ориз-варен или печен

19.06.05
18:35

според вас как е по добре ориза-варен или печен, имам предвид каде са запазват по добре биологичните му стоийности?

19.06.05
18:40

варените(задушенте храни мисля запазваха най добре качествата си но и печен за разнообразие да го ядеш пак може(м/у др. как така печен? става ли хубаво аз само варен и пържен съм пробвал)

19.06.05
18:47

аз пък първо го запържвам за вкус, а пък после го варя  :D

19.06.05
19:14

[quote author=“Size”]варените(задушенте храни мисля запазваха най добре качествата си но и печен за разнообразие да го ядеш пак може(м/у др. как така печен? става ли хубаво аз само варен и пържен съм пробвал)

ми аз предимно печен сам ял и доста по вкусен от варен според мен

19.06.05
20:17

как точно го печеш тоя ориз. я кажи няква рецепта.

19.06.05
21:29

ае не знам не сам сигурен щот наще го правят ма е вкусен

19.06.05
23:00

Абе става въпрос сигурно за ориз на фурна.Например домати с ориз на фурна става страшно вкусно

20.06.05
16:20

да де това имах в предвид, и без домати пак става много добре

и все пак някой ще каже ли как е по здравословен ориза?

20.06.05
16:45

и все пак някой ще каже ли как е по здравословен ориза?

21.06.05
09:40

Според мен този на фурна не е по-здравословен, щото 1-во се запържва леко и после се слага в тава във фурната. Май така се правеше(а то после във фурната си е чисто варене-нали повече вода се слага).

BA

09.07.05
21:40

Аз съм правил печен ориз на фурна по следния начин. Сипва се в тавата ориз и вода в съотношение точно 1:2,5. Добавя се олио и къри. Пече се на максимум докато си поеме водата и леко се запече. Ако вместо вода се сложи пилешки булион почти няма нужда да се слага олио защото булиона е мазен. Става си страхотно.

^M

02.08.05
00:00

[quote author=“Voltmachine”]Абе става въпрос сигурно за ориз на фурна.Например домати с ориз на фурна става страшно вкусно

to4no batka vremeto i postoqnstvoto pravqt uspeha!i az mislq taka!a za oriza toi e zadyljitelen spored men!tree da se qde po mnogo i s golemi koli4estva oriz i kartofi ako iska6 da porasne6!

02.08.05
00:55

Варения е по качествен въпреки че не правя никакви диети

14.08.05
19:38

АБЕ КАКВИ БИЛДЕРИ СТЕ ВИЕ БРЕЕ???Как така не знаете как се прави печен ориз.Аз ям само печен.Ся ше ви светна малко по рецептите:За варения майка ми го вари в една тенджера,и после варения ориз е по мек от печения.А за печения леко се сварява и после се буха в една тава и после таз тава са буха в фурната.Ето ви обяснение и за двата вида на преготвяне на ориз.
Искам да подчертая че ПЪРЖЕНИЯ ОРИЗ не става за НВД или изобщо за всякаква диета.Т.е. и китайския не става за НВД.Мога да ви предпоръча ориз за НВД.Значи имаме едни познати който ни дават Индийски ориз защото е по сух и има по малко въглехидрати и мазнини. Но да ви предопредя тука не се продава от този ориз много трудно можете да го намерите.

14.08.05
21:10

само аз ли съм ял суров ориз ?

15.08.05
01:00

[quote author=“Slink”]само аз ли съм ял суров ориз ?

Как суров бе пич ще си строшиш зъбите :D

PR

15.08.05
01:49

off/
От суровия после сигурно има яко газ :)
иначе варен според мен - макар че не обичам и почти не ям ориз !

В бургаската школа две седмици преди състезанието за да се обезводнят по лесно го варят.След като го сварят го слагат в тава и го пекът докато стане като юфка направо го стържат с ппатула от тавата.

15.08.05
22:11

батка , кои казва , че го давчя с един литар вода си изпивам 300 грама ориз  :wink:

15.08.05
22:37

да бе да?
тва не го вярвам :P
направо ще се счупя от смях
можеш да пробваш с боб и леща :lol:  :P :twisted:

17.08.05
19:47

[quote author=“westsa”]да бе да?
тва не го вярвам :P
направо ще се счупя от смях
можеш да пробваш с боб и леща :lol:  :P :twisted:

пробай и пак ще говорим . :wink:

17.08.05
20:32

несмятам да пробвам обичам като правя нещо да ми харесва а не да пия ориз! ми ти ако искаш можеш всичко сурово да ядеш и да пиеш! :lol:

18.08.05
15:41

Момчета таз тема не я бях следял и ся като я погледнах и напрао са спуках да са хиля сигурно утре ше имам мускулна треска на корема.Обаче тряя да пробвам тоз номер сас суровия ориз.А и за Бургаската школа да кажа нещу шот аз съм от Бургас.Такоа нещо няма да стържат ориза,просто тфа е пълна измислица.До колкото знам някои си праят оризови питки.А пак други първо го варят а после го пекат но не си го остъргват със шпатола.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1