06.11.11
14:35
На коя от двете ядки да се спра за източник на мазнини.Знам,че са полезни и 2те,но все пак едната е по-добра от другата.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.11.11 14:47.
Имат различен състав на витамини,минерали и мастни киселини.Няма по-добро от двете,може да има вариянт според менюто ти едната да ти доставя повече от това което ти лиспва.
Просто смеси 2та вида ядки,хем на вкус ще ти е по-приятно,хем и ще получиш по-пълноценна комбинация.
06.11.11
14:48
Купи си зехтин - излиза по - евтино и е супе лесно - просто пиеш или слагав толкова, колкото ти трябват мазнини.
06.11.11
14:49
Бадемите са брутално яки !!
06.11.11
16:38
Аз лично предпочитам кашу но ако трябва да избирам м/у бадеми и орехи бих избрал бадемите :)
Поздрави !!!
Ми суровите бадеми са с 10 лв/кг по-евтини от суровите орехи... Това си е сериозен фактор, особено като се касае за значителни количества (в моя случай).
Освен това бадемите ми харесват повече на вкус - особено предварително накиснати във вода за няколко часа. Стават чудесни и са по-полезни :)
06.11.11
19:30
Аз на на ден задължително ям по 200 гр орехи близо 50 гр протеин много полезни мазнини а и витамини също.. Пък и познавам доста хора които ги предпочитат пред бадемите.. обяснявали са ми че били по добрия вариант, но не помня защо точно..
казано от Atom на 06.11.11, 17:02:
Ми суровите бадеми са с 10 лв/кг по-евтини от суровите орехи... Това си е сериозен фактор, особено като се касае за значителни количества (в моя случай).
Освен това бадемите ми харесват повече на вкус - особено предварително накиснати във вода за няколко часа. Стават чудесни и са по-полезни :)
Можеш ли да обясниш какво точно правиш ? Купуваш сурови бадеми и ги слагаш във вода преди да ги изядеш ? Само товал и е ? :)
07.11.11
09:16
И аз консумирам и от двата типа като бадемите ги слагам през деня, а орехите вечер - съдържат по-малко въглехидрати и повече мазнини.
А за бадемите - накисват се вечер, до колкото знам, сутринта се изплакват и са готови за консумация. Идеята е да започне покълването им отвътре.
На мен специално не ми харесва вкусът на накиснати ядки освен на кашуто.
07.11.11
09:45
Честно казано не виждам нито една причина, която да налага избор между орехи и бадеми. Стига да са сурови, хапвам смело и едните, и другите. Нещата по-скоро опират до вкус, лични предпочитания и пари, от колкото до полезност. Не може еднозначно да се дефинира кои от тези ядки са по-полезни.
казано от tra^la^la на 06.11.11, 19:44:
казано от Atom на 06.11.11, 17:02:
Освен това бадемите ми харесват повече на вкус - особено предварително накиснати във вода за няколко часа. Стават чудесни и са по-полезни :)Можеш ли да обясниш какво точно правиш ? Купуваш сурови бадеми и ги слагаш във вода преди да ги изядеш ? Само товал и е ? :)
Накисват се за няколко часа във вода, после се измиват :) Освен другите ползи (покълване -> активиране на ензимите), вкусът леко се променя към по-добър според мен :)
По-подходящата храна за bodybuilder е орехът !! Бадемите имат повече въглехидрати и по-малко мазнини (и е доказано, че подобряват загубата на тегло, когато се консумират на мястото на въглехидратни храни), а орехите съдържат повече мазнини и по-малко въглехидрати. Около 30 грама орехи съдържат почти всички омега-3 мастни киселини, от които се нуждаете за през деня. Омега-3 се свързват с най-различни ползи за здравето - от подобрено здраве на сърдечно-съдовата система до по-добро настроение и памет. Малко хора знаят, че са мощен стимулант при изграждането на физиката. Те са показали, че помагат при увеличаването на мускулната сила и размери, работят за предотвратяване на мускулния разпад, стимулират изгарянето на мазнини и подобряват чувствителността към инсулин (което допълнително помага при битката с излишните килограми). Ще се радвам, ако съм ти помогнал :)
Поздрави !!