11.11.11
11:56
Здравейте. Преди няколко дни си я свалих и я изчетох от кора до кора за по-малко от 3 дни, и кво да ви кажа.. нема друга такава книга (не че съм чел други де :Д). Препоръчвам на всеки, който се занимава със силови тренировки да си я свали и да я прегледа, има страшно много информация относно техника, методики, силови подходи и т.н.
За всеки, който не знае - Луи Симънс е на 60+ години треньор по силов трибой в небезизвестната залата уестсайд барбел в Охайо. При него тренират доста атлети с ужасно много трибой, а той е един от малкото хора със злато в 5 категории и единствения на над 50 годишна възраст с 900+ трибой.
Линк за сваляне - http://www.4shared.com/document/tKKKdQ8D/Louie_Simmons_-_The_Westside_B.html (ако модераторите не дават линк, просто го едитнете вместо да ми триете темата, моля!)
12.11.11
12:02
Да, книгата е много интересна. Всеки , който иска да тренира за сила, има какво да се научи от нея.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 12.11.11 12:03.
12.11.11
12:25
А нещо на български ?
12.11.11
17:23
НЕЕЕЗНАМ. По принцип повечето хора днешно време знаят английски.
14.11.11
17:29
известен факт е че Луи Симънс не е спирал стероидите от 40 години. не вярва в спирането на тренировките, не вярва и в спирането на стероидите. най-често ползва ветеринарни - Лаураболин(нандролон лаурат) и болденон.
малко известен факт е че има различни модификации на тренировките в стил уестсайд спрямо това дали ползваш екипировка(трибойска) и дали ползваш стероиди. принципите са същите, но крайния резултат е различен.
14.11.11
19:48
Първото го знаех, ама второто за пръв път го чувам. Аз лично бих се пуснал на такава програма, стига да имаше в залата ластици, достатъчно вериги, кутия, различни лостове, а-у. Предполагам в София ше има и такава зала, ама тва ше се види другата година :).
14.11.11
20:03
казано от Dique на 14.11.11, 19:48:
Първото го знаех, ама второто за пръв път го чувам. Аз лично бих се пуснал на такава програма, стига да имаше в залата ластици, достатъчно вериги, кутия, различни лостове, а-у. Предполагам в София ше има и такава зала, ама тва ше се види другата година :).
това ми подсказва че по различен начин сме прочели книгата. ценното на Уестсайд не е safety squat лоста или ползването на ластици в динамичния ден. за това и казах - при различните хора програмата съставена по принципите които уестсайд ползват ще е различна. всеки може да тренира с техните принципи, независимо с какво разполага и какъв е.
15.11.11
14:37
Да, ама според скромния ми опит, без ластиците не е толкова ефективен динамичния метод (дните за бързина с ниски тежести), а и много от асистиращите им упражнения се правят на уреди, дет Луи е измислил (уж). Главното ми впечатление от книгата, е че трябва да се набляга повече на слабите части от трите основни движения, вместо да се правят безброй пъти.
15.11.11
14:49
Сега ще се запозная с книгата - благодаря за линка! Интересно ще ми е след това, което съм чел в t-nation.
Лично за себе си смятам, че използването на вериги и ластици е за много напреднали и спомага за корекция на малки дефицити при атлети на много високо ниво, но ще са ми интересни принципите, структурирането на тренировките и тн.
15.11.11
15:28
westside-barbell.com ама доставката ще е повече от поръчката :) потърси в гугъл.
15.11.11
18:42
лифтинлардж.ком или ДжК фитнес.
айрън-уди или джъмпстреч.
елитФТС или някой от английските сайтове(пулъм, ПБ).
15.11.11
20:06
казано от ts.vassilev на 14.11.11, 20:03:
.... всеки може да тренира с техните принципи, независимо с какво разполага и какъв е.
Мисля че Креси беше писал нещо доста добро за приложението на основните “Уест Сайд” принципи при изготвянето на тренировки за спортисти с различна специализация.
15.11.11
20:27
Кой е Креси ?
15.11.11
20:51
Това определено ще бъде интересно. http://www.slideshare.net/ICONPerformance/westside-for-athletes-cressey-site
Мисля към Март 2012 да пробвам.