10.11.11
09:42
Здравейте,
не мога да разбера само от разтворимите ли мултивитамини SupraVit може да се натрупат “Кристалчета” в бъбреците и това да доведе след време до “камъни в бъбреците” или и от свички- и на таблетки, и за смучене , и тези които са на сироп за пиене.
Мерси предварително !
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.11.11 09:48.
10.11.11
09:54
Не вярвам това да е причина - или поне не може да е основна. Водата като количество и качество според мен е доста по-важен фактор.
10.11.11
10:28
99.99% е шансът да не е от тях. По-добре търси причината другаде, а ако имаш проблеми с бъбреците, отиди на лекар. :)
Разъсъжденията ми са по-скоро по пътя на логиката, отколкото на конкретни познания в областа. Е ли е възможно, калцевия карбонат, който се съдържа в подобен тип таблетки да има пряко отношение с описания проблем? Количествата на калциев карбонат в една таблетка са такива, че аз лично много се съмнявам, във възможноста той да е конкретния виновник.
Мнението беше редактирано от Valdis на 10.11.11 10:43.
10.11.11
10:56
Калцият като цяло е свързан с образуване на камъни в бъбреците, но при приемане на високи дози...над 2-3 грама дневно, като 1гр. е RDA. Тук дозите са далеч от това и можем да го изключим като виновник.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.11.11 10:56.
10.11.11
11:23
Литиазната болест и връзката й с консумацията на калций е проста и удобна за разбиране :D Нещата не идват от там. Още повече, че в СУПРА ВИТ няма почти нищо, като милиграми. Хората не са перални с котлен камък, разберете го :D
В комбинация с твърда вода и определени хранителни източици може да се натрупа необходимия излишък.
казано от introducer на 10.11.11, 11:23:
Литиазната болест и връзката й с консумацията на калций е проста и удобна за разбиране :D Нещата не идват от там. Още повече, че в СУПРА ВИТ няма почти нищо, като милиграми. Хората не са перални с котлен камък, разберете го :D
Говорим за калциевия карбонат, който предизвиква газирането на водата чрез отделянето на въглероден двуокис а не калция като микроелемент съдържащ се в самия комплекс.
Доста се изчерпателни колеги в тази тема. Значи в рамките на 1 година съм изпил 5 шишенца с по 20 таблетки = 100 таблетки SupraVit Activ, понеже играв футбол и тренирам като любител фитнес. Пия ги 20 и почивам 1/1,5 седмица и после пак. Но наскоро реших така да се консултирам с личната лекарка и тя вика “пиеш 10 таблетки и след 6 емсеца още 10. Иначе ще имаш проблеми с бъбреците”.
Е за това питах дали е само от тези разтворимите на SupraVit(във вода) може се полъчат “кристалчета/ камъни в бъбреците”. Защото ми действат добре. Ако може да се получи това да почна да взимам примерно Марсиянци- желирани бомбони или Центрумгруп-хапчета за пиене.
Благодаря все пак и ако може някакъв краен съвет за това какъв вид мултивитамини/хранителни добавки да пия !
казано от кристиян методие на 10.11.11, 17:31:
Доста се изчерпателни колеги в тази тема. Значи в рамките на 1 година съм изпил 5 шишенца с по 20 таблетки = 100 таблетки SupraVit Activ, понеже играв футбол и тренирам като любител фитнес. Пия ги 20 и почивам 1/1,5 седмица и после пак. Но наскоро реших така да се консултирам с личната лекарка и тя вика “пиеш 10 таблетки и след 6 емсеца още 10. Иначе ще имаш проблеми с бъбреците”.
Е за това питах дали е само от тези разтворимите на SupraVit(във вода) може се полъчат “кристалчета/ камъни в бъбреците”. Защото ми действат добре. Ако може да се получи това да почна да взимам примерно Марсиянци- желирани бомбони или Центрумгруп-хапчета за пиене.
Благодаря все пак и ако може някакъв краен съвет за това какъв вид мултивитамини/хранителни добавки да пия !
(tmi) :D :D :D
Мнението беше редактирано от FRANKO на 10.11.11 19:25.
15.11.11
08:16
на лекарите много вяра нямай особено на общо практикуващите - мойта примерно продължава да твърди че протеина е отрова за тялото . Ако искаш компетентно мнение потърси спортен лекар
16.11.11
11:53
Подкрепям caihundrel.
Каквито и проблеми да съм имал със себе си, всеки лекар все протеините и аминокиселините са му проблема.
Аз лични не съм хич фен на всички разтворими прахчета, без значение производителя. Има доста писано в интернет, че дозите хич не отговарят по етикет.