Мнения за HumaPro на ALR Industries?

07.11.11
16:04

Интересно ми е ако някой е ползвал този продукт, какви отзиви ще сподели за него. Направих си труда да прочета и осмисля цялото му представяне в Fitness1(не беше лесно), и въпреки че вероятно една голяма част от него си е чист маркетинг, все пак успя да ме заинтригува и то много. Накратко - твърди се че едва 16% е реалната усвояемост на белтъчините и то от качествените протеинови пудри, 30% усвояемост на белтъчините от качествените храни и цели 99% усвояемост на аминокиселините на HumaPro, което се дължало на техния състав който бил идентичен на състава на майчиното мляко, т.е. единствената истинска храна предназначена само за човешкото тяло и т.н. Има и други интересни твърдения и всичко погледнато на теория звучи доста революционно, та се чудех как е и на практика? :) Причината да питам тук, вместо просто да си го купя и да го пробвам върху себе си, както правя обикновенно с продуктите които са ме заинтригували, е ...цената му... Така както аз го смятах, една кутия която струва грубо 100лв, стига за около ...седмица!!! (ако се взима според описанието в представянето, т.е. както трябва без да се пести) Та някой да го е пробвал? :)

PH

07.11.11
17:51

Здрасти.. Ами този продукт го беше пробвал един приятел преди време.. Може би имаше прекалено големи очаквания от него.. Или и аз незнам какво,но ИЗОБЩО не остана доволен.. Помня че го беше яд за кинтите, че така лошо се оръсил.. Амаа нали знаеш че в тоя спорт почти всичко е индивидуално.. Както и това с добавките.. Пробвай ако не ти се свидят парите.. Кой знае при теб ефекта може да е по добър : ) Иначе и аз му се бях навил.. ама Тоя пич ме разубеди.. : )

ВН

07.11.11
18:37

Накратко - твърди се че едва 16% е реалната усвояемост на белтъчините и то от качествените протеинови пудри, 30% усвояемост на белтъчините от качествените храни и цели 99% усвояемост на аминокиселините на HumaPro, което се дължало на техния състав който бил идентичен на състава на майчиното мляко, т.е. единствената истинска храна предназначена само за човешкото тяло и т.н. Има и други интересни твърдения и всичко погледнато на теория звучи доста революционно, та се чудех как е и на практика?

16% - в пудрите, това е далеч от истината;
30% - от храната, отново далеч от истината;
99% - от техните Хюман про, е това е нагло и пак далеч от истината. Не само е нагло, че и разчита на религиозен маркертинг - сиреч заразителни твърдения, казани с религиозно вдъхновение, ентусиазъм и емоционален плам в очите - отдаденост, ако щеш и нито капка наука. Което е ОК, докато продаваш.

Видя ли такава фирма, на пук на продавачите я бойкотирам. Същото е като пауър баланс гривничките.

АК са си АК. Дали ще са от банани, орехи, червей, хлебарки или друго, когато коментираме качеството на белтъка имаме предвид пропорциите между самите АК в %-и, специфичната структура на протеина, която показва с какъв темп се усвоява и дали се усвоява равномерно през целия период на смилане един куп други неща, но на химично ниво - АК са си АК. Там няма нищо революционно ново от 65-та насам.

07.11.11
20:29

Владо е прав - ALR Industries са нагли. И арументите им са абсолютна глупост.

“...един недостатък, който е характерен за повечето протеини, предлагани на пазара днес – те не са направени за хора”. Ъ? Има ли в природата белтъчини специално създадени за хора? Примерно пилешкото, телешкото с някакво специално съдържание ли са, т.е. неядивни за други видове? Или аргумента им за кравето мляко - при положение, че повечето детски храни - заместители на кърма - съдържат суроватъчен концентрат...Или другите им псевдо-научни доказателства, дето изглеждат все едно са писани от седмокласник тройкаджия...Както и да е.

Но пък ако се абстрахираме от неуместните им твърдения, HumaPro са едни доста добри комплексни аминокиселини. В смисъл, че това изобщо не е протеинова пудра, а EAA с някой добавки. Сравними са с продукти като Amino Energy на Optimum, Amino Shooter на Champion Nutrition или Purple Wraath на Controlled Labs…

08.11.11
01:09

е то за тези безбожни пари оставаше и да са боклук... щом са сравними с продукти чиято цена е в пъти по-ниска, за какво говорим изобщо, но ето че например аз бях готов да се вържа, всъщност направо си бях вързан, добре че първо попитах и разбира се че ми отговорихте бързо и категорично :)

Мнението беше редактирано от nikster на 08.11.11 01:11.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1