15.11.11
13:25
Здравейте , аз съм на 17 години и сам добре развит в раменете , гърба и ръцете . Искам да отслабна около кръста и краката (бедрата и гъза) БЕЗ да губя мускулната маса от кръста нагоре . Мога да си позволя да си купя накой фитнес уред и някое друго приспособление . по коледа . От приятели сам чувал , че кростренажор , термоклинче и колан + евентуално лека диета ще сбъднат желанието ми , обаче аз искам да се посъветвам с вас .
Искам някой да ми издаде програма и да ми каже какъв фитнес уред да си купя . Във вкъщи също така имам и лост + гири 3кг.
Благодаря предвартелно !
Отслабва се цялостно, не можеш да отслабнеш само от кръста надолу. Ако не искаш да губиш мускулна маса, започвай тренировки с тежести.
15.11.11
13:35
...и това, което възприемаш за ‘евентуално’, всъщност е просто ‘задължително’. ;)
15.11.11
16:06
Някой друг нещо ?
Мнението беше редактирано от Lubomir Blajev на 15.11.11 16:07.
15.11.11
16:07
Lubomir Blajev, завишеният естроген може да е причина за трупане на мазнини в областта на краката и седалището.
15.11.11
16:12
За какво остроумие говорим, приятелю? И за чий бицепс става въпрос?
Умееш ли да осмисляш написаното на правилен български език?
Какво ти написа Анелия? Няма как да отслабнеш така, както си мислиш.
Какво ти написах аз? Храненето е в основата на регулирането на телесното тегло.
Хайде да го напиша още по-просто, за да няма неразбирателства - кростренажор, термоклинче, коланче и лека диетка няма да те отведат там, където ти се иска.
А може би чакаш някой да ти одобри идеята и намеренията...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.11.11 16:18.
15.11.11
19:05
33 годишно пиянде благодаря , че вместо да работиш си активен в този сайт и ми помагаш като вместо да ми кажеш какво да ям ме изкарваш идиот . сигурно и затова имаш 8 гласа . Днес е 15.11.2011 и ви казвам че след като в най-големия сайт за бодибилдинг в България никой не ми помогна , ще правя това , което знам и ще ви кажа какъв е резултата (За да помогна наистина на някой по натам ,който също е в недоумение). Аз също бих те посъветвал да си намериш няколко приятели , нали се сещаш хора с общи интереси като твоите и да посоциализираш , защото очевидно ти липсват хора до теб , взимайки факта че само се заяждаш . Относно българския ми не мисля , че това ми е матурата да тръгна да си слагам запетайките и да проверявам дали имам лексикални грешки или тем подобни .
Относно мнението на Маринов : Ходих на контролен преглед и хормоните са ми наред .
Още допълнително инфо ако някой наистина иска да помогне—> 1.85 см съм висок и тежа 83 кг.
Благодаря предварително.
Мнението беше редактирано от Lubomir Blajev на 15.11.11 19:23.
15.11.11
20:14
Любомире, успокой топката, моля.
Деликатният ти опит да ме засегнеш е... “леко” неуспешен, защото говориш за мен изцяло наизуст.
Нямаш ни най-малка представа към кого насочваш тези думи. Както и да е...
Каква помощ очакваш всъщност? Беше ти отговорено ясно и в прав текст, че замисълът с кростренажора, колана и леката диетка е обречен на неуспех и видимо доста хора (сред които едни от най-знаещите тук) споделят това мнение. Къде всъщност е заяждането? В това, че нашето мнение не съвпада с твоето ли? Ще ми е изключително приятно да направиш това, което си замислил и после с ръка на сърцето да споделиш резултатите. Аз имам идея какви ще бъдат те... и наистина за много хора ще е полезна тази информация.
Може би ще ти е от полза, ако огледаш форума чрез търсачката за дискусии на подобна тематика.
Отделно от това сайтът предлага и готови тренировъчни програми.
За българския език си ме разбрал напълно погрешно. Имах предвид, че мненията, които получи в темата, са ясни и разбираеми.
15.11.11
20:23
Ако вземеме някой човек - 170/100кг - с наднормено тегло, без никаква активност и т.н. Той може да свали доста излишни килограми по начина, който е написал автора. “Лека диетка” може да се приема така - ограничаване от тестени и сладки изделия + добавяне на още качествени продукти към менюто(яйца, мляко, сирене, овесени ядки и т.н.). Дали ако е в калориен дефицит няма да свали килограми така ? Той не беше дал много данни в първия пост и точно заради това казвам, че може да е като примера, който дадох, затова може да бъде и от части прав. Обаче в конкретния случай е на половина прав - просто без правилна храна, свалянето на килограми, като същевременно се запазват мускулите, е невъзможно. Ако не му е цел да запази мускулите си, може да свали мазнини и без строга диета, но на него му е цел, затова - послушай хората, които са писали над мен :)
Мнението беше редактирано от sTroNG ! на 15.11.11 20:25.
15.11.11
21:43
Добре ще ги послушам . Само някой да прати програмата със режим съвпадаща със моите ‘странни’ изисквания понеже не съм в час със тези търсения и нищо неуспях да намера ...
15.11.11
21:45
http://www.bb-team.org/articles/1580_oformyane-chrez-vaglehidratna-rotatsiya#axzz1dltf0DRy
Това като че ли е единственото нещо което поне на половина отговаря на това което искам .
16.11.11
10:15
Въглехидратната ротация е ефективен режим, в това съмнение няма. Според мен, обаче, е малко сложничък като организация за хора с по-малко опит в храненето. Вероятно ще ти е по-лесно изпълнимо да се придържаш към равномерно балансираната диета и мисля, че ще можеш да постигнеш желаните резултати с нея. Нещата опират и до постоянство.
Тия стратегии с термоклинове, колани, увиване с найлони и подобните ги зарежи. Повече пот съвсем не значи повече изразходвана енергия и по-ефективно отслабване.
Колкото до тренировките - имаш ли възможност да посещаваш зала за фитнес?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.11.11 10:18.
16.11.11
10:32
Започни да посещаваш фитнес и се приготви да си постоянен в това начинание, защото резултатите няма да дойдат бързо. Само с гирички наистина няма да стане. Освен диетата, която в твоя случай може да значи само влизане в нормален хранителен план за трениращи, трябва да отделиш повече внимание на долната част на тялото си - упражнения за крака с повече повторения и малки почивки. Това е в най-общи линии, като се има предвид ограничената информация, която даваш.
22.11.11
23:01
Вкъщи ще имам кростренажор . А междудругото имам проблеми с колената , които възникнаха като бях на 15 и правих клекове . Износени хрущяли и стави като цяло . Пия Флексодон А , който естествено с нищо не помага , защото държавната медицина е на ниво и тотално избягвам клякане . Дори и като изпусна нещо го зимам по странен начин . Неискам да посещавам фитнес зала , защото съм фен на натуралните натоварвания със собственото си тегло . Човека не е създаден за да вдига 1 камък 150 пъти подред , а за да тича и да е атлетичен .Общо взето трябва някой бая инат за да ме разубеди в това какви упражнения да правя и как . Моля Ви за диета , тъй като са ми много слаби познанията в тази сфера специално . Коя от посочените в сайта да избера ?
Благодаря предварително !
Мнението беше редактирано от Lubomir Blajev на 22.11.11 23:08.
22.11.11
23:06
Безкрайно много ще съм благодарен и от някой друг съвет за това какво да правя занапред с колената ми , защото на 40 се виждам с патерици ... Направо ми се къса сърцето като си го помисля . Знам , че тук не му е местото , но очевидно в поликлиниката нямат какво да ми кажат ... А като си завърша цикъла със хапчетата за стави и не ми помогнат ще отида да счупа с бухалка колената на тъпата докторица , която ми изгуби 1 година и близо 300 лева от времето и джоба ми .
Отново се извинявам , че Ви занимавам с тези проблеми тук , ако можете да помогнете - МОЛЯ !
Благодаря предварително !
Мнението беше редактирано от Lubomir Blajev на 22.11.11 23:09.