18.06.05
22:22
Какво закусвате сутрин? Аз закусвам едно и също вече 4 години и наистина ми е писнало искам да разбера вие какво закусвате.
18.06.05
22:24
Ако имам време сутрин - си правя една кофичка кисело мляко с 100 гр овесени ядки и малко захар.
Ако нямам време - пийвам една кофичка набързо и или си взимам 2 парчета пица или китайска храна(ориз с пиле(много малко пиле слагат, да им...)) или 100 гр фъстъци. И тез неща ги ям, когато мога.
аз закусвам овесени ядки и то от 1 година сигурно. сипвам варения овес в шейкър каната, слагам малко вода и захар, може и банан или ябълка ако има и го пускам :) . лошото е че бързо се огладнява.
Аз от 2 години закусвам омлет с 10 белтъка и овесени ядки.Във високо въглехидратния ден добавям банан и 1 лъжица мед
19.06.05
12:22
Ами от около 4-5 дни (откакто започнах диета) мюсли :) и съм много доволен.
20.06.05
10:41
Аз пък си думкам 100 г. бадеми или две филийки хляб “Бонус” с извара.
В завивисимост от периода:
1. Хляб “бонус”, извара, домати
2. Хляб “бонус”, извара, шунка
3. Хляб, сирене, домати (лютеница)
4. Кисело мляко с (домашна баница, домашен кекс)
Някои по-така закуски :)
1. Половин литър мляко, кана кафе, още половин литър мляко
2. Домашна баница със сирене + 200гр сирене
3. След ставане плодове (бисквити) - след един час яйца, сирене, шунка
Ако се сетя нещо друго ще допълвам
Зависи от режима ми!
В период за маса - един банан, 100 грама овесени ядки, кисело мляко и 8 белтъка с едид жълтък!
В период за релеф - 12 яйчни белтъка с 50 грама фини овесени ядки в шейка и 30 грама суроватка!
1 кисело мляко здравец 0,1%
3-4 праскови(може и вскякави плодове - предпочитам с банани/киви)
2-3 лъжици протеинов концентрат
2 ледчета
1 ванилия
Всичкото това го слагам в блендера и го разбивам. Става перфектна закуска. Особено сега в жегите с леда става супер шейк.
[quote author=”Питона”]Зависи от режима ми!
В период за маса - един банан, 100 грама овесени ядки, кисело мляко и 8 белтъка с едид жълтък!
В период за релеф - 12 яйчни белтъка с 50 грама фини овесени ядки в шейка и 30 грама суроватка!
Същото, но с един суроватъчен преди това! Веднага след като стана, един Витамин С, суроватка и закуска!
22.06.05
06:54
Бъркам 5-6 белтъка с 2 цели яйца, слагам малко подправки и ги хвърлям в тигана без мазнина - става си екстра омлетче.
Обикновено ги ям със зеленчуци - домати или краставици. Освен това и пийвам 1-2 чаши прясно мляко.
Преди ядях редовно и овесени каши, ама ми писнаха. Може пак да ги пробвам след време.
22.06.05
10:01
а бе пичове.. браво за ваште закуски :lol:
ама понеже ходя на даскало кво мога да ям там ?
питам понеже попринцип съм с малко по бавен метаболизъм и сякви такива пици и др. няма да ми се отразят много добре..?
А и съм мислил да си нося храна ама не става..или ми е пълна чантата с учебници или дрехи или някой път забравям! дайте идея!
Ядки, кисело мляко. Ако продават сандвичи с кебапчета, кюфтета и тн., само вътрешността (без хляба).
Аз току що закусих (към 14 часа :) ) - 3 яйца, пържени на тефлон, към 80 - 100 грама сирене, кофичка кисело мляко. Ама май още съм гладен ;)
[quote author=“Mартин”]Ядки, кисело мляко. Ако продават сандвичи с кебапчета, кюфтета и тн., само вътрешността (без хляба).
Има едни триъгълни сандвичи, забравих им името, в пластмасови кутийки са. Ако има от тях, те стават за ядене, поне продуктите им са истински, а не са някакви измислени кюфтета, дето не знаеш от какво са. Иначе ядки и кисело мляко стават.
Петко тея сандвичи не са ли хляб в по-голямата си част? Иначе са вкусни, няма спор.
22.06.05
14:47
в период на маса - 200 гр мюсли , 1 супена лъжица мед , 40 гр млечно-яйчен протеин.
Поне аз като съм ги ял, не съм останал с впечатлението, че са само хляб, имат и доста плънка, а филийките са тънки. Пък има и с ръжен, не само с бял хляб. А човека не е казал, че е на НВД, така че хляба на закуска едва ли е проблем :)
:D Като кандидат “билдер”, който е не особенно състоятелен финансово :wink: Правя следната стандартна закуска и това от доста време :arrow:
1. Препечени - тостер - 2 филии ръжен хляб, тънко намазани с крема, поръсени с джиндифил и гарнирани със някакъв зеленчук, в краен случай лист от зеле, а през зимата доматен сок.
2. Чаша билков чай без захар
3. По две яки супени лъжици мюсли и овесени ядки смесени с прясно мляко ( ако няма такова - супена лъжица - кондензирано мляко ) и към всичко това лъжица мед.
4. 200 грама нискомаслено кисело мляко + 1-2 супена лъжица пшеничен зародиш смесени с плодове, но поради липса на пресни плодове :oops: :oops: , ползвам такива от компоти или стафиди :shock:
Ммммммм много е добре, пък и финансово тънко излиза :twisted:
[quote author=“daddy”]:D Като кандидат “билдер”, който е не особенно състоятелен финансово :wink: Правя следната стандартна закуска и това от доста време :arrow:
1. Препечени - тостер - 2 филии ръжен хляб, тънко намазани с крема, поръсени с джиндифил и гарнирани със някакъв зеленчук, в краен случай лист от зеле, а през зимата доматен сок.
2. Чаша билков чай без захар
3. По две яки супени лъжици мюсли и овесени ядки смесени с прясно мляко ( ако няма такова - супена лъжица - кондензирано мляко ) и към всичко това лъжица мед.
4. 200 грама нискомаслено кисело мляко + 1-2 супена лъжица пшеничен зародиш смесени с плодове, но поради липса на пресни плодове :oops: :oops: , ползвам такива от компоти или стафиди :shock:
Ммммммм много е добре, пък и финансово тънко излиза :twisted:
Това всичко е едно ядене, нали така?
Смесването на толкова различни по вид храни води до недобро усвояване. Хем ти е товариш стомаха и го скапваш, хем и не се нахранваш добре. :)
Ето варианти от мен:
1) кисело мляко + пшеничен зародиш
2) няколко филии диетичен хляб + масло + сирене
3) хляб + кашкавал
4) овесени ядки + сафиди
* час-два след закуска аз гледам да направя хранене изцяло плодове.
За мен наи-добрата закуска е 2филии хляб с сирене,кашкавал и шунка,варено яице и чаша прясно мляко
22.06.05
20:34
Аз хапвам 3-4 филии ръжен хляб с шунка (или пушен бут), кашкавал и домат + кисело или прясно мляко....рядко нящо различно :D
OK tpd нищо не ми пречи да опитам това което предлагаш!
Тази закуска - моята де, я правя почти година, чувствам се комфортно и добре заситен и плавно за 1 година време съм свалил 8 кг.
Ще видя как е по твоята препоръка, за което благодаря! :wink:
23.06.05
11:04
а бе пичове тия сандвичи са триъгълните са казват “Бъргър” и щях да ви питам дали няма да е добре да ги ям тях..има с риба тон и черен хляб? мисля че е перфектно ?
Ами на мен ми се струва малко плънката на тея сандвичи, незнам :D Иначе са добри, но колко ли белтък има в два сандвича (примерно). Ако не броим този в хляба, според мен почти няма.
[quote author=“Martin”]Ами на мен ми се струва малко плънката на тея сандвичи, незнам :D Иначе са добри, но колко ли белтък има в два сандвича (примерно). Ако не броим този в хляба, според мен почти няма.
А колко се усвоява, дори и да има? Почти нищо :)
по-здрави
Аз не закусвам, щото след като не ям сутрин през деня не съм чак толкова гладен. 8)
24.06.05
12:03
е да де ама се пак тия “Бъргар”-и мисля че са много по-добри от баничките и другите сандвичи :? :lol:
[quote author=“Pitt_Bull”]е да де ама се пак тия “Бъргар”-и мисля че са много по-добри от баничките и другите сандвичи :? :lol:
И по-скъпи.....
24.06.05
18:37
[quote author=“kara”][quote author=“Pitt_Bull”]е да де ама се пак тия “Бъргар”-и мисля че са много по-добри от баничките и другите сандвичи :? :lol:
И по-скъпи.....
е да ама по-добре да дам пари за нещо по-скъпо от колкото да се храня с боклуци :P
Много често когато не тренирам закусвам едно кисело мляко и/или 1-2 домата или краставици.Когато тренирам закусвам обилно с макарони и малко мед.
сутрин няма по хубаво нешто от пица с 2 банички с пиле с бонус бозица :)ако няма бани4ки кренжиршките стават пак :lol:
Глупости - просто трябва да почнете да си приготвяте храна. Не е срамно да си донесеш 2 сандвича с месо и яйца + 1 кисело мляко - ето ти перфектната закуска за училище. Аз съм си носил. Някой ме майтапеха, но после ме питеха какво да пият и те. Викаха че съм взимал химия. Как ги направи тези баници бе? Кво да правя да ми порасне малко ръката?
хах Успех!!
29.06.05
15:14
сутрин ям кисело мляко с овесени ядки или макарони