16.11.11
20:45
Ето ми я и първата страничка на дневника. След многото безуспешни опити все пак реших да опитам отново да се преборя с едни 8-10 кг , които ме мъчат от доста време. Много ми се иска този път да правя нещата правилно и в тази връзка да задам едно въпросче , пък ако и може да получа отговор ще е супер!:) Проблемът при мен е че искам да сваля и кг , и мускули . :D Как става да имам и тлъстинки и мускули ли ? ееми имам си :P ... и за това незнам към каква диета и към каква фитнес програма да наблегна, за да може със свалянето на кг да не качвам маса , а даже и да свалям. Моля за съвет и съответно начален тласък :D
Здравей, последното “от утре” ще е ако е “от днес” ;)
И за какъв..дявол ти е да сваляш мускул?! О.о
Честит дневник, дано бъдеш постоянна!
Добро утро :)благодаря за посрещането :) . В момента няма с какво да се измеря :D , но скоро като се сдобия ;) .
казано от teodora arnaudova на 16.11.11, 20:45:
Проблемът при мен е че искам да сваля и кг , и мускули . :D Как става да имам и тлъстинки и мускули ли ? ееми имам си :P ...
Вярвай ми, НЯМАШ мускули за сваляне, готов съм да се обзаложа.
А и свалянето на мускули не води до нищо добро.
Може и да си прав и да си въобразявам , но истината е че не искам фигурата ми да “загрубява” , в момента аз така се виждам и това , към което се стремя е да омекотя формата на тялото си и едновременно с това да сваля кг ;) . Ето защо търся подходяща фитнес-програма , както и подходящ режим на хранене (което ми е НАЙ-болната тема ;( ).
19.11.11
10:02
казано от Кольо Пияндето на 19.11.11, 10:02:
казано от tery_91 на 19.11.11, 09:52:
...истината е че не искам фигурата ми да “загрубява”...
Това ли смяташ, че ще постигнеш и го намираш за груба фигура? Това не ти ли харесва повече?
Кольо, заради първата снимка ми приседнаха овесените ядки, които и без туй не са ми от най-любимите храни. Ако те засърбят ушите поне ще знаеш от какво е :D :D :D В интерес на истината дори момичето на втората снимка едва ли е натурално, за да се постигне подобна фигура са необходими адски много тренировки и хормони, които по дефолт липсват във женския организъм.
Мнението беше редактирано от Valdis на 19.11.11 10:21.
19.11.11
12:33
Е, Valdis, търсех контраст просто... (giggle)
Идеята е да накараме tery_91 да осъзнае някои неща. :)
19.11.11
12:40
Аз втората кака бих и дал да ми е гледачка, докато мама и тате ги няма! :D
Това не ти ли харесва повече?
Ееее, Коле, другият път ме питай като постваш моя снимка :D
казано от Valdis на 19.11.11, 10:17:
Това ли смяташ, че ще постигнеш и го намираш за груба фигура? Това не ти ли харесва повече?
Кольо, заради първата снимка ми приседнаха овесените ядки, които и без туй не са ми от най-любимите храни. Ако те засърбят ушите поне ще знаеш от какво е :D :D :D В интерес на истината дори момичето на втората снимка едва ли е натурално, за да се постигне подобна фигура са необходими адски много тренировки и хормони, които по дефолт липсват във женския организъм.
:D :D :D :D :D :D
Не че споря , но честно казано и двете не ми харесват :D, иначе разбрах мисълта ти и си взимам бележка :). Като за начало се стремя към постоянство ..диетите не са ми силна страна и за момента само се ограничавам . А по отношение на спорта ...започвам да се привързвам към интервалните тренировки (nod)
Явно, че пак започваме с режимите (: Диета нямам ,защото и да имам няма да я спазя (: Ограничавам храната си , увеличавам движението и сядам да уча (последното и аз не го вярвам). А сега с какво заситихме бимбо до сега :
9:30- Кисело мляко със овесени ядки , орехи, 1 ябълка и канела (мммм) - не знам грамажи , но купичката беше малка. ; кафе след това
11:30- 4 ореха ; 1 филия бял (упс) хляб и печен пипер -2 бр ;)
...... сега фитнес, лекции... и за вечеря каквото е останало в хладилника, а в студентския хладилник винаги има всичко, което да търсиш из нищото ..ще споделя по-късно (:
и ето и обилната вечеря в 18 и 30 : 4 печени пиперки , филия бял хляб, два картофа с кората(правени в микровълнова без сол и олио) , 5 ореха, 3 ябълки (:
пффф...вчера си беше голяма (не много ) излагация , горед долу включва същите неща, както в понеделник, но в мааалко по-големи количества и като добавим трушия (: ...НО днес е нов ден и започваме с кафе и орехи (: добро утро и успешен ден на всички (:
до тук зле (: , но винаги може да е и по-зле !
06:30 кафе и орехи
13:30 мляко с овесени ядки, ябълка, орехи и канела ; малко след това 1 ябълка; 4 ореха
15:00 (ей тука става страшно) 2 и 1/2 филии хляб , 2 печени пиперки; постно зеле+ туршия (а не трушия , както съм написала по-горе :D) /100 гр най-много общо/ иии сладко от борови връхчета иии още 2 ябълки ...ще се опитам да пропусна вечерята поне :S:S ...малко ми е гузно
тренировка : фитнес от 11:20 до 12:20
5 мин крос тренажор;
15 мин редуване на бързо и бавно бягане на пътеката; степер 3-4 мин ;
25 мин с кратки почивки - упражнения за крака и глутеус
10 мин крос тренажор на висока степен
04.04.12
15:30
Ама разбира се! Днес храната ти е лоша до тук, хайде сега направо пропусни и вечерята.
Еми няма да стане така... ще правиш ли опит за подобряване на храненето или?
подобрила съм го в сравнение с последните 2 г , но няма да стане изведнъж, и не се опитвам да е така защото знам , че ще постигна обратния ефект (: . А вечерята , бих могла да я пропусна или да я отбележа само с някакъв плод (и някой др орех) , но е така защото се опитвам да си създам навика вечерята да бъде лека или да е не по-късно от 19-20 ч , а не защото съм прекалила на обяд (:(: .. Благодаря ти, имам нужда от забележки и от шамари даже ! Ако знам , че това ще помогне съм с двата юмрука “За” (:
04.04.12
16:06
Подобрила си го?! Е, добре, щом казваш... ;)
Какъв е смисълът от лека (посочената от теб е по-скоро в категорията безумна) вечеря, след като през деня храната ти е слаба? Къде са й белтъчините на тази храна? Шепата орехи балансират ли нещата? Няма нужда да става изведнъж, но ако тази храна е подобрена, ще ти трябват около 20-25 години, за да стигнеш до някакъв приемлив вариант.
разчитам на киселото мляко и орехите (: но ти имаш предвид месо нали ?? И това ще го включа, но не знам дали е добре да приемам само месо или може да го ям съм картофи или зеле например. Ако по-рано през деня ям храна като тази днес и след това наистина се колебая дали да ям месо , дори и киселото мляко ми е под въпрос. Т.е. въпросът ми е: през какъв интервал мога да смесвам белтъчини и въглехидрати?
04.04.12
16:45
Хайде виж колко белтъчини има в киселото мляко и после помисли колко ти трябват на теб за деня. Яйцата също са храна. Изварата, сиренето, кашкавалът, сметаната - стават за ядене. Не виждам нито една причина да избягваш месо по което и да е време на деня. Не мисля, че има някакъв проблем и с комбинирането му с въглехидрати. Изобщо... чета написаното от теб и не мога да се ориентирам - каква е логиката на храненето ти?
логиката я търся в мнения на по-опитните от мен. Мисия : да не преяждам, мой много сериозен проблем от няколко години; Стратегическа цел: здравословно отслабване и промяна ритъма на живот (: . Разбрах какво искаш да кажеш за белтъчините, хапвам си от всичко, което изброи, но все пак от скоро съм редовна (;
7:30 Кафе и орехи
10:30 50 гр - риба на скара;
150 гр - кис. мляко+овесени ядки+орехи+канела.
15:30 150 гр - извара с чер.пипер и 1 ф. хляб;
100 гр - кис. мляко+овесени ядки+орехи+канела.
17:30 50 гр - кис. мляко+орехи;
1ф. хляб
през деня изпих около 2л вода
20:30 (гадния ми апетит ) 200 гр извара ; 1ф. хляб; 1 картоф; орехи със сладко; 2 ябълки;
зелен чай (няколко часа по-късно)