18.06.05
11:45
Искам да попитам за малко подробности относно кардио тренировките:
1. Кардио тренировките могат ли да бъдат изразени в нещо друго освен бягане за здраве(джогинг) и каране на колело?
2. По колко време по принцип се практикува на ден?
3. Колко дни в седмицата да се практикува?
4. Като правиш кардио, кога се взима Л-Карнитина и по колко?
5. И също така за какво подпомага кардиото освен за сваляне на маса и какво е неговото въздействие върху организма?
1. скачане на въже, плуване и др.
2. около 30 мин
3. зависи какво целиш - ако тренираш за маса 1-2 пъти, ако чистиш - 3-4 зависи как тренираш.
5. с кардиото не сваляш маса, а топиш мазнини. еми укрепва организма като цяло, ставаш по идръжлив, дейста тонизиращо.
Съгласен съм само дето не е верно,че с кардиото не сваляш маса.Така значи аз ше си карам по 30-40 мин всеки ден и ше стана релефен.Не не е така.Първо кардиото забързва метаболизма.Затова по-лесно можеш да усвояваш храната,но освен това помага и за катаболизма,което означава,че ако не внимаваш можеш и да свалиш мускулна маса.Другото,което е наистина тонизира и тренира сърцето(затова се нарича кардио) и дихателната система.
А нали кардио тренировките добре се съчетават с фитнеса, щото аз ходя 4 пъти седмично на фитнес. Много мускулна маса ли ще загуба ако редовно хода на кардио? Причината да започна кардиото, е че съм малко мазничък, а и нямам много релефни мускули, но за сметка на това са големи. И също мога ли да съчетая амино-киселини с Л-карнитин?
прави кардио само в почивните дни и да можеш да съчетаеш амино с Л-карнитин
а сега и аз да попитам нещо нали след кардио не е добре да се яде около 1 час аз обаче вземам грам и половина(3 таблетки) амино веднага след кардио това правилно ли е ими само прекратявам топенето на мазнини