Какво да подобря за да реализирам желаното?

10.11.11
20:26

Пред мен се изправя предизвикателство да скоча над 2,10 а аз скачам към момента 1.85 след .  Питам какво да направя за да реализирам скока?

Темата беше редактирана от sollar на 15.11.11 16:51.

Здрасти.
Не разбрах за какъв конкурс става въпрос и какво ти е желанието? Скачането подразбирам, че е на дължина.

Смятам, че отговорът ти се крие в храната, може да напишеш как точно се храниш.
И моля да поясниш как точно и какво тренираш.
А за резултатите във фитнеса преди време, и по-точно - липсата им... Нормално - прекалено кардио и, убедена съм, пропуски в хранителния режим.
Любопитно ми е това с конкурса, сподели малко повече:)

10.11.11
21:07

Благодаря ти :) Конкурса е физическа подготовка -  в някой служби за работа го изискват като начало :), мантията свалена :). Ясно е че нещо не сработва при мен и е необходимо друг подход кой е той? :) Тренирам във входа на блока ни скачам на въже скоци по стълби по 12 стъпала на 24 стълбища скок с въже по 35 скока в серия , скок от място на спортна площадка, коремни преси от под с ръце на тила, кардио тренировка на кростренажор с умерено натоварване близо 25 до 35 мин. (това вечер). Сутрин ставам рано последната седмица и правя преси 2 серии по 55, послед наколелото около 15 - 20 мин. и така за толкова ми стига времето. През останалото съм на работа.

Мнението беше редактирано от sollar на 15.11.11 16:54.

10.11.11
21:16

Храната не е добра: пушени меса, ориз с коприва... на никъде. Една причина. Друга възможна причина: почива ли си организмът, имаш ли добър сън? Излез навън. Оправдания студено е, вали, мъгла е не са нужни. на т.нар. площадка вероятно няма достатъчно въздух, а липсата на въздух предизвиква прозявки и липса на енергия. Като отида да тренирам в залата, аз се скъсвам да се прозявам. Това никога не ми се случва на открито. Това са насоки, където да търсиш проблема. Друга насока е ежедневието. Има ли стрес? Има ли скука? Има ли разнообразие? Виждам хората пред мен как се скапват от ежедневието работа-вкъщи-работа-вкъщи и така до безкрай. Направи си тренировките интересни, намери мотивация, така че да очакваш с нетърпение тренировката, а не тя да е задължение.
Т.е. насочи работата върху себе си, храненето, почивката и тренировките.

10.11.11
21:20

За конкурс за постъпване в МВР ли става въпрос?

10.11.11
21:32

Освен че работя ползотворно в работата си някак все отделям на често време за следната мисъл: “... кога ще свърши работния ден да се прибирам и да излизам навън да тренирам” От което се подразбира че тренировката ми е смесена на закрито (защото във входа на блока има стълби за подскоци) и открито бягане скачане и др. Не ми е студено напротив обратното. Нямам оплакване освен отпадналост и мерак за бързи резултати. Спрях преди време тренировките в зала точно заради горещо време, в залата в която тренирах нямаше никакъв свеж въздух, постояно бяха заети солариумите които заграждаха и зоната з атрениране, а на мен не ми понася горещината особенно.  Сега е страхотно време. Спя си прекрасно от 21 или 22 до 6,00ч. Какво значи ядене на пушени меса неправилно, ако правилно си изчела ги включвам рядко в менюто си.

Малко е трудно да гадаем без да те познаваме и без да сме ти в тялото, но поне нещата, които ти нахвърляме може да ти дадат посоки за размисъл.
Според мен храната ти първо е малко като калории и второ - като вид не е достатъчно добра.
Ти си доста висока. Не си и 50 килограма.
Предполагам, че щом изискват такава подготовка, ще имаш динамична работа.
Правиш предимно кардио.
Ядеш малко, ядеш недостатъчни протеини и полезни мазнини, а ако искаш да избягваш мазнините - въглехидратите на са ти от най-добрите.
Не харесваш месо - ок, няма да говоря по тази тема - ясно е, че всички си имаме предпочитания. Но по-добре включи яйца, и махни млечните изцяло.
Овеса също.
Не ядеш месо, заради предполагаемите химикали, но ядеш царевица, която ако не е домашна (а и дори да е) не би трябвало да ти присъства често в менюто.

Това са ми първите мисли, свързани с твоя проблем.
Увеличи храната като калории, подобри я като вид, махаш млечните и овеса, прибавяш яйца, повече сурови ядки - подбери такива, които имат повече протеини и мазнини, щом като не ядеш месо.
Закуската ти е крайно недостатъчна, това колко е - 4 хапки?
Обяда ти не е добре балансиран - зеленчуци, вода и въглехидрати от бобови.
Рибата е ок - редувай по вид, наблягай на скумрия и по-мазнички като цяло.

Какви точни качества изискват на този конкурс? Има ли някакви нормативи, които трябва да покриеш? Защо толкова скачане?

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.11.11 22:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1