19.06.05
18:35
според вас как е по добре ориза-варен или печен, имам предвид каде са запазват по добре биологичните му стоийности?
варените(задушенте храни мисля запазваха най добре качествата си но и печен за разнообразие да го ядеш пак може(м/у др. как така печен? става ли хубаво аз само варен и пържен съм пробвал)
ми аз предимно печен сам ял и доста по вкусен от варен според мен
19.06.05
23:00
#6
Абе става въпрос сигурно за ориз на фурна.Например домати с ориз на фурна става страшно вкусно
да де това имах в предвид, и без домати пак става много добре
и все пак някой ще каже ли как е по здравословен ориза?
Според мен този на фурна не е по-здравословен, щото 1-во се запържва леко и после се слага в тава във фурната. Май така се правеше(а то после във фурната си е чисто варене-нали повече вода се слага).
09.07.05
21:40
#10
Аз съм правил печен ориз на фурна по следния начин. Сипва се в тавата ориз и вода в съотношение точно 1:2,5. Добавя се олио и къри. Пече се на максимум докато си поеме водата и леко се запече. Ако вместо вода се сложи пилешки булион почти няма нужда да се слага олио защото булиона е мазен. Става си страхотно.
02.08.05
00:00
#11
[quote author=“Voltmachine”]Абе става въпрос сигурно за ориз на фурна.Например домати с ориз на фурна става страшно вкусно
to4no batka vremeto i postoqnstvoto pravqt uspeha!i az mislq taka!a za oriza toi e zadyljitelen spored men!tree da se qde po mnogo i s golemi koli4estva oriz i kartofi ako iska6 da porasne6!
АБЕ КАКВИ БИЛДЕРИ СТЕ ВИЕ БРЕЕ???Как така не знаете как се прави печен ориз.Аз ям само печен.Ся ше ви светна малко по рецептите:За варения майка ми го вари в една тенджера,и после варения ориз е по мек от печения.А за печения леко се сварява и после се буха в една тава и после таз тава са буха в фурната.Ето ви обяснение и за двата вида на преготвяне на ориз.
Искам да подчертая че ПЪРЖЕНИЯ ОРИЗ не става за НВД или изобщо за всякаква диета.Т.е. и китайския не става за НВД.Мога да ви предпоръча ориз за НВД.Значи имаме едни познати който ни дават Индийски ориз защото е по сух и има по малко въглехидрати и мазнини. Но да ви предопредя тука не се продава от този ориз много трудно можете да го намерите.
[quote author=“Slink”]само аз ли съм ял суров ориз ?
Как суров бе пич ще си строшиш зъбите :D
15.08.05
01:49
#16
off/
От суровия после сигурно има яко газ :)
иначе варен според мен - макар че не обичам и почти не ям ориз !
15.08.05
08:26
#17
В бургаската школа две седмици преди състезанието за да се обезводнят по лесно го варят.След като го сварят го слагат в тава и го пекът докато стане като юфка направо го стържат с ппатула от тавата.
батка , кои казва , че го давчя с един литар вода си изпивам 300 грама ориз :wink:
да бе да?
тва не го вярвам :P
направо ще се счупя от смях
можеш да пробваш с боб и леща :lol: :P :twisted:
[quote author=“westsa”]да бе да?
тва не го вярвам :P
направо ще се счупя от смях
можеш да пробваш с боб и леща :lol: :P :twisted:
пробай и пак ще говорим . :wink:
несмятам да пробвам обичам като правя нещо да ми харесва а не да пия ориз! ми ти ако искаш можеш всичко сурово да ядеш и да пиеш! :lol:
Момчета таз тема не я бях следял и ся като я погледнах и напрао са спуках да са хиля сигурно утре ше имам мускулна треска на корема.Обаче тряя да пробвам тоз номер сас суровия ориз.А и за Бургаската школа да кажа нещу шот аз съм от Бургас.Такоа нещо няма да стържат ориза,просто тфа е пълна измислица.До колкото знам някои си праят оризови питки.А пак други първо го варят а после го пекат но не си го остъргват със шпатола.