04.11.11
17:38
Здравейте,
Извинявам се, ако съм сгрешил раздела , но според мен тука би трябвало да пусна темата:
Направиха ми лост ф 30, всичко точно, с ограничители за дисковете, от стоманизирано желязо и т.н...
Искам да си го бележа по подобие на фабричните - по средата да речем имат около 20 см грапаво, после по 10 см от ляво и от дясно гладко, после пак по 20 см пак грапаво, предполагам всеки, който тренира може да се сети за какво говоря... Молбата ми е някой който има оригинален лост може ли да премери или да снима и да каже как са размерите на “белязките”. Мисля да бележа с нещо като пръстенчета от друг цвят боЯ. Някой ще каже, че може да меря с длани от ограничителите на дисковете - да така е, но друго си е да има отбелязано и по самия лост :)
Благодаря Ви предварително (bow)
Темата беше редактирана от The Rock на 04.11.11 18:03.
Ползвах скоро купен лост 183sm дълъг 112см е мястото за захвата. Скоро ще си правя лост и може би ще пробвам да го избеля с шкурка в мястото за захвата.
Мнението беше редактирано от Ghost4o на 04.11.11 19:21.
Мисълта ми е ... какви са разстоянията на белезите от вътрешната страна на самия лост между ограничителите - има белязани места - къде са държи - за тесен, нормален, широк, много широк хват и т.н... Искам да си ги бележа като на стандартен лост...
Ето например сега качвам една снимка, на която се вижда как на лоста има отбелязано, вижда се много добре. За тези белези питам - колко е примерно белега по средата - 20 см ? След това другите белези на какви разстояния са...
Мнението беше редактирано от The Rock на 05.11.11 10:38.
За сега намирам размери на олимпийски лост:
http://en.wikipedia.org/wiki/Barbell
...пише, че разстоянието между ограниителите за дисковете е 131 см по стандарт, което при мен не знам колко е, а и не мога да го променя. Пише, че има два белега на разстояние 91 см един от друг, но пак не става ясно на какви разстояние се слагат другите белези. Търсенето продължава :)
Мнението беше редактирано от The Rock на 09.11.11 15:23.
Може ли някой, който има нормална заводска щанга да премери и да каже какви са размерите на грифовете, как са разположени и на какво разстояние, или ако му се занимава да снима щангата до метър/рулетка (dull)
11.11.11
11:49
Без да се правя на много умен-не можеш ли да идеш в някоя фитнес зала и да ги измериш и запишеш? ;)