Мислите ли че...

Темата е заключена.

12.04.05
11:59

Мислите ли че културизма вече се изроди и превърна в нещо нечовешко и гротеско грозно?
Не смятате ли ,  визията на Арнолд , Франк Зейн и Ли Хейни и културисти , като Ли Лабрада , Боб Парис , Шон Рей , Флекс Уилър , Винс Тейлър са по добри от сегашните?
Не мислите ли , че симетрията и красотата и качествената маса и класически мерки/50см ръце примерно/ и пропорции са по-добри от Чудовищните Размери и Нечувани Килограми на сегашните културисти с по 6-7см кръгове гинекомастии и увеличени челюсти от хормон на разтежа и крака по 105-106см по големи от талиите им/напр. Рони и Джей-вижте им снимки отпреди 5-6 години и ще разбебете какво имам в предвид за размера на челюстите им/?

12.04.05
12:04

Професионалният бодибилдинг на IFBB е смесица от огромна маса и качествена симетрия подплатена от добра генетична структура. Вече смешковци като Валентино и подобни синтолни олигофрени нямат място в челните места. Виж, че Даръм вкара синтол в бицепса и веднага го отразяха. А ако искате да гледате по-малки и красиви културисти, гледайте аматьорите или натуралните. Иначе всички почти са вкарали синтол при профитата, но вече е въпрос как изглежда и на Олимпията и Арнолд Класика вече доста добри билдери отиват просто красота да ги гледаш. А и са силни сравнително билдерите имат доста качественна мускулатура.
по-здраво

12.04.05
12:08

[quote author=“spasatel”]Мислите ли че културизма вече се изроди и превърна в нещо нечовешко и гротеско грозно?
Не смятате ли ,  визията на Арнолд , Франк Зейн и Ли Хейни и културисти , като Ли Лабрада , Боб Парис , Шон Рей , Флекс Уилър , Винс Тейлър са по добри от сегашните?
Не мислите ли , че симетрията и красотата и качествената маса и класически мерки/50см ръце примерно/ и пропорции са по-добри от Чудовищните Размери и Нечувани Килограми на сегашните културисти с по 6-7см кръгове гинекомастии и увеличени челюсти от хормон на разтежа и крака по 105-106см по големи от талиите им/напр. Рони и Джей-вижте им снимки отпреди 5-6 години и ще разбебете какво имам в предвид за размера на челюстите им/?

Мисля, даааа.... :?

12.04.05
12:11

Абе истината е при профитата :)  8)
по-здрави

12.04.05
12:12

Лично мен тоя спорт никога не ме е привличал. Тренирам за удоволствие и за да изглжеждам добре. Дори Арнолд в добрите си години ми се струва гротескно преувеличен, камо ли днешните “звезди”. Когато съм в залата, снимките на огромни чудовища по стените по-скоро ме отблъскват, отколкото да ме мотивират допълнително. Но всеки си има вкус. Всяко нещо, доведено до крайност, става грозно, няма как да е иначе. Въпросът е къде всеки от нас слага чертата, къде минава границата на приемливо. А това е нещо относително.  :lol:

[quote author=“spasatel”]Мислите ли че културизма вече се изроди и превърна в нещо нечовешко и гротеско грозно?

Точно за това световната федерация сега се опитват да вкарат някакви нови категории понеже състезателния културизъм много се измести и никой вече не го кефят тия състезатели.Тоест освновния начин да се популяризира спорта се губи.Че то коя жена която ходи на фитнес като види Ким Чижевски не би се отказала.Аз в началото като започнах си мислех че ако започна да заприличвам на тия по списанията ще се откажа на секундата.Просто на никой не му се гледат такива тела губи се красотата им намесват се странични начини за изграждането им и т.н.

12.04.05
12:16

Ами като гледаме футбол очакваме да стане страхотен мач и да видим красива игра, а не си мислиме ае това да излезна да играя там на тия обороти е твърде голяма жертва и т.н. Това все пак е състезателен спорт и още повече, че повечето такива състезания са шоу. За мен е доста гадно да се умоважава успеха на билдерите така лесно. Културизъм още повече, че ще си има за много години напред, защото тялото касае всеки един, а и този спорт е единственият, които дърпа и медицина и всичко останало напред. Само зареди културистите и забранените медикаменти и т.н. колко се е развила медицината :)
по-здрави

12.04.05
12:21

Аз конкретно имам в предвид  Рони , Джей , Маркус Рул и Денис Джеймс,като водещи имена в този спорт.
Иначе състезатели , като Дексър Джаксън , Дарем Чарлз , Ахмед Хайдар , Лий Прист , Ричард Джоунс и Виктор Мартинес определено много ми харесват и се надявам те да обърнат мнението на съдиите и феновете.
А иначе натуралните те са мноооого далеч от понятието ми за културизъм , защото са на светлинни години от професионалистите.
Ясно е , че са професионалести , зящото притежават сбор от много качества и доста стероиди.
Аз , като фен на този спорт и като занимаващ се с него , си задавам тези въпроси/от темата/ и мислех , че доста други също си ги задават и ми беше интересно да чуя всякакви отзиви по темата.
И определено ми е интересно да гледам и огромните и малките културисти , и се възхищавам на Рони за това , което е постигнал и съм му фен , но това не пречи да се възхищавам и на Декстър и да съм му фен и на него , което не означава , че искам да изглеждам , като тях.

12.04.05
13:06

[quote author=“Emil_mlo”]Ами като гледаме футбол очакваме да стане страхотен мач и да видим красива игра, а не си мислиме ае това да излезна да играя там на тия обороти е твърде голяма жертва и т.н. Това все пак е състезателен спорт и още повече, че повечето такива състезания са шоу. За мен е доста гадно да се умоважава успеха на билдерите така лесно. Културизъм още повече, че ще си има за много години напред, защото тялото касае всеки един, а и този спорт е единственият, които дърпа и медицина и всичко останало напред. Само зареди културистите и забранените медикаменти и т.н. колко се е развила медицината :)
по-здрави

Едва ли някой омаловажава успехите на културистите. Щом даваш футболни аналогии, нека и аз да си послужа с такава. Спред мен красивото в културизма вече го няма, така, както италианците отнемат красотата на футбола с катеначо. Един открит и красив мач, в който играещият атакуващ футбол отбор губи, какво е? Доказателство за това, че защитата е по-ефективна от нападението? Да, така е. Но дали това носи удоволствие на публиката? Само на най-верните фенове. Принципът “По-добре грозна победа, отколкото красива загуба” не ми допада. Предпочитам да видя красиви и пропорционални тела, вместо 60 сантиметров бицепс на 170-сантиметрово джуде да речем, ако ще и въпросният тип да е блъскал 20 години денонощно, за да го постигне.
Но за всеки влак си има пътници - тук си споделяме лични мнения, не обобщаваме. Надявам се, че не предизвиквам лоши чувства у някого с мнението си.  :wink:

12.04.05
22:55

Абе не знам за вас, но аз си харесвам и Рони и Джей, въобще огромните културисти! Това е спорта, трябва да има развитие, защото нивото на което е бил Арни е доста по-ниско от сегашното, т.е. има напредък! Както състезателите по бягане подобряват постиженията си за време, тези при културизма подобряват визията! Не може примерно състезателят който ще спечели Мр. Олимпия през 2005 да изглежда като някой през 70те и 80те г.! То за синтола това е голяма глупост, аз въобще не го харесвам, изглежда супер неестествено (и на Арнолд класик Густаво си беше бил в трицепса и го отрязаха)! Докато стероидите са част от спорта синтола си е като имплант!

13.04.05
20:06

някои може ли да намери снимки от натурални състезания
а по темата 1 път си гледам филмче на Ронито и маика ми като влезе в стаята реакцията и беше следната: ” а тоя изглежда ужасно !”

JO

13.04.05
20:35

:)
тя и моята майка вика така.
мен пък ме кефи да гледам огромни култористи.
Мен много ме кефят Дориан Йиетц и Виктор Мартинес и нямам нищо против да стана като тях.
пък и Виктор Мартинес доколкото знам е около 135кг. и си е бая огромен ,но пак изглежда по добре от Рони Колман и тезе другите.

14.04.05
17:48

Мен започва да ми харесва физиката адски много на Флекса, яко симетрия и обем, ет ето това е културизъм за мен!
А не талия 100 и шкембе, особено на Рони, Жан Пиер Фукс и други
Кефи ме и физиката на Ицо Христов, също така тези на Роланд Чурлок и други подобни.
Нито Арнолд, нито Дориан ми допадат вече, по се кефя на симетричните културисти

28.05.05
16:10

Аз се учудвам на Серджо Олива. Значи в момента според мен целия спорт е опорочен. Има един познат в залата дето викаше ... ми то в аптеката се тренира най-добре. Отдавна спорта е престанал да бъде за здраве и се гонят нечовешки постижения. Това има и лоша страна ... доста от тези спортисти не живеят дълго (Майк и Рей Менцер, Андреас Мюнцер, Момо Беназиза) , доста от тях са забравили за нормално семейство и живот, а тез които живеят дълго го правят с не малката помощ на лекарите (някой друг байпас, операция от дископатия) ... и това не е само в културизма. Гледайки от големите спортисти, все повече хора започват да пият какво ли не.

Впечатлен съм от хора като Серджо Олива, Рег Парк и т.н. защото тогава химията макар че я е имало не е била така развита, а тези хора имат завидна физика.

Лично на мен мускулите ми харесват ... но до един момент. Мога да кажа че най ми допадат телата на Кейси Виатор, Майк Менцер, Сержо Олива ... от тези, които участват сега Денис Джеймс

28.05.05
16:19

Денис между другото има зверски много синтол
по-здрави

28.05.05
19:34

Мисля да. Абсолютно на това мнение съм, поради простата причина, че до гигантските резултати на на-големите в бодибилдинга се стига посредством нечовешка химия, без която това нямаше да стане.

И това е тенденция не само в бодибилдинга а във всеки спорт/както намекна Емил, струва ми се/.

Незнам каква е вашата дефиниция за спорт, но в моята определено не влиза трошене на здраве и/или стигане до нечовешки крайности в името на едничката цел. Възхищавам се на спортистите за труда който са положили, но не и ги презирам за базикнява с природата, която правят.

*Лично мнение

29.05.05
12:34

ако си мислете че флекс няма много синтол и че не му са се изродили костите от много хормон на растежа,много се лъжете.
видяхте ли снимките на дориан от балконското в гърция?
една огромна глава и под нея едно телце...
не че не здрав ама на неговата глава доста трябва да си обемен за да ти изглежда  порпорционално сложена

29.05.05
12:52

Не съм видял снимката и ще може ли да я покажеш?

29.05.05
13:39

в мускули и фитнес,май и в олимп

13.06.05
13:45

Според мен културизма си е много добре в момента.Действително обикновените хора,които не се интересуват от т’ва не харесват толкова големи мускули.Но на мен лично ми харесва абсолютно всеки културист.И Рони Колма,особено Джей Кътлър,Арнолд Шварценегер като млад(тогава не е имало чак толкова много химия),Шон Рей,Даръм Чарлс,Кевин Леврон,даже Грег Ковач,защото е бил много голям и силен макар че не е бил толкова добър културист аз му се възхищавам на силата.А относно количеството химия - са нито един спорт не може без нея,плюс това аз не съм чул некой да е умрял от т’ва или пък да има нек’во кой знае к’во увреждане.Естествено химията е вредна,но без не може.Те сами решават дали да зимат.

[quote author=“BabaVanga”]аз не съм чул некой да е умрял от т’ва или пък да има нек’во кой знае к’во увреждане.

Ами значи не си чел форума достатъчно добре няма да ти давам линкове а сам потърси такива с коментари за смъртта на определени състезатели които са се докарали до гроба от химия.
Благодаря ти за вниманието.

13.06.05
22:49

нямам много познания в културизма и историята му,но това което гледам по последните олимпии определено не ми харесва,господството на рони и т.н. - нали уж културистите трябва да имат божествени тела...иначе съм влюбен в тялото на декстър,протсто тоя човек е перфектен, и като се сетя че рони го би на коремно-бедрена...

19.06.05
22:24

Абе много химия се използва в професионалния културизъм.Аз ли4но съм привърженик на натуралния,като вземам само протеин.Тренирам за здраве,добра фигура и само4увствие.Освен това и да искам да стана като”онези” ще ми трябват пове4е финансови средства и много ядене.Освен това зверските им тренировки 4есто водят до много травми.Въпреки,4е ми харесва как изглеждат,не ми се иска да ставам като тях!

21.06.05
12:36

[quote author=“Kulturista”][quote author=“BabaVanga”]аз не съм чул некой да е умрял от т’ва или пък да има нек’во кой знае к’во увреждане.

Ами значи не си чел форума достатъчно добре няма да ти давам линкове а сам потърси такива с коментари за смъртта на определени състезатели които са се докарали до гроба от химия.
Благодаря ти за вниманието.

Не съм казал,че няма такива,които са умрели или пострадали от химия а просто,че аз не съм чувал за такива.Имам предвид,че не всички се увреждат много.А иначе има и такива,които са  пострадали докато са си ходили и са стъпили накриво и са си счупили крака

23.06.05
11:06

на културистите им се кефя от страна на огромната маса(толкова мускули на едно място) но не и като добре изглеждащи хора

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1