18.11.11
11:06
Приемал ли е някой телешкия протеин на Musclemeds Сarnivor ? Питам защото аз го пия от три месеца и съм много доволен.На диета съм но качвам маса и свалям в талията и съм изчистил пресата , до сега през всички години тренировки такива резултати не съм имал а пия само качествени добавки.Но днес разбрах че този протеин е забранен в някой Европейски страни защото има забранени съставки в него \анаболи\.Та ме интересува запознати има ли с марката и пробвал ли го е и някой друг да изкаже мнение.В Щатите в момента това е една от водещите марки, но не намирам отрицателни коментари.Много ми е интересно има ли в него скрити съставки.
18.11.11
11:58
Какво значи ‘анаболи’? :)
18.11.11
12:02
Не съм чувал за подобен проблем с този продукт. Или става въпрос за друг продукт, или друга марка. Иначе отзивите за Carnivor са повече от добри. Добавеният креатин подпомага възстановяването, а може да се дължи и на телешката суроватка. Избягвай плодовите вкусове, шоколадът е чудесен.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 18.11.11 12:03.
18.11.11
12:08
казано от Десо на 18.11.11, 12:02:
Не съм чувал за подобен проблем с този продукт. Или става въпрос за друг продукт, или друга марка. Иначе отзивите за Carnivor са повече от добри. Добавеният креатин подпомага възстановяването, а може да се дължи и на телешката суроватка. Избягвай плодовите вкусове, шоколадът е чудесен.
За плодовите вкусове вече се наредих, прави прекалено много пяна и лош вкус.Шоколада наистина е по добрия вариант.
казано от Кольо Пияндето на 18.11.11, 11:58:
Какво значи ‘анаболи’? :)
Не знам,просто така пише в някой форуми.Мен това ме притесни защото не искам положителен допинг тест.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.11.11 12:18.
18.11.11
12:22
Питам по този начин, защото анаболен ефект можеш да имаш и от един качествен хранителен режим. Във всички случай не си мисли, че резултатите ти се дължат до голяма степен на приемането на този продукт...
18.11.11
12:30
Може би ти или нещо от това, което си чел е, че съдържа формула кръстена Anabolic Nitrogen Retention Technology. В нея няма забранени вещества, а главно аминокиселини и техни съединения. Те стимулират анаболните процеси в тялото, затова най-вероятно така са решили да кръстят и формулата/технологията. Консумирай продукта спокойно, ако имаше забранени съставки в него, отдавна марката да е срязана от FDA. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.11.11 12:30.
18.11.11
12:42
Мерси за отговорите :)Това което най често се споменава е че има не описани в упътването забранени вещества.Но е на напълно вероятно и да не е така.
18.11.11
12:53
Е, да. Има го и този момент, но според мен конкуренцията там е толкова голяма, че сигурно големите марки взаимно подлагат продуктите си на тестове и при открити нарушения веднага биха натопили “колегите си”. Виж при по-малките марки такива съмнения са основателни, но при големите играчи...надали биха рискували така.
казано от Тихомир Велев на 18.11.11, 12:30:
Може би ти или нещо от това, което си чел е, че съдържа формула кръстена Anabolic Nitrogen Retention Technology. В нея няма забранени вещества, а главно аминокиселини и техни съединения. Те стимулират анаболните процеси в тялото, затова най-вероятно така са решили да кръстят и формулата/технологията. Консумирай продукта спокойно, ако имаше забранени съставки в него, отдавна марката да е срязана от FDA. :)
Не ми казвай, че вярваш на това със FDA. Има много продукти на пазара съдържащи забранени вещества, които биха дали положителна проба при допинг тест(обикновенно има предупреждение за това), така че въпросът който е зададен не е чак толкова абсурден колкото изглежда на пръв поглед.
В един американски форум бях чел за тоя продукт, че наистина съдържал някакви анаболи, но не съм чувал да е забранен в някои държави. Иначе мисля, че Kai Green използва този продукт, те са му спонсори ако не се бъркам :)
18.11.11
17:05
казано от Valdis на 18.11.11, 16:04:
...
В една друга тема вече споменахме, че FDA не закача производителите на хранителни добавки, освен при подаден сигнал. Мисля, че и прави произволни и изненадващи проверки, но не съм сигурен дали помня точно.
Та...вярвам, че в бизнес за милиарди, това е най-лесният начин да избуташ конкуренцията встрани - следиш всичко каквото правят, проверяваш качеството на продуктите им и ако откриеш нещо нередно - бинго! Сигнал, разследване и най-малкото глоби. Ако ги затворят - още по-добре за теб.
Щом аз се сещам за това, надали и онези милионерчета не са се сетили. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.11.11 17:05.
Пазара е просто е поделен. Но и вече не съществуват продукти от рода на Анимал серията, които съдържаха немалко забранени в последствие съставки, а и от там се носи старата слава, че тези продукти са нещо изключително. Това в което съм сигурен, е че няма марка с изградено име, която ще слага нещо в продуктите си без то да е изнесено на етикета. Големите компании правят една врътка за да могат да продават разни подобни нещица, които иначе биха ги дискредитирали и това е именно създаването на нови марки зад чийто гръб обикновено седят утвърдени във бранша фирми. В момента на щатския пазар примерно се продават 10-ки продукти съдържащи ефедрин въпреки наложената забрана над ефедрина те са напълно легални защото ползват няколко вратички в закона, растителните алкалоиди извлечени от различни растения като Ма-хуанг примерно не са забранени въпреки високото съдържание на ефедрин в тях, но познай какво би се случило на спортист, който приема подобен продукт преди допинг тест.
18.11.11
17:26
Мхм, и ти си прав. За подялбата на пазара малко не ми се вярва, но пък и няма да споря, тъй като съм далеч от милионерите притежаващи продукти, продаващи се в цял свят. :)
За изнасянето на етикета с цел предупреждение (главно на професионалните атлети ако им се чете) и задните вратички също подкрепям.
18.11.11
17:40
В състава му няма “телешка суроватка”, телетата не правят суроватка. :) На практика си е изсушено, сиреч дехидратирано варено месо с една купчина енергетици, азотни буустери, че и липотропици даже. Не смятам че има конспирационно вложени мега анаболни компоненти в състава му. Правилният въпрос следва да е: “От къде е месото?” САЩ? Венецуела? Аржентина? По на юг?... е няма как по-на юг. :)
Все тая - за отглеждането им в америките се ползва конвенционално земеделие, а там имаме: антибиотици, стероиди, боклуци от храната на животните - месокостно брашно, смъртоносни щамове на Е. коли и т.н.
18.11.11
19:24
казано от Владимир Недков на 18.11.11, 17:40:
В състава му няма “телешка суроватка”, телетата не правят суроватка. :)
Това напомня на онзи виц “Абе вие сте му разказали играта на тоя бик от ч..ии” :D
Иначе съм съгласен за вирусите - те от едни краставици запалиха Европа.
Казаното от Владо е вярно, но то важи в пълна сила и за суроватката. Съвсем скоро имаше съфорумник, който беше изпратил запитване до ON ако не се лъжа със въпроса дали кравите са третирани с еди какъв си хормон, и от там му бяха отговорили, че не могат да гарантират това понеже суроватката идва от различни доставчици.
И не забравяйте, че благодарение на него Кай Гриин спечелил Арнолд Класик :))) (малко ирония да вмъкна)
То и в яйцата няма сурватка ама правят протеин,пък и никъде не пише, че се прави от телешко мляко :) В протеина, ако има наистина някъкви анаболни съставки изрично ще ги пише, няма да си вкарват автогол ;)