РЪЦЕ . Мнения и съвети ?

12.11.11
22:30

Здравейте . Сега направих 17 години , стаж в залата 6 месеца , слаба натура съм (преди да почна да тренирам бях много слаб)
Конкретно въпроса ми е отностно ръцете,тъй като те ми се развиват най-бавно.Значи тренирам бицепс и трицепс в един ден , след този ден обезателно почивам , добавки не вземам . Ето ми програмата за ръцете
1. Бицепс - сгъване с лост - 3 серии 8,8,7 повторения
2 сгъване с дъмбели отново 3 серии
3 скотово сгъване 4 серии 10 ( малко кила ) 8 8 7

1. Трицепс - разгъване на скрипец - с въже :загрявка с малко кг , 7 ,7
                                  - с криво лостче 7 , 6
2. Лег с тесен хват отново 3 серии
3. Третото упражнение зависи от обстоятелствата ,понеже вечер в залата има мн хора - над 20 човека . ПРавя или кофички на по -тясно , или френско , или на машина 3 серии

Целта както се досетихте е ММ . Много хора ще кажат то не е само тренировки и са си прави . Гледам да ям добра здравословна храна . Почти всеки ден по 3-4 варени яйца , печени картофи , ориз , всеки ден ям свинско филе ( без мазнини е - исушено) , веднъж в седмицата ям и пилешко или риба , задължително ям по 2-3 банана на ден + поне 1 литър прясно мляко , от време на време фъстъци

Има ли нещо неправилно което би забавило и затруднило растежа на тези мускули ? Относно силата за 33 см ръка ( чиста)  си е доста добре .

Темата беше редактирана от RinGo на 12.11.11 22:33.

12.11.11
22:34

Колко си висок и колко тежиш ?

12.11.11
22:41

Приблизително 182 см  70 кг .
Чист съм попринцип , 9 % подкожни . Сега само имам съвсем малко на корема , но не представляват заплаха

Мнението беше редактирано от RinGo на 12.11.11 22:43.

12.11.11
22:44

Мии и програмата ти е добра и хранителният режим... да не би да тренираш вече 6 месеца по една и съща програма и за това да си в застой ?

12.11.11
22:50

С тази програма съм от може би месец и половина - два .. като през 2-3 седмици я разнообразявам леко , като сменям на всяка мускулна група по едно упражнение или ги размествам някои .
Не съм точно във застой .. Има си напредък съвсем лек напредък , но определено се развиват доста по слабо пред другите групи .. ОТ месец и половина започнах да тренирам краката ( поради травма ) и за толковз кратко време не вярвах че ще има такъв резултат ..

Виждал съм някои пишат че започват да тренират 2 пъти в седмицата изоставащата мускулна група , но аз не мисля че това е начина .. Според вас ? А какво мислите ако следващата тренировка направя суперсерия или дроп ? До сега не съм пробвал

12.11.11
23:00

Да, точно това щях да ти препоръчам :) Пробвай суперсерий по 3 серий

Мнението беше редактирано от Юли на 12.11.11 23:01.

На 182см ръст, тегло 70кг и ръце по 33 санта релефни лееееко си подранил с бицепс и трицепс по три упражнения в отделен ден. Добре е да помислиш не е ли рано за ръце в отделен ден.
Освен това гледам мазнините са вредни, че всячески се стремиш да не ядеш мазнини. Може би и тук трябва да преосмислиш малко нещата.

12.11.11
23:08

Вярно е слаб съм но за 16-17 години 70 кг мисля че е добре .. Има се впредвид че костите на човек растът и натежават до средно 19 годишна възраст ..
3 месеца преди тренирах гръб с бицепс , гърди с трицепс и обратно .. Докато няколко момчета от фитнеса и инструктора не ме посъветва да ги слея в един ден .. Това и направих .. първоначално качих поне 1 см първия месец , по сега последните 3-4 седмици нещата се позабавиха . Мазнине не че не приемам , приемам но в умерено количество.

Мнението беше редактирано от RinGo на 12.11.11 23:18.

Е ти кво искаш ? Всяка седмица са си нагоре с сантиметри и то при това във ръцете.. ее не става брато :)
Както казват,”Който бърза,бавно стига”!

13.11.11
10:14

3 упражнения за бицепс?! Колега, намали ги до 2 с по 3 работни серии всяко и правилно изпълнение на движението. Добавки е добре, че не ползваш, те ще са ти от полза по-натам.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40627 - тук съм се опитал да опиша какво аз разбирам под “правилно”. Не претендирам за изчерпателност или изключителна точност, но при мен това е помогнало.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.11.11 10:18.

13.11.11
12:21

Моита на 88 кила е 41 ти на 70 колко искаш да е?

За тия 88 кила може и повече ;)

13.11.11
14:05

ок благодаря ви ..  Мисля да пробвам суперсериите вдруги ден , а по нататък евентуално както каза Стоянчо да намаля на 2 упражнения
И така така съм пуснал темата само искам последно мнение отностно долната част на гърдите . Кофички / Долна лежанка ?
Точно за един месец от 2 повторения , придобих сила и се научих да правя кофички .Сега вече правя серии с + 7,5 кг . Кое упражнение да вкляча в програмата си , или да ги разнообразявам и двете

Мнението беше редактирано от RinGo на 13.11.11 14:15.

13.11.11
14:57

Редувай ги

14.11.11
22:41

На пича програмата му е супер, точно по 3 упражнения се правят и е много хубаво, че отделяш отделен ден за ръце. Аз не съм превърженик да се комбинират бицепс с гръб и тн. Просто моя съвет е да си погледнеш възстановяването.

14.11.11
23:04

А какво пречи да се прави едно упражнение но десет серии от него? Или пък пет упражнения по две серии? Каква ще бъде разликата? :)
А ако направи само една серия до пълен отказ, продължи с негативни повторения и завърши с статично задържане? Май Менцер точно това препоръчва.
А ако направи десетина серии по 3-5 повторения и след това добави бицепсово сгъване с помоща на шейна за тежести, както препоръчваше Thibaudeau.
Или ако направи онази тренировка дето май и се викаше 21 :)
Павел Цацулин и той имаше някакви странни схеми включващи Power Rack.

Има огромно разнообразие от методи. Тренирането не се изчерпва с три упражнения за бицепс во веки веков. И дори и най ефективния метод спира да действа някога.

14.11.11
23:14

На пича програмата му е супер, точно по 3 упражнения се правят и е много хубаво, че отделяш отделен ден за ръце. Аз не съм превърженик да се комбинират бицепс с гръб и тн. Просто моя съвет е да си погледнеш възстановяването

Доста време и аз бял с точно тия комнинации с разделени бицепс и трицепс и как да го кажа .. имах чувството че не е моя тая програма , изобщо не ми действаше добре .. Откакто тренирам така ръцете силата скочи многократно .. Не всеки с 33-34 ръка прави серии скотово с +30 кг

Точно както каза пича по-отгоре и аз се сетих за метода 21 .. Утре ще изцедя бицепса накрая с него , не съм го правил това 21 от 4-5 седмици поне

Само се чудя - щом на 33 санта ръка вече използвате 21, специализираните методи на светилата в тренирането за ръце и т.н., то на 40 санта сигурно ще ходите на Луната или ще си инжектирате течност от извънземни, за да може да вървят ръцете...

15.11.11
10:34

Извинявам се 34.1 см е ръката , вчера я мерих .. Извинявайте че съм се объркал
А според теб какво ? ако нямаш 40 см не правиш 21 тей ли ? щом си станал вече 40-41 значи може .. пфф

А само да те питам Orange това с бягането и влаченето на тежест ( понеже видях че го прилагаш) , добро упражнение ли е и дали се усеща ефект .. Понеже не си ти първият който виждам да го прави. Поздрави !

Мнението беше редактирано от RinGo на 15.11.11 10:38.

15.11.11
10:37

Точно така.

15.11.11
10:43

Може и 22 да правиш но после не питаи защо няма разтеж.

казано от RinGo на 15.11.11, 10:34:

Извинявам се 34.1 см е ръката , вчера я мерих .. Извинявайте че съм се объркал
А според теб какво ? ако нямаш 40 см не правиш 21 тей ли ? щом си станал вече 40-41 значи може .. пфф

А само да те питам Orange това с бягането и влаченето на тежест ( понеже видях че го прилагаш) , добро упражнение ли е и дали се усеща ефект .. Понеже не си ти първият който виждам да го прави. Поздрави !

Това с шейната и гумите, което правя, се основава на принципа на движение без негативна част. Все едно ти да сгъваш нагоре щангата за бицепс, а надолу друг да я сваля. Това изморява много по-малко и може да направиш много повече упражнения преди нервната система да се претовари. Колкото повече тренираш без нервната система да се претовари - толкова по-добре ;) . Като бягаш с тежест може да изгориш много повече калории, демек сваляш повече и ставаш по-работоспособен. Като сгъваш за бицепс и т.н. - тренираш много повече бицепса (или другата група, която правиш) и има повече растеж.
Добър метод, стига да не прекаляваш с него и да знаеш кога да го приложиш.
Но в твоя случай с тия размери на ръцете аз бих тренирал тялото/2 с предимно базови упражнения, като изолиращите също ще имат дял в тренировката, но в определено време и няма да са основните.

15.11.11
10:46

Ох наистина трябва да сложат една иконка facepalm .. Растеж ИМА , но е много много бавен .. Това ми беше и въпроса в началото , понеже доста от хората които познавам са точно обратното на мене .. Влиза им повече в крайниците а гърди , гръб , трапец слаба работа

Добре както и да е , днес ми е деня на ръцете и отивам да тренирам . Приятен ден на всички !

Мнението беше редактирано от RinGo на 15.11.11 10:47.

15.11.11
10:47

Мисля, че една стълбичка Standing straight BB curl ще ти свърши много повече работа от методи като 21 и включването на 3 упражнения за бицепс.
Тоест правиш 1 повторения, няколко секунди почивка, 2, почивка, 3, почивка и така докато не усетиш, че идва отказ. След това почиваш 2 минути и повтаряш всичко още 2-4 пъти.

15.11.11
16:48

Направих днескашната тренировка за ръце .. тоя път 2 упражнения за бицепс и 3 за трицепс .. Трицепса го изцедих на макс , а бицепса не го усещах да се помпи толкова .. Изпълнявах упражненията бавно и чисто , ако е имало съвсем малък чийт , то е бил в последните повторения на последната серия . 15 мин след тренировка - 1 банан и 1 чаша мрясно мляко , 1 4ас след тренировка - 350 грама свински ЧИСТИ пържоли , печени картофи и малко ориз , 3 филийки бял хляб. Вечерята ми ще е : 4 варени яйца , свинско филе ,2-3 филийки хляб , банан

Долу горе така се храня след тренировки .. Има и някой междинни хранения който не ги споменавам .. Дали има проблем с възстановителната храна

Мнението беше редактирано от RinGo на 15.11.11 16:49.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1