12.10.11
23:57
здравейте на всички първо мнение ми е в този форум:)
накратко :тренирам от 9-10 години в момента съм около 110 кила
182 см висок на 26 години :)с ръце по 50 санта (ако има някво значение де )
та имам няколко въпроса ..наскоро си взех няколко добавки та не знам дали ги взимам правилно
добри ли са и такива неща искам вашите мнения :)
1)протеин: gaspari nutrition myofusion 5 ibs остава ми обаче по малко от половин кило и си купих от :biotech usa nitro pure whey gold
2)креатин глутамин и таурин:interactive creatine blast-2
3)витамини:scitec daily vita min 75br
4)азотен бустер:scitec big bang
5)аминокиселини: scitec amino 5600 1000br
другата седмица зареждам и един гейнер на сайтек 4,5 кила
от номер2 ми остава под кило та и него ще сменям се чудя дали да взема отделно креатин и глутамин или пък :
един от тези SCITEC Trans-X Professional или SCITEC Vitargo CRX
иначе деня ми минава по следния начин
ставам към 8 веднага протеинче с 5 аминки ,, след това закуска
след час пия поз2 ..10 часа закусвам..12:30 13:00 обяд 16.30 пия азотния бустер в 17 :00 5 аминки и веднага в залата
след тренировка веднага 5 аминки след 10 мин поз2 след това едно протеинче и след 1 час вечеря .. към 22 часа пак леко хапване
и преди лягане протеинче с 5 аминки ..тренирам или 5х1 или ако съм изморен повечко 4х1
1. myofusion и whey са различни (като време за усвояване) протеини и е най-добре да комбинираш двата, а не да заместваш единия с другия. суроватката е добра за след тренировка, но за преди лягане не е най-добрата идея - фюжъна е по-добрия вариант.
2. креатин и глутамин поотделно е по-добре - можеш да ги дозираш по-добре, според собствените си нужди.
3. според мен, гейнера не е добра идея, но ако го вземеш, гледай да не е натъпкан със захар и го пии само след тренировка
4. на твоите килограми, можеш спокойно да удвоиш броя на аминките. лично аз бих си взел само ВСАА на прах и никакви други аминки
не си писал какви са ти целите. но това важи ако искаш да качваш килограми. ако смяташ да чистиш, схемата е по-различна
13.10.11
14:57
С тоя interactive creatine blast 2 си се прецакал според мен.. 5 гр креатин - ок , ама ако очакваш от там да си набавиш достатъчно глутамин... :)
казано от Николай Фараона на 12.10.11, 23:57:
здравейте на всички първо мнение ми е в този форум:)
накратко :тренирам от 9-10 години в момента съм около 110 кила
182 см висок на 26 години :)с ръце по 50 санта (ако има някво значение де )
та имам няколко въпроса ..наскоро си взех няколко добавки та не знам дали ги взимам правилно
добри ли са и такива неща искам вашите мнения :)
WTF????
Човече, на 26 години (според профила ти на 17) и на 182 ръст и 50 санта ръка (както скромно споменаваш, така, между другото) и тренираш 9-10 години, очаквам форума да научи нещо от теб, не да задаваш елементарни въпроси.. подхождащи на някой новобранец..
13.10.11
18:37
казано от FaceOff на 13.10.11, 16:01:
Човече, на 26 години (според профила ти на 17) и на 182 ръст и 50 санта ръка (както скромно споменаваш, така, между другото) и тренираш 9-10 години, очаквам форума да научи нещо от теб, не да задаваш елементарни въпроси.. подхождащи на някой новобранец..
То сега ще се окаже, че и снимката не е негова, не са години, а месеци, 50-те санта ги е направил само с ядене или разбира повече от ААС, отколкото от добавки и това са първите, които взима :D :D :D
п.п. Да беше влязъл във форума на Нешка Робева да ги разправяш тези!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 13.10.11 18:38.
13.10.11
19:05
Модерация: Спам!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.10.11 19:07.
13.10.11
19:53
хха дали не ми сипахте :)(това за профила 17год съм го сложил за майтап който ме познава знае за кво стаа въпрос)ся погледнах профила :) влезнах чрез фейсбука в форума от тама идва тва 17 год :)
до сега не съм взимал абсолютно нищо та затова питам ...
който иска да вярва който не да са спасява,,,някой ако има нещо да ми казва да ми пише на лично не тука да спами в темата
уж форума е място да си помагаме а то става хранилка яко тука...
от колегата разбрах едно значи ще си оставя малко миофюжън за преди лягане само да пия от него а от другия
ще пия сутрин и след тренировка
като свършат аминките ще взема бцаа..
целите са ми по добро напомпване,възтановяване и леко качване на маса тъй като тренирам и кикбокс и други бойни хави
с фитнеса ...
Мнението беше редактирано от Бончо Генчев на 13.10.11 20:41.
казано от Николай Фараона на 13.10.11, 19:53:
хха дали не ми сипахте :)(това за профила 17год съм го сложил за майтап който ме познава знае за кво стаа въпрос)
до сега не съм взимал абсолютно нищо та затова питам ...
който иска да вярва който не да са спасява,,,някой ако има нещо да ми казва да ми пише на лично не тука да спами в темата
уж форума е място да си помагаме а то става хранилка яко тука...
от колегата разбрах едно значи ще си оставя малко миофюжън за преди лягане само да пия от него а от другия
ще пия сутрин и след тренировка
като свършат аминките ще взема бцаа..
целите са ми по добро напомпване,възтановяване и леко качване на маса тъй като тренирам и кикбокс и други бойни хави
с фитнеса ...
Надявам се да нямаш нищо против следващото интервю да е с теб? Сигурен съм, че ще бъде интересно и полезно.. особено след последното такова
13.10.11
22:08
сега погледнах като пресипвах миофюжъна в по малка кутия да мога
да ползвам неговата опаковка за нитро голда че е в торба лъжичката на голда
я дават 29 грама а тази с която до ся съм дозирал уж 40 грамова,,,явно не е била 40
защото 2 лъжички по 29 грама я пълнат ,,,тва прави над 50 грама ,,та съм взимал по 150 грама протеин
и 100 грама сиджити.. така ли да продължавам или да коригирам дозите ?
грамажа в една лъжичка зависи от плътноста и съставките на пудрата (в случая) - най добре си вземи една домакинска везна - мерят до грам. имай предвид, че дозите на повечето етикети са предвидени за 80кг-ви хора които не тренират повече от нормалното
15.10.11
08:29
така или иначе както един приятел казва протеин не се пести ..
другата седмица ми идва пак една креат, матрица реших да пробвам
на сайтек транс х про.. съшо така и гейнера идва ,,
от всичко дето го пия най много усещам биг банга,, напомпва доста
и дава сила само често хода по малка нужда ..сиг бъркам нещо..
иначе качих и малко сила с тия добавки за 2 месеца консумация
вече правя на лежанка 140 -12 пъти :)
19.10.11
19:06
та продължавам да пия сичко по тази схема
оставих миофюжъна преди лягане а от другия пия след сън и след тренировка
вдигнах аминките по 6 апченца на прием по 4 пъти на ден
вкарах и гейнер с протеина след тренировка 50 гр,
добре си ги подредил .... чудя се ... защо ти е да помпиш с азотни бустъри - напомпването не ти ли пречи на бойните хави?
19.10.11
23:26
хмм ако играя след тренировка ми помпат главата че се вдървявам
но преди тренировка няма ядове :)
02.11.11
23:52
реших да сменя бустера та ще пробвам от другата седмица
джакет как ще се държи...
също си взех и трибестан 3 пъти по 2 апченца
лошото е само че много често ходя по малка нужда и то
след тренировка ,,,като изпивам непосредствено след нея 6 аминки след 10 мин пия
креатина с глутамина и таурина след още 10 пия протеин с гейнер и вече след 40 минути ям ..
05.11.11
21:54
незнам на какво се дължи може би на нагласа,,
но вчера и днеска имах страшно много сила...
вчера за гърди средна част с по 50 кг дъмбели 10 повторения 3 серий в съчетание с флайс с 12кг пак 10 повторения
горна част пак така ,,,,
лежанка средна част 160 кг 8 ца ,,,
неска за гръб скрипец зад врат и пред врат 100 кг 3 серий по 10 повторения
мечка на уред ,,, 100 кг ,,
сичко правя чисто без помощ..
Мнението беше редактирано от Бончо Генчев на 05.11.11 21:56.
05.11.11
22:40
Нищо лично, но ми се струва, че е по-добре тази тема да я направиш дневник, защото името и предполага въпроси и отговори, а всъщност вътре има информация като за дневник.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 05.11.11 22:45.
05.11.11
23:34
чесно да ти кажа само едно момче ми помогна за тия добавки
дали ги взимам правилно или не ,,, явно на никой не му се пише...
г-н Йолов е прав - направи си дневник. начина на прием е добър ... останалото е въпрос на хранене, тренировка и психическа нагласа ;)
06.11.11
11:18
Ако ми казваш, че на 26 години имаш 50 сантиметра ръце и тежиш 110кг и си направил това без анаболни стероиди, при все че очевидно нямаш представа как и кои добавки ти трябват след 10 години стаж в залата и при това си изразходваш част от времето за други спортове, които са доста аеробни, то бих искал да се запозная с теб, за да стисна ръката на човек, който оставя Арнолд и Стив Рийвс зад гърба си.(тоя последния е културист също, смятан за еталон за симетрия и мъжка красота, който без стероиди е имал ръка 47 см максимум)
Наистина бих искал да се запозная с универсалния войник.
Не искам да звучи като спам или злорадстване, но хайде - на всички ни минават през главата подобни мисли. Не е ли така?
06.11.11
13:11
Ако ми казваш, че на 26 години имаш 50 сантиметра ръце и тежиш 110кг и си направил това без анаболни стероиди, при все че очевидно нямаш представа как и кои добавки ти трябват след 10 години стаж в залата и при това си изразходваш част от времето за други спортове, които са доста аеробни, то бих искал да се запозная с теб, за да стисна ръката на човек, който оставя Арнолд и Стив Рийвс зад гърба си.(тоя последния е културист също, смятан за еталон за симетрия и мъжка красота, който без стероиди е имал ръка 47 см максимум)
Наистина бих искал да се запозная с универсалния войник.
Не искам да звучи като спам или злорадстване, но хайде - на всички ни минават през главата подобни мисли. Не е ли така?
Не знам какво толкова те учудва, човекът има голям тренирочъчен стаж, едър е и процента мазнини му е сравнително висок ако съдим по снимката, така че ръката му ако излиза на състезание по културизъм ще е към 45 санта макс. Тва че има силна лежанка е отделен въпрос.
извинявам се за спама
Абе не знам за добавките, ама правописа ти е като на 6 годишен. Опитай се поне точки и запетаи да слагаш от време на време.
WTF????
Какво общо има едното с другото? Аз също си нямам никакво понятие от добавки и ако реша да си купувам, и аз ще задавам елементарни въпроси ;)
казано от Petar Iliev на 06.11.11, 11:18:
За мен подобни резултати са съвсем нормални, щом тренира от 10 години и е 110 кг.
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.11.11 13:50.
казано от Петко К на 06.11.11, 13:50:
Абе не знам за добавките, ама правописа ти е като на 6 годишен. Опитай се поне точки и запетаи да слагаш от време на време.
WTF????
Човече, на 26 години (според профила ти на 17) и на 182 ръст и 50 санта ръка (както скромно споменаваш, така, между другото) и тренираш 9-10 години, очаквам форума да научи нещо от теб, не да задаваш елементарни въпроси.. подхождащи на някой новобранец..Какво общо има едното с другото? Аз също си нямам никакво понятие от добавки и ако реша да си купувам, и аз ще задавам елементарни въпроси ;)
казано от Petar Iliev на 06.11.11, 11:18:
За мен подобни резултати са съвсем нормални, щом тренира от 10 години и е 110 кг.
На първо място странно е в профила ти да пише, че си на 17, а в темата - на 26. Викаш съвсем нормално е ако тренира 10 години (в по-добрия случай от 16) без да е пил дори и монохидрат примерно дори, да има такава физика?! Та човек направил такава физика за 10 години, което разбира се е свързано с хиляди часове в залата, изведнъж се сеща, че има такова нещо като хранителните добавки, и решава да провери ‘що е то аминокиселини и имат ли те почва у нас’??
Разбира се, има всичко на този свят, и сигурно и това е възможно, и аз като колегата по-горе искам да стисна ръката на такъв човек. Дори повече - ако вземе утрешния ‘Труд’ примерно и постне една негова снимка с вестника в ръка, подобно на Pure Nutrition, ще му предложа в рамките на 2 месеца, но не суплиментиране с добавки а по кило качествено месо на ден!
07.11.11
08:19
истината е такава че почти никой не ми вярва,,,
още от преди няколко години им казвах че който не вярва по всяко време
мога да си направя тест,,,
та през 2001 спрях цигарите тогава дръпнах с доста килограми ,,
и вече през 2004 та година бях на 107 кг с 47 санта ръце ,,
от тогава до сега за 7 години минимална разлика ...сичко постигнато с доста ядене
и без грам добавка,,,
до преди 2,3 месеца когато се решиш да пробвам с добавки , рових се из нета
и попаднах на интересен сайт с добавки така и се зарибих ,,решил да карам само на добавки
без да барам химия,,, ефекта от добавките се усети доста силно при мен,.,
за 2 месеца 3,, се издух доста ..най интересното е че имах почивка от година в фитнес залата
заради контузий,,, но през тази година почти не бях спаднал ,,, та това е в общи линий..
който иска вярва който иска не ,,,за мен аз съм си чист,, някой казват че е ген ,,
ето снимка преди 2 месеца преди да почна на добавки след някой друг месец ще сложа снимка
как съм в моменте тука съм на 107 кила :
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/296916_2207767831932_1179532948_31992747_1083088702_n.jpg
казано от head_hunter на 13.10.11, 18:37:
То сега ще се окаже, че и снимката не е негова, не са години, а месеци, 50-те санта ги е направил само с ядене или разбира повече от ААС, отколкото от добавки и това са първите, които взима :D :D :D
п.п. Да беше влязъл във форума на Нешка Робева да ги разправяш тези!
Ела на мач на Ботев Пловдив и го виж човека и тогава говори ! Снимката си е негова и това което казва е истина
казано от FaceOff на 06.11.11, 22:03:
Викаш съвсем нормално е ако тренира 10 години (в по-добрия случай от 16) без да е пил дори и монохидрат примерно дори, да има такава физика?! Та човек направил такава физика за 10 години, което разбира се е свързано с хиляди часове в залата, изведнъж се сеща, че има такова нещо като хранителните добавки, и решава да провери ‘що е то аминокиселини и имат ли те почва у нас’??
Еми да, съвсем нормално е, още повече като видях горната снимка. Горе-долу физиката му е каквато очаквах да е ;)
И не мога да схвана логиката - щом тренира дълго време и има някакви резултати, е задължително да е пил тонове добавки?!
Аз тренирам от повече време, а до преди няколко години не бях опитвал дори креатин.
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.11.11 09:27.
Аз също не виждам нищо нередно, като съдя по снимките човекът е над 25 процента мазнини, при тази ситуация 50см бицепс не е кой знае колко внушителна гледка, а още повече има хора, които трупат мазнини в горната част на тялото без да се образуват шкембе и той е точно от тях. При едно прилично изчистване от бицепса я останат 45-6см, я не.
Макар и да не можах да отворя въпросната снимка, съм съгласен, че е възможно да е така. Не казвам, че трябва да е изпил тонове добавки, просто ми беше интересно как човек прекарал толкова години във фитнеса, и колкото и да е ‘мазен’ с тая лежанка, явно не си е губил времето там, не е проявил интерес към никоя добавка за толкова време. И все пак, ако имаш път към София, пиши ми, ще те нахраня добре ;)
07.11.11
14:05
няма ядове:)
очаквайте скоро снимка 3 месеца след взимане на добавки след тази снимка
за този период от 106 -107 кила в момента съм на 111-112 кила доста по изчистен и оформен :)
та по темата взе да ми свършва протеина и аминокиселините
чуда се дали да взема пак 2 протеина или една синта 6 ?
за аминокиселинте нещо тия 1000 броя на сайтек не мога да ги усетя та чакам предложение и за тях:)
07.11.11
14:09
казано от FaceOff на 07.11.11, 13:58:
И все пак, ако имаш път към София, пиши ми, ще те нахраня добре ;)
А ве, щом ще храниш добре съм навит и аз да взема да си сложа една снимка на 107 кг - точно като него съм :D айде, с доста дълъг стаж съм до тогава, но точно така изглеждах...и хем не барах щанга, а само лост, успоредка , лицеви и малко пудовка...ако момчето е предразположено да качва лесно килограми, яде много и тренира е естествено да изглежда така. Сега ще кажете “ама кикбкокс, ала -бала, кардио, няма как да качи така...” , аз по това време правех всеки ден по 30 минути чувал и плувах по един километър и пак качвах и седях мазен. Пък и от кикбоксова до кикбоксова тренировка може да има разлика от земята до небето ;)
p.s.
И аз не бях пил добавки до тогава като изключим един път 120 таблетки аминокиселини.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.11.11 14:17.
07.11.11
14:18
казано от Николай Фараона на 07.11.11, 14:05:
за аминокиселинте нещо тия 1000 броя на сайтек не мога да ги усетя та чакам предложение и за тях:)
Ами защото са голям боклук ;) Не знам, как при такъв стак ще ги усетиш, но ти препоръчвам да смениш марката. Нисък клас унгарски добавки, на фона на останалите /доказани марки/ нямам идея, защо си ги включил. Ако не ти пречи соята, си вземи на Оптимум 2222, а ако искаш по-висок клас - Ултимейт.
п.п. От въпросните амино съм гълтал със шепи /при положение, че съм бил само на тях/ и възстановяването беше под всякаква критика.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 07.11.11 14:20.
07.11.11
14:27
значи ако съм разбралв правилно :
1)Ultimate super whey amino 2000 330tabs
2)Optimum nutrition superior amino 2222 320 tabs new
нали така ? нещо по-добро или бца да взема ?
преди да взема тия сайтек бях на исс аминки бях по доволен ..
Мнението беше редактирано от Бончо Генчев на 07.11.11 14:30.
07.11.11
14:32
Не е задължително - прегледай и Ultimate extreme amino, Ultimate amino gold и Ultimate amino 2002. Сравни етикетите и си в играта ;)
п.п. Може и ВСАА да си вземеш, при количеството протеин, което приемаш и това е вариант :)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 07.11.11 14:33.
казано от Мак Сим на 07.11.11, 14:09:
казано от FaceOff на 07.11.11, 13:58:
И все пак, ако имаш път към София, пиши ми, ще те нахраня добре ;)
А ве, щом ще храниш добре съм навит и аз да взема да си сложа една снимка на 107 кг - точно като него съм :D айде, с доста дълъг стаж съм до тогава, но точно така изглеждах...и хем не барах щанга, а само лост, успоредка , лицеви и малко пудовка...ако момчето е предразположено да качва лесно килограми, яде много и тренира е естествено да изглежда така. Сега ще кажете “ама кикбкокс, ала -бала, кардио, няма как да качи така...” , аз по това време правех всеки ден по 30 минути чувал и плувах по един километър и пак качвах и седях мазен. Пък и от кикбоксова до кикбоксова тренировка може да има разлика от земята до небето ;)
p.s.
И аз не бях пил добавки до тогава като изключим един път 120 таблетки аминокиселини.
:D Офертата ми към теб е - една тренировка по киокушин/бокс/кикбокс = колкото можеш да изядеш и изпиеш ;)
Мнението беше редактирано от FaceOff на 07.11.11 14:47.
казано от FaceOff на 07.11.11, 14:45:
:D Офертата ми към теб е - една тренировка по киокушин/бокс/кикбокс = колкото можеш да изядеш и изпиеш ;)
Баси офертата, хем ще те набият, хем ще черпиш за това :D :D :D
07.11.11
15:51
казано от Valdis на 07.11.11, 14:56:
казано от FaceOff на 07.11.11, 14:45:
Баси офертата, хем ще те набият, хем ще черпиш за това :D :D :D
Грешно си разбрал - аз ще го играя спаринг партньор, тоест такъв, дет отнася боя :D
Обаче пак съм на далавера - ям и пия по много :D
07.11.11
20:43
Извинявам се за оффтопика, но Ultimate super whey amino 200 не бяха ли дъвчащи?
Отново простете за оффтопика :)
07.11.11
20:48
момчета след доста съвети реших да се спра на бца .. и то на прах
та предлагайте ако сте доволни от някой продукт
също за протеинче оставям биотеча сутрин и след тренировка
ще вкарам в играта и синта 6 да го видя
За какво ти е тая Синта? Толковa много пари за 50% съдържание на протеин си е чист гевезелък!
Мнението беше редактирано от VEGATA на 07.11.11 21:24.
07.11.11
21:38
е не съм го взел все още имам от нитро голда и от миофюжъна
до една две седмици ще прая поръчка ..до тогава събирам мнения :)
Мнението беше редактирано от Бончо Генчев на 07.11.11 21:38.
08.11.11
00:05
Голд стандарт си вземи ? Или искаш матрица ?