11.11.11
13:01
Конкретно въпроса ми е дали ще има ефект приемането на азотен бустер и креатинова матрица (+ протеин) в начална фаза на трениране (тренирал съм преди,нямам завидно тяло дори точно обратното тепърва ще го изграждам,82кг съм,студент,спрял съм да пия и съм си пооправил малко хранителния режим)
П.С. Ако ДА да препоръчате нещо , аз лично съм се спрял на NO Xplode + Cellmass + Syntha 6 /// и ми препоръчват много Hemo Rage
П.С2 Ако не защо и какви добавки да взема (разполагаем бюджет за 1ви цикъл ~ 250лв. )
11.11.11
13:08
Хващаш златната рибка и тя ти обещава три желания. Ти искаш - да качиш маса, да свалиш мазнините и да вдигнеш силата...
Когато си начинаещ (или се връщаш в залата след месеци и години отсъствие) имаш златна рибка. Друга такава няма да хванеш, освен ако не отидеш в тъмната страна на добавките.
Така, когато започнеш да приемаш креатин и бустер, то силата и масата растат в 99% от случаите. Примерно - ще качиш 2 кила мускули и 15 кила на лежанката.
Ако започнеш сега да ги приемаш - ще качиш примерно 3 кила мускули и 20 кила на лежанката. Но ще изпуснеш златната рибка.
Ако сега започнеш да тренираш без тях и като стигнеш платото след време ги използваш, то хем ще има златна рибка, хем и ефект от добавките след това. Т.е. - 5 кила мускули и 35 кила на лежанката.
Защо не ти харесва златната рибка на начинаещия бодибилдер?
11.11.11
13:14
Искаш да кажеш,че сега няма смисъл защото ще изтърва този начален бууст така да го наречем,който първите 2-3 месеца качваш видно и без добавки и ако взема организма ми малко или много ще привикне и после няма да е такав ефекта като дойде застоя ?
11.11.11
13:15
Според мен няма причина, която да ти налага приемането на хранителни добавки от този тип в момента. За къде бързаш? Хранителните добавки носят позитиви при един добре нагласен хранителен и тренировъчен режим, а твоите не са такива. От друга страна след дълго прекъсване тялото ти ще реагира достатъчно ясно в правилна посока при едно добро хранене и хубави тренировки. На този етап би могъл да си вземеш хубав витаминен продукт и/или мастни киселини. Останалите средства и усилия хвърли в посока на едно перфектно хранене.
Имам МНОГО сериозни съмнения, че ще послушаш такъв съвет, ама...
11.11.11
13:20
казано от Oranje на 11.11.11, 13:08:
Защо не ти харесва златната рибка на начинаещия бодибилдер?
Явно не стават бързо нещата при нея, а това не е хубаво, защото иска да става як :D
11.11.11
13:52
казано от Hristiyan Hristov на 11.11.11, 13:14:
Искаш да кажеш,че сега няма смисъл защото ще изтърва този начален бууст така да го наречем,който първите 2-3 месеца качваш видно и без добавки и ако взема организма ми малко или много ще привикне и после няма да е такав ефекта като дойде застоя ?
Да, засега, както ти казаха - рибено масло и витамини с минерали са ти достатъчни. Ако държиш да вземаш и спортни добавки - протеин.
Яж достатъчно и тренирай. След няколко месеца ще дойде времето и за други добавки и тогава е времето, когато да питаш какви ;)
11.11.11
14:43
И аз така мисля,като се замисля реално и вида какво пишат хората,но просто мислех че може да се “избухне” повече.Но наистина аз нямам режим,нито тренировъчен нито хранителен и ще се радвам да ми помогне някой,чел съм из форума но точно за хранителен режим не съм видял нещо по-конкретно,а отностно тренировките съм се спрял мисля на 4 дневен режим всеки мускул отделно като комбинирам крака с рамо и бицепс/трицепс и в повечето дни корем на края някакви забележки или препоръки от ваша страна ?
Но наистина аз нямам режим,нито тренировъчен нито хранителен
Човече тогава какви добавки си тръгнал да взимаш незнам.Изгради си тренировачен и хранителен режим, нтарупай малко стаж и чак тогава мисли за добавки сега тия пари ги набивай за храна( ориз ,картофи ,МЕСО,яйца) само евентоално някакъв протеин, витамини и минерали може да си земеш.За тренировките от прочетеното разбрах ,че си тренирал и си прекъснал и сега отново навлизаш в залата бих ти предложил http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1dKy8tQwt или http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti#axzz1dKy8tQwt
Мнението беше редактирано от Venko на 11.11.11 17:12.
11.11.11
21:39
То ясно, че ти е рано за добавки, но амо да ти кажа.. Хемо Рейджа е слаба работа ;) В сравнение с продуктите на БСН - нищо общо. :)
Определено не са добър избор за начинаещ. Азотните буустъри не са играчка. Аз след година и половина стаж приблизително, като преди това бях взимал само протеин и креалкалин, опитах jack3d и не си поплюва никак. Той си е известен с това че удря силно де, като първи буустър доста хора биха казали “тръгни с нещо по-леко”, ама нямам излишни пари да давам за боклуци, които не ми вършат работа, само за да “замезвам” така да се каже преди да си взема нещо качествено, като ще харча поне да знам за какво харча. Та, взех една доза от въпросния буустър (дори не беше пълна догоре лъжичката) и по време на тренировката направо летях. До 10-тина минути от приема вече бях в матрицата, много енергия и почти никакви почивки между сериите, мислите ми не се въртяха в посоки, както обикновено, а бяха фокусирани само и единствено върху тежестите, върху изпълнението на упражненията, върху самата тренировка. Нито съм поглеждал към часовника постоянно, нито съм поглеждал към телевизора в почивките между сериите ( а почивки почти нямаше), нито се ядосвах че се блъскаме 10 души на дъмбелите, нито съм ходил да се тегля на кантара през 5 минути :) само и единствено “блъскането” ми беше в главата и всичко останало изчезна, бях като програмиран робот един вид :). Относно напомпването не усетих кой знае каква разлика, тъй като принципно не излизам от залата, докато не усетя че съм се напомпил достатъчно добре, но откровено си признавам, че и първия месец в който ходех на фитнес не съм изпитвал такъв хъс и енергия за тренинг. Да де, ама след тренировката нещата не са толкова розови. Около 30-тина минути някъде ми действаше положителния ефект, след това постепенно започна да отслабва, като дори не ме изтика до края на тренировката. Преди да си я завърша вече нямах толкова енергия (нормално де, след 12-13 серии). Добре де, само че после се прибрах, хапнах и след това до края на деня нямах никакъв апетит. Появи се и главоболие. Като стана време да си лягам се чувствах като парцал, лягам си по едно и също време всеки ден, но не се чувствам толкова пребит, както се чувствах след тази тренировка. Едвам се напънах да си изям изварата и киселото мляко, тъй като както казах ми се изгуби и апетита, проснах се на леглото и до 2 минути бях откъртил. На следващия ден (тоест днес) ме болеше стомаха цял ден и реших да оставя тренировката за утре. Имах и стабилна мускулна треска, чувствах се сякаш яко съм се претоварил. Естествено, тая болка в стомаха не мога да твърдя на 100% че е от джака и като премине ще му дам още един шанс, но ако след това се чувствам по същия начин, определено ще търся на кого да го продавам ;) Имай предвид че съм на 22 години и пия кафета в промишлени количества, дори преди лягане, т.е. не може да се каже, че съм чувствителен към стимуланти. Така че не се заигравай от рано с тия неща, определено съм на мнение че не само не ти трябва, ами и ще те прецака.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 26.11.11 03:00.