13.06.05
20:12
Чудех се за следното:
Имаме налице следните правила:
1. Не се яде непосредствено преди тренировка (поне час и половина)
2. Тренировка - 1 час
3. След тренировка до половин час се взимат бързи въглехидрати и протеин
4. Яде се поне 2 часа след протеина
Както и да го смяташ, се получават поне 5 часа само на бързите въглехидрати и протеина, евентуално там амино или някакви химии... ми той деня отиде, трудно се събират 5 хранения с оптимален интервал в останалото време
Как мислите? Как се нагласят тия неща ? Аз лично след като си взема и протеина и само гледам часовника кога ще минат двата часа за да ЯМ.
Еха... Аз не взимам протеин, но принципно ям към час и половина след тренировката. Това 2 часа, че и след протеина, който е и след въглехидрата, си е много брутално.
Опитай нещо такова.
1)Яко манджа, час преди трен. /овес + стафиди/
2) вода 15 минути преди трен.
3) Трен. - 50 минс
4) 30 минс след края на трен. - въглехидрата и протеина
5) Пак вода.
6) Баня - ала-бала-джиджи биджи :D
7) Ядене/аз бича принципно, /месо/боб/леща/. пада се към час и 15 и 30 минс след. края на трен.
На мен ми се вижда добре това. Чувствам се ок.
Важното е овеса и стафидите да се храносмелят добре и да заситят добре. Иначе ако преди тренировка/час-час и половина/ не се консумира качествено, то доста се издъхва към края на целия “цикъл”
Поздрави! :D
п.п Като на обяд, се джаска повече /ориз/картофи/хляб/
*не 3-те заедно естествено :)
п.п.п. А Час- 2 преди яденето преди трен. обичам да вкарвам понякога ядене на ядки или повече кисело мляко. / днес праснах ктм 800мл домашно правено :) /
Да де, ама това противоречи на една друга тема, в която наскоро се обсъждаше че е добре да се изчака 2 часа с яденето след суроватъчния протеин...
[quote author=“nk”]Да де, ама това противоречи на една друга тема, в която наскоро се обсъждаше че е добре да се изчака 2 часа с яденето след суроватъчния протеин...
Нещо не помня точно изказване, ама ако трябва да чакам повече от 2 часа след трен. за да ям като бял човек... :) Няма да стане. :D
А освен това, ако човек залага на разделното хранене, може да балансира много добре нещата.
Все пак едно е да се насвиниш в яденето преди трен. с 5 различни продукта и да не можеш да смелиш 10 часа след това. Друго е да изядеш 2 лесно смилаеми и качествени и те да заситят добре.
Относително е, но над 2 часа до ядене са си много за мен.
Еми то всичко противоречи на нещо, няма начин. Аз лично ям два часа преди трен. и то балансирано, от всичко. После ям веднага след трен. (1 час) пак от всичко. Ей ти хранене на три часа. Къде е проблема? Разбира се, трябва малко да съобразяваш нещата, но не е сложно.
Аха, явно умееш да спираш времето докато тренираш :wink:
Иначе сериозно, ако се яде 1 час преди тренировка и 1 час след протеина се вързват нещата, пробвах, дано да се ОК и усвояването така.
Що бре :D : пример:
16:00:хранене
18:00: тренировка
19:00: хранене
Нищо не спирам. В някои случаи минават и 4 часа, но това е напълно допустимо.
[quote author=“Martin”]Що бре :D : пример:
16:00:хранене
18:00: тренировка
19:00: хранене
Нищо не спирам. В някои случаи минават и 4 часа, но това е напълно допустимо.
Ами предполагам тренираш около час, и това означава че или ядеш веднага след тренировката, или наричаш хранене гликогенното зареждане + протеина... не че не е, ама след него пак съм гладен :wink:
Ами да, почти веднага след трена ям. И не правя зареждания, нито ползвам протеин. Просто си ям. Или друго - напоследък изпивам по две кофички кисело мляко. Около час и нещо след това ям нормално. Ти може би чакаш прекалено дълго след протеина, незнам.Обаче едно ще ти кажа със сигурност - като си гладен яж.
То големи прасета ше станем тогава,то голям глад голямо нещо :lol:
[quote author=“Martin”]Ами да, почти веднага след трена ям. И не правя зареждания, нито ползвам протеин. Просто си ям. Или друго - напоследък изпивам по две кофички кисело мляко. Около час и нещо след това ям нормално. Ти може би чакаш прекалено дълго след протеина, незнам.Обаче едно ще ти кажа със сигурност - като си гладен яж.
Имам голям личен опит с 2 кофички мляко вечерно време. :) Така ме засищат, че после изобщо не ми се яде. Откакто еди път го направих, вече не го опитвам. :)
15.06.05
17:39
И аз така правя. Но не две. 15 мин след тренировка изяждам първата и ако се чувствам, че мога още, хапвам още половин кофичка. Другата половина си я оставям за преди лягане с изварата.
И аз така правя. Но не две. 15 мин след тренировка изяждам първата и ако се чувствам, че мога още, хапвам още половин кофичка. Другата половина си я оставям за преди лягане с изварата.
Ей това е и при мен тактиката. :D
То големи прасета ше станем тогава,то голям глад голямо нещо :lol:
Ми аз съм станал :lol: Има глад и глад, обаче това е друга тема. С времето започваш да усещаш как се опитва да те измами организмът :D
18.06.05
18:03
Храниш се 1,5-2 часа преди тренировка със задължителен прием на сериозна доза белтък. Тренировка 60 мин... Край на тренировката! След 15 мин храносмилането ти се подновява (толкова трябват на адреналина за да се разсее!) Храната ти е още в стомаха!!! Пиеш гликоза. Минават 20 мин. Гликозата вече е стигнала 12 топръстника заедно със стабилна порция от протеина, който си е чакал в стомаха. Инсулина скача първите накъсани пептиди стигат тънките черва -> започва всмукване на аминокиселини. Пиеш протеин -> суроватка (2,5 часа за смилане). Прибираш се у вас, душ масаж, книжка минават 2 часа ядеш, Суроватката вече е в 12 топръстника/тънки черва и се усвоява? Къде видя глад?