17.11.11
19:53
Значи имам около 1 година стаж в фитнеса, качих към 11-12 кг до сега.Общо взето съм доволен от прогреса, но мисля че ръцете ми изостават.И в един ден съм ги тренирал бицепса и трицепса и в отделни дни и пак нещо не съм доволен...Дайте някакви съвети, как да ги тренирам че да има максимални резултати ?
казано от Meto meto на 17.11.11, 19:53:
Значи имам около 1 година стаж в фитнеса, качих към 11-12 кг до сега.Общо взето съм доволен от прогреса, но мисля че ръцете ми изостават.И в един ден съм ги тренирал бицепса и трицепса и в отделни дни и пак нещо не съм доволен...Дайте някакви съвети, как да ги тренирам че да има максимални резултати ?
Имам някакво усещане , че правиш 3-4-5 упр. за бицепс и още толкова за трицепс ... ако е така си е = огромна грешка.
Сподели си тренировката , ако барем друго не искаш?
Мнението беше редактирано от Dominic на 17.11.11 19:55.
Еми правя си 3 упражнения за бицепс - бицепсово сгъване с щанга, скотово сгъване с дъмбел и кръстосано чуково сгъване а за трицепс 4 упражнения - лежанка тесен хват, френско, кофички и разгъване на горен скрипец.Да отбележа че не правя тяга и клекове, клековете ще почна да ги правя вече, а тягата не я правя защото немога да я правя правилно грешна ми е техниката, а не искам контузии.
казано от Meto meto на 17.11.11, 20:03:
Еми правя си 3 упражнения за бицепс - бицепсово сгъване с щанга, скотово сгъване с дъмбел и кръстосано чуково сгъване а за трицепс 4 упражнения - лежанка тесен хват, френско, кофички и разгъване на горен скрипец.Да отбележа че не правя тяга и клекове, клековете ще почна да ги правя вече, а тягата не я правя защото немога да я правя правилно грешна ми е техниката, а не искам контузии.
7 упражнения за ръце лично за теб ми се виждат много , дори не само за теб.Намали бицепса на две , трицепса също - като всяка тренировка можеш да въртиш различни упражнения да не привиква мускула , но повече от 4 упражнения за момента няма смисъл , претоварваш според мен ...
казано от Meto meto на 17.11.11, 20:31:
Ако не ги тренирам в един ден пак ли са много 3 упражнения ?
Предполагам , че говориш за тренировка нещо от този род : Гръб+трицепс , Гърди+бицепс или разменени.Ако е така тогава може да минеш и със едно ако прецениш , че си ги натоварил достатъчно със тренировката на голямата група , ако ли не пак две упражнения.Три категорично са много заедно\самостоятелно.
Преди ги тренирах по отдено, а от около 4-5 месеца ги тренирам заедно.Сега пак ще ги разделя и ще ги тренирам с голяма група.Мерси за съвета, дано ми помогне за желаните резултати.
Аз също имах проблем с ръцете ( и все още не вървят като останалата част от мускулатурата, генетично ми е),
какво ли не бях пробвал за ръце: суперсерии, х2, х 3 упражнения, тежко, супер леко и не вървяха, НО
от месец и половина правя бицепс с гръб , като правя само 1 упражнение
трицепса с гърдите х 2 упражнения
Смело мога да заявя, че ръцете потръгнаха малко не толкова бързо колкото искам но е по-добре от преди.
наистина мисля че 3 или 4 упр. са много. Пробвай да ги правиш бавно и с добра техника и ще усетиш как ще тръгнат.
Успех!