15.11.11
21:36
Ето ви пример. Горе-долу обяснявам какво представлява :D
Кръста прав, колената на 90градуса, ръцете на коленете. Аз направих 20сек., а тоя човечец на видеото направи 2:22.
Усеща се как ви се нацепват квадрицепсите..
Желая ви успех и ще се радвам да го пробвате ;)
ПП - простете за лигавнята ;д
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.11.11 15:10.
15.11.11
21:38
22 секунди,много малко?Сега ядох и след малко ще го пробвам. :)
15.11.11
21:40
Е аз съм тромав, остави ме мен. Аз искам да видя вие колко ще направите. То тоя направи 2мин и 22сек., а не 22сек. ;)
Стягайте сеее, специално рових в един от дамските дневници - лятото бях чела страхотно време, постижение на Рали ;) 32:26 мин
Ето линк:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40974/P480#p-655334
Ски сит = китайска почивка(столче) мисля :)
15.11.11
21:53
казано от Atom на 15.11.11, 21:46:
Ски сит = китайска почивка(столче) мисля :)
всичко друго, но не и почивка :D Винаги имам чувството, че краката ми ще гръмнат.
15.11.11
22:00
Нямам думи! :X
15.11.11
22:09
Стягайте сеее, специално рових в един от дамските дневници - лятото бях чела страхотно време, постижение на Рали ;) 32:26 мин
Ето линк:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40974/P480#p-655334Ски сит = китайска почивка(столче) мисля :)
Това ми се струва невъзможно,но дори да е възможно,аз ако мога още на 10 мин ще се откажа от скука. :D
15.11.11
22:22
1 мин преди малко,можех и 2 но ме мързеше пък и сядам да уча..Друг път,ще пробвам като имам повече време. :)
15.11.11
22:24
Сега го пробвах. Време 2:37 точно както беше испълнено на клипа, Още ми парят бедрата. :D Накрая направо паднах. :D
16.11.11
10:38
Ех, много приятна изометрия. :)
Не съм засичал отдавна колко мога да изкарам, но за последно правих серии по 90 секунди. Държа ръцете си изпънати напред, а не на колената. Мисля, че е по-ефективно тази изометрия да се прави в серии с поносима продължителност, вместо до отказ. Включвал съм я и в суперсерии. Правил съм го и с изометрия в раменете - държа ръцете си изпънати напред или встрани и държа малък дъмбел. Трябва да има прав ъгъл както между подбедниците и пода, така и между подбедриците и бедрата.
16.11.11
10:42
Хехе, едно време съм държал така подпрян на стена малко над 1 час... :)
16.11.11
10:45
казано от Мак Сим на 16.11.11, 10:42:
Един час е сериозна работа...
В интерес на истината подпирането на стена улеснява значително това упражнение. Правил съм тази изометрия срещу шведска стена, с колан зад колената. Така гърбът няма опора и натоварването е доста различно... ;)
16.11.11
10:52
казано от Кольо Пияндето на 16.11.11, 10:45:
В интерес на истината подпирането на стена улеснява значително това упражнение. Правил съм тази изометрия срещу шведска стена, с колан зад колената. Така гърбът няма опора и натоварването е доста различно... ;)
Не е от най-сериозните...щото за подпирането си изключително прав ;) и като си представиш една тренировка с продължителност 2 часа, от които минимум 1 час си наказан да седиш в подобна позиция без да си подпрян никъде(киба дачи се казва стойката) разбираш какво е мъка, болка и трениране...особено ако си бос и наоколо е пълно с бабини зъби...:D
Китайското столче аз го знам с разперени и прилепнали за стената ръце, които са на/над нивото на раменете. А иначе си е чисто подпиране.
казано от Димитър Иванов на 15.11.11, 22:09:
Ето линк:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40974/P480#p-655334Ски сит = китайска почивка(столче) мисля :)
Това ми се струва невъзможно,но дори да е възможно,аз ако мога още на 10 мин ще се откажа от скука. :D
Понеже се споменава моето име да коментирам.
И на мен ми се струваше невъзможно, но с малко повече инат става. Първият ми опит беше около 11 мин и понеже тогава постигнах първо време на едно предизвикателство се отказах, но усещах че мога още. След няколко дни ми се наложи да подобрявам времето на едно момиче и така 32 минути. Като можеше да ги докарам и повече, но нямаше смисъл. Интерсното е че около 5-6 минута, ми се струваше,че ще рухна на земята. След това болката някак си притъпява и се понася.
Иначе е скучно. Мен ме наглюдаваха двама човека ( един инструктор, който трябваше за засича времето и мъжа ми) и добре, че бяха те да ме разсейват :)
Гледал съм филмчета как трениращите кунг фу дори се хранят седейки в китайско столче. Но не опиращи се на стена, а двата крака на едни греди.
Така, че с тренировки и желание, мисля че е съвсем постижима целта. Доста хубаво упражнение е като цяло. Дори се запалих и аз да видя колко ще мога да издържа. :P
То упражнението е хубаво, стига да се изпълнява със събрани крака и без да се подпира човек никъде. Тогава двата прави ъгъла са невъзможни, но въпреки това натоварването си го бива.
Сашо, в киба дачи е по-лесно защото краката са широко разтворени ;)
16.11.11
20:28
С 2-3 минути загрявка изкарах 3 минути от първи опит, не беше много трудно, но аз съм лек.
Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 16.11.11 20:29.
16.11.11
20:39
Чувал съм, че изометричните упражнения правят мускула по-силен само в тази позиция в която го тренираш. Така ли е? Ако не разбирате въпроса ми, кажете за да обясня по-добре.
Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 16.11.11 20:39.
казано от Кольо Пияндето на 16.11.11, 10:45:
Става и с швейцарска топка, кляка се супер супер бавно и се получава отлична изометрия.
17.11.11
08:42
С ЮТуб гледам го пишат wall sit. Нищо няма за ски сит.. и сега кой води ? Ралица ли ? :P
17.11.11
09:46
казано от Svetoslav на 16.11.11, 16:57:
Сашо, в киба дачи е по-лесно защото краката са широко разтворени ;)
Мога доста да споря по въпроса ;)
Може разбира се :) Но когато краката са разтворени е по-малко усилието за поддържането на правите ъгли, тъй като опорната площ е по-голяма и по-лесно се поддържа равновесие :) Иначе не съм казал, че да стоиш в киба дачи е лесно. Който не го е пробвал, само той може да го каже :)
17.11.11
12:02
Да, но подбедриците трябва да са успоредни, нямаш опора на гърба, трябва да си достатъчно ниско...така, че едни стотинки сложени на коленете да не падат...поне на мен подпрян ми е по-лесно.
казано от Калоян Цонев на 17.11.11, 08:42:
С ЮТуб гледам го пишат wall sit. Нищо няма за ски сит.. и сега кой води ? Ралица ли ? :P
Нямам идея как е правилното наименование. Във фитнеса който посещавам ( не е в БГ) беше наречено ski sit и беше част от едно предизвикателство. Но е същото което е показано на клипчето в началото.
казано от Мак Сим на 17.11.11, 12:02:
Да, но подбедриците трябва да са успоредни, нямаш опора на гърба, трябва да си достатъчно ниско...така, че едни стотинки сложени на коленете да не падат...поне на мен подпрян ми е по-лесно.
Сашо, аз говоря за упражнение, в което човек не се подпира никъде. Разбира се, че когато се подпреш е по-лесно :) Съгласен съм с теб.