Мнения за моята ВВД

14.11.11
20:45

Здравейте.От известно време следя форума.Прочетох доста статии и теми във форума.Преди няколко дни си направих диета за качване на ММ.Моля по-опитните от вас да изразят мнение,забележки и дори критики и да ми кажат дали тази диета ,съчетана с 4 дневни силови тренировки ще даде очаквания резултат.
За мен възраст-22 ,кг-76 ,ръст-184.Стаж-2 години (с прекъсване от 2-3 месеца).Цел- качване до 82-83 възможно най-чисто.
Диетата е следната

7:00- чаша суроватъчен протеин ,100гр овесени ядки с 200гр кисело мляко,3 цели яйца

10:00- 2(3)сандвича -4(6) филии пълнозърнест хляб + 100гр пуешко филе+ топено сирене(на листчета)

13:00 - 200гр кафяв ориз(сурово състояние)+ 150-200гр печено пиле

16:00(1 час преди тренировка) - 100-150 гр макарони(сурово състояние) ,поръсени със 100 грама извара и подправки

18:00(след тренировка) -40-50гр декстроза и 20мин по-късно суроватъчен изолат 30гр

20:30 - 200гр печено пиле с 200-300 гр салата (домати,краставици и малко зехтин)

22:30-23(преди сън) -200гр извара +50гр фъстъци или 2 лъжички (чаени) фъстъчено масло

Калориите са около 3400-3500,протеинът е около 2,6-2,7 гр/кг телесна маса.
Благодаря предварително

14.11.11
20:53

Няма грешка давай смело приятел !

14.11.11
21:40

Няколко въпроса:
Ядене 3 и 5 са по над 600гр. Ти можеш ли да погълнеш такова количество без да ти стане тежко и без да чувстваш дискомфорт?
Защо след като си избрал ВВД диета в следтренировъчното ти хранене няма въглехидрат?
Защо храненето ти непосредствено преди тренировка съдържа само 10-15гр “съмнителен” бавно усвояем белтък?

14.11.11
21:44

Преди тренировка можеш да сложиш яйца с овесени ядки,а макароните и изварата си ги нагласи накък си.

Гипс, има въглехидрат след тренировката - декстрозата (глюкоза на прах).

По темата, не съм правил сметки, но ето един-два по-общи съвета - прекалено малко време си оставяш между яденето и тренировката. Става дума за 16:00 часа. Остави си 2 до 2,5 часа преди тренировка. Нека храната се смели хубаво преди да си вдигнеш адреналина и храносмилането почти да спре.

Можеш да намалиш макароните преди тренировката и да увеличиш декстрозата след тренировка. Аз също така бих увеличил малко и протеина. 80гр. декстроза и 40гр. протеин ми се струват перфектно. Добави и 1гр. сол към шейка в случай, че не приемаш друг вид електролитни напитки.

Отделно не е нужно да чакаш 20мин., за да пиеш шейка. Давай го микс с глюкозата. :)

Поздрави!

ПС: Ако си от София би ли споделил от къде си купил декстрозата и каква е цената?

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.11.11 09:19.

15.11.11
10:51

2,6-2,7г/кг протеин при покачване, особено при ВВД за мен са излишно много.

15.11.11
11:30

Мерси за мненията.Ако някой още има забележки ,нека ги направи
Voyager:В такъв случай кое да намаля?Пуешкото от саднвичите да го махна ли?И колко според теб ще е по-добре 2,2-2,3?
Тихомир Велев:Ами нямам възможност да сложа яденето преди тренировка по-рано.А и както казах за обяд ям 200грама ориз в сурово състояние,което сварен прави около 500гр и отделно 150-200гр месо.Та наистина обяда ми идва малко в повече,но се справям с малко повече усилие.А декстрозата след тренировка,дори си мисля,че 50гр са ми много.Просто ги разреждам в шейкър(700мл) и дори да напълня шейкъра до горе ми е много сладко.Понякога имам чувства,че ще изпадна в хипергликемична кома:),а какво остана ,ако сложа 80 гр?
А за това,от къде купува декстрозата.Не знам от кой квартал си,но в Лозенец преди може би 7-8 месеца си бях взел 3 кг декстроза от супермаркет Европа(на Черни връх)-от диетичния щанд.Тогава струваше някъде около 3,20 или 3,40 за кг.От тогава не бях купвал и преди месец влязох да си взема пак,но не намерих.Не зная дали беше свършила или просто са спряли да я зареждат.Така де...Има един склад в Сф -Пикко се казва и мой приятел често ходи до там и последния път му поръчах да ми вземе 2 кг декстроза.Доста ефтина ми се стори,но е същата на вкус като тази от “Европа”,но може би защото е склад - 2лв. за килограм.

Поздрави

15.11.11
12:50

Аз лично бих махнал изварата от предтренировъчното хранене, както и бих намалил малко грамажа на всяко месно ядене. При ВВД протеинът няма смисъл да е над 2г на кг, аз даже бих заложил и на по-малко. Високият прием на протеин има смисъл само при калорийна рестрикция, за да се забърза метаболизма и да се намали загубата на мускулна маса. При такива високи калории и най-вече въглехидрати голямото количество протеин няма да има предимство пред по-умереното. Създадеш ли анаболна среда в организма ще растеш, дори да не си на 2.5 г/кг протеин. При ВВ хранене специално 1.4г/ кг е граничната стойност, над която вече не се наблюдават допълнитени ползи в мускулно отношение. По-късно даже ще ти цитирам проучване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1