10.11.11
22:43
Здравейте! Момче съм на 17 години!
От една седмица ходя на фитнес, но не виждам почти никакъв ефект (знам, че е рано, но ми се иска някак си да забързам нещата) а и може би, не правя нещо както трябва!
Моят проблем е следният: Тялото ми е супер отпуснато, имам голям бирен корем, който искам да сваля, както и доста други мазнини от други части на тялото! 180 см. съм висок и тежа 80 кг. Целта ми е да си орелефя тялото, да махна ненужните мазнини и евентуално след това да кача малко мускулна маса! ... Това, което сега правя в залата е да тренирам за ръце, крака, гърди (преди това 10мин.кардио) и отделно правя коремни преси като за край на тренировката. Като хранителен режим : боб, риба, месо, яйца...
не знам дали е правилно! ... Чудя се дали не трябва да правя повече кардио за сваляне на корема и след това да правя силови упражнения, но от друга страна не ми се връзва не знам... ще съм ви супер благодарен ако споделите мнение и ми дадете съвети!!
Друг въпрос, който ме вълнува е относно хранителните добавки.. как мислите? Дали ще имам по-добри резултати ако взимам креатин и/или протеин? .. Никога през живота си не съм пил добавки, но ако ще ми помогнат, подходящи са за мен и ако ще ускорят процеса, бих си взел.
Благодаря предварително!!!
Темата беше редактирана от Божидар Атанасов на 10.11.11 22:45.
10.11.11
22:59
Видими резултати очаквай чак след 3-4 месеца ,но не и по рано ;) Кардиото го увеличаваи постепено с по 2 минути докато стигнеш 20 мин. Относно добавките не виждам смисал след като току що започваш , но все пак някой добър суроватъчен протеин не би ти навредил :)
10.11.11
23:03
За 1 седмица ходене ... резултата ще е минимален.. Тяло се прави с години
За сваляне на мазнини .. силови тренировки (там 5х5 ; 3х3 ау) + кардио
За добавки ... изчакай 2-3 месеца поне (Креатина и протеина както си написал са добра комбинация)
10.11.11
23:11
3х3 без да знае техниката на упражненията не е добър вариант. Същото и с 5х5. Ако не тренира сам, а с инструктор, вече е друг въпрос.
Но пак бих му препоръчал програма за начинаещи. Има време за специализирани неща. На тоя етап програмата за начинаещи ще върши всичко в едно - заучаване на безопасната техника, сваляне на мазнини, качване на мускулна маса...
11.11.11
00:02
Затруднявам се при самата тренировка с тежестите... или пък може би не съм свикнал - не знам! ..
Можете ли да ми препоръчате нещо по този въпрос? Някакви храни етц. преди тренировка?
Мнението беше редактирано от Божидар Атанасов на 11.11.11 00:02.
11.11.11
00:17
Прави кръгови тренировки като за начало, за да свикне тялото с натоварването. Не бързай да вдигаш тежко, прави тренировки с висока интензивност, за да подпомагаш свалянето на мазнини и увеличавай кардиото постепенно. Нищо не става по бързия начин, зареди се с търпение и продължавай да тренираш. За добавки на този етап ти е много рано, след 3-4-ти месец е добре. Прочети статиите в сайта, само от полза ще ти е. Направи си хранителен режим след като прочетеш нужното или се консултирай с инструктор. Успех! :)
11.11.11
17:01
Кардио прави сутрин на гладно