Проблем с окото по време на тренировка

11.11.11
16:31

Здравейте

Значи днеска докато тренирах по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa ( тренирам от 10 ден ) в началото на годината тренирах 3-4 месеца но спрях..Та реших след като загрях с лоста да сложа по 7.5кг. от двете страни и да видя как ще ми е и направих си 10 повторения без проблем..и после се чудих дали да продължа но намалих на 5кг. от двете страни.След като си направих сериите лявото ми око почна да ми прави някакви проблеми, не беше точно болка но ме дразнеше..дори ми се стори че леко размазано гледам така ли ми се стори или от притеснението..та чудих се дали да продължа, продължих но накрая не изтърпях и последните 2 упражнения за крака не ги направих.Като излязох от залата почна леко дразнене и като се прибрах в къщи след 3-4мин. малко взе да ми минава и сега съм си добре.. та от какво ли може да е ? Аз и преди съм вдигал от 2-те страни по 7.5кг.Преди месец разбрах, че съм късоглед  -1 диоптър от седмица нося очила..от доста време се оплаква от очите но миналия месец реших да ида на прегледа..на 16 години съм 168см. 56кг.. някакви идеи

11.11.11
17:51

Попринцип когато човек се натоварва и по-точно когато вдига тежко вътреочното налягане се повишава , което впоследствие води до проблем с очите.
Но няма да е зле ако посетиш очен лекар :)

Поздрави !!!

11.11.11
21:05

казано от Dimow на 11.11.11, 16:31:

Здравейте
на 16 години съм 168см. 56кг.. някакви идеи

Най-добре ще разбереш какво става като застанеш на точно определено разстояние от някъв календар на стената,който има различни по големина шрифтове. Слагаш очилата,гледаш. После ги махаш и повтаряш процедурата. И забелязваш без тях по ясно ли виждаш или по лошо. Може да се получат някакви смущения във фитнеса. Но има една малка вероятност,понеже диоптъра е малък,от общото тонизиране на мускулите  и подобреното кръвообращение положението да се е подобрило. Поне временно. Случвало ми се е понякога след не много тежка тренировка да виждам след това по-ясно на далече. Тъй че или направи тест с календара на стената или още по-добре когато усетиш тоя проблем да те проверят на таблицата в очния кабинет.

11.11.11
22:22

Аз имам същия проблем като теб. Мислих,че си внушавам и че не съм добре ,но ето че имало  и друг като мен.При мен обаче се получава на пътечката след 20-тата минута и имам чувството ,че чак ми се замрежва погледа с лявото око.Аз обаче от 15 години не съм била на очен преглед и затова вече имам запазен час

K

12.11.11
19:39

Тичай към офталмоложката/офталмолога ,че може да си скъсал муслул в окото,или нещо да ти е станало на роговицата-кат не ме слушаш и от началото искаш да вдигаш 35 кг,а траа на лежанката само лоста и след 2 месеца да почнеш да вдигаш 35.

Наблюдавай се следващите 2-3 тренировки.
Хубаво е да отидеш отново на преглед, щом и отскоро носиш очила.
Причините може да са много.
Ще дам пример със себе си - диоптър -1 и на двете очи, нося лещи от години, това лято имах конюктивит на лявото око и тренировки с големи тежести бяха немислими. Възпалението започна съвсем незабелязано, докато в един ден се събудих с деформирано лице (притворени очи, подути клепачи, отоци до средата на бузите).
Не е шега работа като цяло с очите, няма как да ти кажем какво е от форума.

Другото, което ми хрумва - без очила ли тренираш?
А и ти само от седмица ги носиш, може би още се адаптираш.

12.11.11
22:36

Да без очила тренирам..Понеделник ще тренирам по-леко и ако нямам проблем, леко ще се натоваря в Сряда да видя как е работата..

Мнението беше редактирано от Power на 12.11.11 22:38.

опитай да тренираш с очилата, може и от това да е

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1