за трибулуса, но когато имам думата на такъв човек, за мен тя има малко по-особена стойност.
Камене, информацията ти за този експеримен е полезна за форума, включително и на мен. Моля те, ако нямаш нищо против - включи отново описанието на експеримента.
Камен е прав за всичко. И за мен беше много полезно твоето споделяне. Не обръщай внимание на хейтърите и хората , които си мислят , че знаят всичко. Поздравления !
05.11.11
12:09
До преди няколко години в нета бяха качени клиничните изпитания на Трибестана и никой не твърдеше за каквото и действие по отнощение приложение в спорта. В момента не можах да намеря нищо, но по-рано си бях свалял някои графики и инфо. Поствам едната, касаеща приложението му при мъже.
Основно в миналото го използваха след цикли с ... за въстановяване на сперматогенезата, но НЕ като основен препарат.
Както се вижда от графиката ефекта му е по-силно изразен върху лутенизиращият хормон, който не се слави с анаболни свойства. За естрадиола ще се въздържа от коментар.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 05.11.11 12:11.
казано от Krasimir Yolov на 05.11.11, 12:09:
До преди няколко години в нета бяха качени клиничните изпитания на Трибестана и никой не твърдеше за каквото и действие по отнощение приложение в спорта. В момента не можах да намеря нищо, но по-рано си бях свалял някои графики и инфо. Поствам едната, касаеща приложението му при мъже.
Основно в миналото го използваха след цикли с ... за въстановяване на сперматогенезата, но НЕ като основен препарат.
Както се вижда от графиката ефекта му е по-силно изразен върху лутенизиращият хормон, който не се слави с анаболни свойства. За естрадиола ще се въздържа от коментар.
Тези резултати след еднократен прием ли са?
ПП А дали повишения естрадиол, не е последствие от повишените нива на тестостерона?
ПП2 И какви ли биха били резултатите, ако съвместно се ползва ароматазен инхибитор?
Мнението беше редактирано от Valdis на 05.11.11 12:19.
05.11.11
12:21
Да. Бяха качени на http://www.tribulus.eu.com/pharmacology.phtml , но вече са премахнати. Сега в момента ги няма специализираните секции, включително и за клиничните проучвания.
Да нивата ми бяха норма първия път и леко извън нормата от горната страна на границата след опита, но това са лични данни, които не искам да споделям тук.
Добре, щом не искаш да споделяш лични данни, сподели относителна информация.Колко процента беше завишаването спрямо контролното ти измерване.Благодаря ти.
Нито се смятам за хейтър, нито умаловажавам трудът ти и идеята за това да си направиш този експеримент, нито искам форумът да е пълен с теми от сорта ‘Аве, къФ бустер да си ‘зема..’ . Просто, така представената информация не ми говори нищо повече от това, че някой е ползвал даден продукт, и той е подействал по обичайния за този продукт начин. Спор за това действа ли трибулуса или не има с оглед на това действа ли той и има ли смисъл от него до определена възраст, до която нивата му в мъжкия организъм са естествено високи, и те не не могат да се повишат по ‘естествен път’. За това и написах, че би било интересно да споделиш на каква възраст си. Макар и веднъж направено, щеше да е далеч по-интересно и смислено ако беше направен експериментът ти по подобен начин - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29239
Успех!
05.11.11
15:33
Наистина опитът в линкът, който ми даде е описан по-добре, отколкото аз описах моя опит. Човекът обяснява какво и колко яде - аз не. Просто казвам, че по време на опита нищо в хранителния план не се променя. Човекът обяснява нашироко трениовъчната си програма, аз не. Казвам че си е същата както преди опита, така и по време на него. Гръбнакът обаче е един и доказва едно и също, или поне до някъде едно и също, тъй като аз тествам ефекта на един единствен суплемент - Трибестан (независимо от името му). Не съм вземал ZMA, нито екдистерон, за които се твърди, че също повишавали тестостерона. Така при мен става ясно дали ТРИБЕСТАНА самичък има свойството да повишава тестостерона или не.
30 годишен съм и тренирам от 16 години. Качвам отново опита си заради г-н Пиянде и други, на които ще им се стори интересен и полезен.
Във всички от нас има по едно дете и аз не се срамувам от това. На всеки, който ми е изпратил лично съобщение съм отговорил, което е доказателство, че държа на думата си и искам да помогна на хора, които се интересуват. По-долу е отговорът, както съм го давал на тези, които са се интересували, с леки изменения може би в словореда.
Сега за опита малко по-подробно.
Както бях написал в темата - два месеца преди да направя опита, не вземах никакви продукти за повишаване на тестостерона - ZMA и други подобни, за да съм сигурен, че няма да повлияят на резултатите. През този период приемах само BCAA, глутамин и креатин етил естер на капсулки. След тези два месеца отидох в клиника, където ми взеха кръв и ми дадоха резултатите. Като си отидох в къщи започнах да приемам трибулус на Оптимум. Приемах го по 2 капсулки ( 1250 мг) на ден, като всяка седмица имах два дни, в които го приемах по 3 капсулки (1875 мг) на ден просто за разнообразие. Нищо друго в тренировъчния, хранителния или суплементен план не се промени. След 61 дни отидох отново в същата клиника по същото време сутринта - 8 : 30, за да ми вземат повторно кръв. След като получих резултатите, видях че нивата на тестостерона ми са се покачили с 40,75% в сравнение с първата проба. Качих 1,5-2 кг лично тегло. Силата ми се повиши с около 7 % - от 5-ца на 130 за горни гърди до 5-ца на 140 за същото упражнение. За рамо по същия начин 6,36% - от 5 ца на 110 за раменни преси, на 5 ца на 117. Издръжливостта не съм я мерил.
Не се хващайтe много на приказките за това, че по-младите не ги ловяло и не им трябвало да повишават тестостерона си. Наистина като млад имаш високи нива на тестостерона, но те може да бъдат и още по-високи с трибулус - над физиологичните. Докато по-възрастните може точно обратното - да нямат такива ползи, защото при тях чувствителността на лайдиговите клетки в тестисите към лутеинизиращия хормон е намалена, намален е и броят на самите лайдигови клетки, чувствитлността на хипоталамуса към сапонините в трибестана е понижена и много други. От там и по-ниския ефект от трибулуса при 40 - 50 годишни и нагоре. Ако имаше ефект, не биха измислили тестостеронозаместващата терапия с тестостерон енантат и деканоат под формата на лепенки, гелове, инжективно и на хапове, а биха давали на възрастните и дядовците трибестан, което в медицинските среди не се прави именно поради гореспоменатите причини.
Това е.
Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 05.11.11 15:36.
10.12.11
21:12
потвърждавам това което казва Камен
аз лично от този трибулус за който най-много съм чел в мрежата че е ментак - на Оптимум ,имах много осезаема промяна в потентноста .Положителна де:)
обаче взимах по 2 капса след всяко ядене - тва прави по 3-4 гр на ден!
10.12.11
21:39
И на мен ми се струва, че може вече да има менте трибулус на тази фирма. Защото цена от 20 лева, при положение, че другите стоят на 36 - 48 лева, е меко казано съмнителна. Просто може би съм улучил партида.
10.12.11
23:11
ся като чета темата ,,, малко ме хваща яд можех и аз да направя едно иследване
перкам трибестан на софарма 3 пъти по 2 хапа ,,, до тука станаха 2 месеца, остава ми още един и правя почивка ...
Мнението беше редактирано от Бончо Генчев на 10.12.11 23:12.
11.12.11
14:10
всъщност нома което четох е не че трибулуса на ОН е менте а че ползвот някакво китайска суровина в която няма никакъв протодисцин...
15.05.12
05:21
Здрасти,
Искам да те питам освен тестостерона провери ли си и LH и FSH хормоните ?
Защото ако LH и FSH са вдигнати това означава че тестостерона ти се е повишил по естествен път, но
ако техните стойности са същите това означава че най вероятно в самия препарат има не сам трибулус а и тестостерон или нещо подобно което ти е повишило тестостерона изкуствено.
А аз да попитам какво ще кажете от Tribulus 1000mg + Nettle 250mg (3х1 + 2х1) за 30дена . Ще се получи ли добре и какво да добавя? Нека не пускам специално тема за това... Браво за начинанието !
Ти специално, най-вероятно няма да усетиш нищо. На тези години по-голям ефект би имало самостоятелната употреба на ароматазен инхибитор отколкото на трибулус, въпреки че не смятам, че си дорасъл за първото.
20.05.12
21:09
Не съм си правил измерване на хормоните, които спомена, защото не съм си и мислел, че може да е менте това, което вземам, струва и повече пари и т.н., а както казах по-горе опита не е нещо сериозно, тъй като му липсват доста от нещата, които спомена един потребител по-горе.
В момента вземам екстракт от коприва в доза 800 мг/ден + 1200 мг трибулус, но разлика не усещам в сравнение с трибестана, приеман самичък. Може и на мен да ми се струва, може и да не съм чувствителен към това, ако въобще е възможно подобно нещо, но разлика не виждам и не усещам. Би било интересно да се направи опит и с това - приемане 45 дни на трибестан, измерване на хормоните и по-специално на свободен Т, свързан Т и Свързващия половите хормони глобулин, след което да се мине на комбинацията трибестан+коприва и след 45 дни да се направи същото изследване на същите хормони, за да се види дали има разлика. Това изисква обаче пари, постоянна диета и суплементи за идните 3 месеца и т.н. Който иска може да го направи. Ще е интересен експеримент. Аз за сега нямам такава възможност от гледна точка на време и достъп до такива изследвания.
казано от Valdis на 20.05.12, 19:52:
Ти специално, най-вероятно няма да усетиш нищо. На тези години по-голям ефект би имало самостоятелната употреба на ароматазен инхибитор отколкото на трибулус, въпреки че не смятам, че си дорасъл за първото.
Ъъъ как разбра на колко години съм ? Нямам опит с този тип добавки и си питам
Ъъъ, случайно в профила си да си забил едно “Училище” сред далаверите? Нищо лошо да питаш отговорил съм ти съвсем нормално ;)
казано от Valdis на 20.05.12, 22:27:
Ъъъ, случайно в профила си да си забил едно “Училище” сред далаверите? Нищо лошо да питаш отговорил съм ти съвсем нормално ;)
Ми има студенти и на по над 40 години в групата ми ;) Например, ако карам 2ро висше ко прайм ?
Ако караше второ вече щеше да си се научил да не умуваш излишно и най-вероятно щеше да пишеш поне една идея по-културно ;)