17.11.11
22:59
Здравейте!Значи на 17 съм и имам доста ясно изразен проблем с акнето. От известно време(около една седмица) ползвам хранителна добавка за качване на маса. Знам че тези добавки ускоряват метаболизма и други процеси в тялото спомагащи растежа.Та въпроса ми е дали по някакъв начин приема на добавките влияе върху излизането на пъпки.Питам,защото са ми казвали,че това зависи отчасти от храненето(да не се яде много мазно,сладко и т.н.). Ако някой знае нещо по въпроса или е има същия проблем,ще съм благодарен да сподели.
17.11.11
23:09
Не съм много компетентен по въпроса, но трябва да кажеш какви добавки взимаш. Със сигурност знам че ако взимаш добавки които ти повишават нивото на тестостерон по стествен път или пряко, това влияе на омазняването на кожата, порите се разширяват и от там са възможни инфекциий и акне. Като разбирасе има значение вида кожа, тоест принякой хора е така при други не.
18.11.11
09:50
Според мен храната много по голям ефект би имала отколкото добавките (говорим за изпитани марки).
Пробвай да пиеш бирена мая, така да се каже 2 в 1 (на твоята възраст съм я приемал доста, макар и без да имам някакви проблеми с акне)
1 ще качваш мускулна маса
2 ще си изчистиш акнето или поне ще се намали
От хранителните добавки по начало които не са на хормонална основа не би трябвало да имаш проблеми, но доста от продуктите въздействат върху хормоналният баланс, включително и някои витамини.
Ако кажеш какво приемаш като цяло може някой да ти даде и по точен отговор.
18.11.11
19:20
Най вероятно е взел гейнър и от него е възможно засилване на акнето. По-горе те посъветваха за бирена мая, ако е лека форма на акне, но при тежка форма е добре да се консултираш с дерматолог.
Ами нека да ти кажа как ме посъветва моя дерматолог навремето:
Минимум два пъти дневно внимателно измиване на кожата на лицето със антибактериален сапун и топла вода. Внимателно и педантично измиване. После с тампонче със салицилов спирт почистваш поразените места.
Вечер преди лягане Миеш по същия начин. Кипваш на котлона вода и си надвесваш лицето над парата и покриваш отгоре с кърпа. След 10 мин си изстискваш колкото можеш повече от черните точки по кожата. После пак тампонираш със салицилов спирт. (Спирта избери по слаб да не ти изгори кожата).
За храната: Намаляваш мазнините и никакъв шоколад. Изобщо ограничаваш сладкишите.
Това при мен навремето даде ефект.
От бирената мая ефекта беше никакъв - само увеличаване на апетита.
Мнението беше редактирано от Odin на 19.11.11 14:56.
20.11.11
16:20
Лицето не се мие с топла вода всекидневно,това е основно правило,никой дерматолог точно не би казал подобно нещо.Мие се с хладка вода.Антибактериалните сапуни са нож с две остриета,защото дори и малките деца знаят,че не всички бактерии са вредни.Всекидневното използване на салицилов спирт загрубява кожата след време и не е препоръчително.А всекидневното напарване на лицето след време ще доведе до трайно разширени пори,видими от разстояние.Относно храненето,няма абсолютно нито едно изследване,което е доказало причинно-следствена връзка между хранене и акне,освен тинейджърските списания.Но е факт,че здравословното хранене влияе благоприятно на целия организъм.