11.11.11
16:07
Здравейте,
От известно време съм на Високо Въглехидратен режим на 3400ккал средно дневно, като въглехидратите са между 50-65% дневно, белтъчините 30-35% дневно, а мазнините в порядъка на 7-13% дневно(доста ниско но нямам в менюто си храни с висок процент на мазнини, а и не обичам мазното) 85кг съм
Интерисува ме какви хранителни добавки мога да приемам за да си увелича метаболизма и да не качвам мазнини.
Целта е да кача мускулна маса, тренирам активно (бойни изкуства, крос на дълги разстояния (10-20км) а от март тази година се върнах към фитнеса след около 4 годишна почивка от този спорт) и имам доста голяма сила спрямо килограмите си.
До този момент съм приемал три креатин малат(5г дневно), от който имам още за около месец, и Hi-Fit на нутрим (30г дневно от препоръчителни 70)
Възможностите според мен са да избера нещо от рода на Трибестана, азотни бустери или друг препарат за ускорение на метаболизма, увеличение на тестостерона.
Преди 4 години съм посягал и към забранени вещества с цел сила и скорост (силова атлетика и бодибилдинг), но се наложи след операция почивка от 8 месеца и свалих близо 15 кг, а след това просто не ми се започваше от начало. Занимавам се активно с спортове от 7 години, на 22 години съм в момента (казвам го с цел да се избегнат коментари относно трибестан-а и възрастта му на прием).
/Редактиране
Въстановяването ми след тренировка е по бавно, или поне се усеща доста дълго след това Болка в дадената мускулна група, затова и имам 3 силови тренировки седмично в момента.
Всеки ден общо физическа от рода на лицеви 80-60-40 примерно и коремни (поради това че гърдите са ми леко изостанали като размери)
Примерно
Сряда съм тренирал Гърди и ръце, но в момента все още си усещам трицепса болезнен, поради вероятното късане на мускулни влакна.
Темата беше редактирана от Onqgore на 18.11.11 17:47.
11.11.11
16:50
Разгледай USP Labs Anabolic и Muscle Tech Anabolic Halo.
USP Labs обещават точно това, което търсиш, макар оценката на продукта от потребителите да не е от най-високите. Можеш да опиташ.
За продукти на билкова основа разгледай:
Трибулус и Епимедиум.
При прием на толкова калории е добра идея да приемаш и комплексни храносмилателни ензими или поне такива за разграждането на белтъците.
Предложения:
NOW Foods Super enzymes
NOW Foods Papaya enzyme
Поздрави!
Първите две предложения са доста обещаващи, но изискват и финанси които предпочитам да си ги спестя когато става въпрос за хранителни добавки.
Давам доста за хранителната диета, но я спазвам не толкова за да качвам килограми, а от здравословни причини - прекалено много боклуци се продават по хранителните магазини, особенно когато става въпрос за студенти.
Креатина ми е за 30 лева за 3-4 месеца.
а протеина е близо 30 лева месечно.
Епидемиума ми се струва като добра алтернатива на трибиуса особенно като гледам от коя фирма е.
Ензими за сега мисля да пропусна, имал съм проблеми със стомаха и предпочитам да запазя даденото ензимно равнище поне на ниво да нямам проблеми.
Относно първите две предложения, има ли по евтини варианти или други суплементи, които биха помогнали?
15.11.11
13:59
бреи къв е тоя креатин 30 лв за 3 месеца:)
tri creatine malate (Biotech) http://shop.bb-team.org/biotech-usa-tri-creatine-malate
Приема се по 5г дневно, без зареждане (Взех го поради това че се случваше да бягам крос доста дълго, не е за маса, а е за сила и издръжливост повече, приема се само преди тренировка (а аз в някои случаи и в дни без тренировки)) Опаковката беше към 22 лева за 300г
//
За сега се спирам на http://shop.bb-team.org/biotech-usa-akg-l-arginine - Л-Аргинин от азотните бустери
със http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-tribulus - Трибиус
http://shop.bb-team.org/scitec-zma-2 - ZMA (Преди години исках да си го набавя, но го нямаше на пазара, а сега мисля че ми се отрази добре с по горната комбинация)
като едното ще действа върху тестостерона, а другото върху хормона на растежа.
Мнението беше редактирано от Onqgore на 15.11.11 20:12.
16.11.11
11:32
може също и MACCA , Colostrum ....
По добре кажи кое не ти харесва или ти се струва в повече, или не трябва да е така, без иронизация.
От години не съм приемал добавки и не съм търсил нови по задълбочено, а в момента продуктите на пазара са се увеличили доста.
18.11.11
17:37
не си позволявам да иронизирам никого - особено пък пишещите тук
изброявам ти нещо който според това което съм чел в нета ускоряват метаболизма
от коластрата лично аз имам впечатления и според мен върши работа - аз лично ползвам тази на НАУ
директен цитат от едно проучване
Supplementation with colostrum, which is rich in IGF-1, can be a useful part of a weight reduction program.[citation needed] Although IGF-1 is not absorbed intact by the body, it does stimulate the production of IGF-1 when taken as a supplement.
IGF предполагам цзнаеш какво е?:)
Коластра не мога да приемам, не е препоръчителна за хора с лактозна непоносимост, макар че съдържанието на лактоза е минимално.
МАСА бих казал че е като заместител на Трибиуса, и е добре като добавка, но не смятам да взимам двете едновременно, тоест ще трябва да избера едно от двете.
IFG-1 като съкращение не знаех какво е, но след като го потърсих в гугъл, бих казал че вече знам.
18.11.11
22:46
хубавата коластра не съдържа лактоза