18.11.11
01:22
Здравейте. На 15 години съм, от Добрич и съм тотално начинаещ. Около мен има няколко фитнес зали (всички за по 3 лева на ден(май)), а в нас имам няколко гири (2кг,5кг,10кг). Има ли смиъл да давам по 3 лева всеки ден и струва ли си да го правя или ще мога да си правя нормални тренировки и вкъщи?
Кое е по-добре: 25 повторения с 10кг или 50 повторения с 5 кг?
И за да не правя нова тема: Тъй като съм много сух (спред моите виждания 173см/60кг) трябва да ям повечко храна. Поразрових се и разбрах, че трябва да ям повече белтъчини и въглехидрати и по малко мазнини (т.е ориз и хляб). Вярно ли е това и кажете точно кое хранене как трябва да е. Тоест сутринта повече едикакво си наобяд повече едикакво си и вечер повече едикакво си.
Ще ви помоля и да обосновавате отговорите си защото не искам просто да слушам и да изпълнявам а да разбирам аджеба какво правя..
Поздрави, Иван
18.11.11
02:53
Вземи си месечна карта и няма да плащаш толкова пари. Това с 25 или 50 повторения е безумие. Прочети 5-6 статии за начинаещи и ще се ориентираш в почивки, серии, обем, повторения и т.н. От сайта може да си харесаш някоя програма и да започнеш с нея.
За храната е прекалено дълго за обяснение, но това с по-малкото мазнини не е вярно. Мазнините е хубаво да са ти около 1 гр за кг телесно тегло, т.е. за твоите 60кг - 60 грама мазнини всеки ден поне трябва да консумираш. Те са важни за тялото и то има нужда от тях за да си здрав и да се развиваш.
П.П. Няма да се намерят такива дето да ти се обосновават и да ти доказват. Като искаш качество - ще вложиш труд. Чети и мисли.
18.11.11
18:53
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55120