ИМАМ МЕКИ МУСКУЛИ!

12.06.05
00:03

Искам мускулите ми да бъдат твърди!Когато максимално ги напрягам в някоя поза,при опипване са меки.Дайте съвет!Защо е така и какво да направя?Предварително искам да благодаря на вси4ки,които биха могли да ми помогнат с някакъв съвет!

NE

12.06.05
02:18

Може би това не са мускули а мазнини... :shock: ,мислил ли си по тоя въпрос? :)

12.06.05
10:48

Ти като камък ли искаш да са като са отпуснати ?

BO

12.06.05
11:28

ако тренираш отскоро, нервната ти система не може да контролира всички мускулни влакна, от което следва че част от мускула ти не се съкращава напълно а само си стои там ... когато си във форма и добре трениран почти 100% от мускула ще се съкращава и ще е по-твърд.

12.06.05
11:45

[quote author=“bobtosh”]ако тренираш отскоро, нервната ти система не може да контролира всички мускулни влакна, от което следва че част от мускула ти не се съкращава напълно а само си стои там ... когато си във форма и добре трениран почти 100% от мускула ще се съкращава и ще е по-твърд.

Да, това с контролирането е така. Колкото е по развита и тренирана мускулатурата, толкова по “порецизно” се управлява и може да се стяга повече човек, когато е необходимо.

А, dringo, ти на незагряло ли опитваш тези пози или...? Защото като тренираш и мускулите ти се “окървавят”, практически ще набъбнат и ще станат по твърди.

п.п. И за мазнините... :) Те не могат да се контрактират.  :lol:

13.06.05
18:39

Според мен човекът каза, че като ги стегне са му меки и искаше предложение за тренировката. За твърди и плътни мускули са нужни тежки тренировки и големи тежести, според мен.

13.06.05
18:50

Dringo,не се притеснявай изобщо от това че мускулатурата ти е мека.Даже напротив,радвай се!Ако мускула е трениран и изглежда добре,какво значение има че е мек.Гледай филма на Рони-“The cost of redemption”,забележи момента когато го масажират,колко е мека мускулатурата му,въпреки че е релефна и суперпреразвита.Най-качествения мускул е мекия мускул,ако мускулът расте и изглежда добре и остава мек,значи е направен качествено.По-малко податлив е на контузии,по-трудно се стига до схващания,има по-добра растегливост,издържливост и т.н.

BO

13.06.05
19:11

всъщност горния пост ме накара да се размисля... какво доказателство може да се даде че твърдия мускул е по-добър от мекия и обратно? хмм, защо е прието “добрия” да е твърдия мускул?

п.с. мойте са твърди където са в добра форма :wink:

13.06.05
22:20

[quote author=“bobtosh”]всъщност горния пост ме накара да се размисля... какво доказателство може да се даде че твърдия мускул е по-добър от мекия и обратно? хмм, защо е прието “добрия” да е твърдия мускул?

п.с. мойте са твърди където са в добра форма :wink:

Според мене тука играе яко гена и просто човек не си струва да мисли толкова за тези  детайли.  :wink:

13.06.05
22:32

Според мене тука играе яко гена и просто човек не си струва да мисли толкова за тези  детайли.  :wink:

прав си,всичко е до ген,моите мускули са си твърди и без да ги стягам,просто самите мускули са като жили,ама като понатрупах маса се убедих че не е така

14.06.05
01:25

Мекият мускул в отпуснато състояние означава, че еластчен. А твърдият означава, че е скован, което не е никак добре. Мекият мускул в стегнато състояние, може да означава само две неща: недостатъчно трениран мускул (става въпрос за изометрия) или голям процент подкожни мазнини или и двете:).

16.06.05
20:31

добре де ама аз примерно съм чувал че има спортове при които мускулите са по меки примерно плуването вярно ли е това...и се пак аз немога да разбера моя мускул мек ли е или е твърд...нямам база за сравнение :D

18.06.05
23:31

нямам много подкожни мазнини!на бицепса ми кожата е тънка около 2 мм,но може би не са ми толкова тренирани мускулите?все пак благодаря на вси4ки за съветите!не съм голям манияк,но тренировките с тежести ме привли4ат,особено и когато забележа видим напредък!отново благодаря на вси4ки,които се отзоваха на тази тема!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1