20.11.11
21:17
Здравейте, на всички
прочетох доста информация из сайта, начертах си няколко схеми които смятам да опитам, няколко вида хранения, тренировки и така нататък. Това което ми прави впечатление е че всички, които си водят дневници знаят поне на 60% какво правят за разлика от мен. Аз съм следната ситуация:
На 24 години съм, висок 170 см, 80кг, бицепс 33см към момента тази информация мога да дам.
В настоящия дневник няма да пиша какво съм правил и ял защото, незнам какво да правя (знам някой базови упражнения в залата) и за дневника си ще разчитам изцяло на вашите съвети. Ще ям каквото ми кажете, ще тренирам както ми кажете, накрая като видя красивия резултат, който не го очаквам след 1-2 месеца а след година две три ще събера всички и ще ги почерпя запомнящо се.
Малко инфо за мен:
В момента работя като търговски представител и ежедневието ми е много динамично. Постоянно се предвижвам със служебна кола и движението ми смея да кажа не е голямо. Хапвам сутрин някаква закуска с безалкохолно, на обяд, хапвам при някой мой клиент някаква манджа, свинско със зеле, пилешко с ориз, пържени кюфтенца ей такива работи и вечер хапвам различни простотий.
За последните 3 години се получи така че явно вследствие на начина на живот, който водя качих около 18-20 кг, което от една страна малко ме направи по възприемчив за гледане, вече не бях слабичак, но и тези килограми ми подариха шкембенце, паласки, стрий тук таме все неприятни неща.
Имам възможност да тренирам всеки ден ако трябва (макар да знам, че не е правилно) в часовете след 18:00 чеса.
Утре имам планове да проверя една фитнес зала, дали е читава за мен и ако ми хареса ще си купя карта. Карта, която надявам се с ваша помощ чрез съвети за упражнения и тн да оползотворявам на 100%.
Слаби мусколни групи са ми гърдите, гърба, корема няма и следа от плочки а от плоча с обла форма, краката също не мога да кажа че са развити добре, общо взето имам да работя по тялото си доста.
Надявам се дневника, който пиша в момента бъде полезен и за други които са в сходна ситуация.
Надявам се също така за голяма активност от ваша страна и ще има голяма изпълнителност от моя.
Давайте колкото и грубо да звучи аз ще съм вашата опитна мишка, която може да си отгледате в интернет пространството :)
Успех с дневника и поздравления за това, че си решил да направиш нещо за себе си.
Само ще ти кажа, че не е нужно да си нечия опитна мишка. Още повече на хора които не познаваш :) Тук има много знаещи хора, но и много които по скоро биха те объркали. Чети, анализирай, пробвай, експериментирай и ще разбереш кое и как работи при теб. Говоря и за хранене и за тренировки.
Хубаво е, че може да използваш натрупания опит и информация на много потребители, но те сами по себе си няма да постигнат целите и желанията ти. От тук нататък си ти,твоята воля и постоянство!
20.11.11
21:36
NeDD, благодаря ти за първия и много важен съвет! Ще чета много, по-принцип и дефакто съм от хората, които не чакат на готово, а искат ли нещо го постигат независимо от трудностите и пречките по пътя за него!
Здравей и честит дневник. Съветвам те като за начало подробно да описваш храна и тренировка, за да може да помогнем с модификацията на режима.
ПС: Кофти закуска :P
20.11.11
22:09
Здравей, Kini
да кофти закуска, но ще бъде фиксната.
От утре започвам да пиша тренировки и хранения обещавам!
Оставяй тая кола някъде на паркинг и си обикаляй обектите пеша. Аз бях заседнал така в колата и резултата беше трагичен. Усетих се, макар и късно, но по-добре късно отколкото никога. Движението е много важно, ако можеш ходи да тичаш по 20-30 мин. всеки ден или поне 5 пъти в седмицата. Промени си храненето с по здравословна храна и по начесто, но по малко. Хубаво е, че целите ти(то всъщност какви са?) са в по-дългосрочен план, а не от днес за утре. Успех!
20.11.11
22:39
Ще се опитам да ходя повече пеша, не мога да оставя колата защото патувам между градове, а в обектите понякога (в повечето случаи) нося стока която е тежка и нямам мн мн варианти за ходене пеш.
Бягането мога да го правя вечер след 19:00 чеса дали пречи нещо? Защото сутрин започвам от 07:00 чеса работа.
казано от Kaloian Krustev на 20.11.11, 22:39:
Ще се опитам да ходя повече пеша, не мога да оставя колата защото патувам между градове, а в обектите понякога (в повечето случаи) нося стока която е тежка и нямам мн мн варианти за ходене пеш.
Бягането мога да го правя вечер след 19:00 чеса дали пречи нещо? Защото сутрин започвам от 07:00 чеса работа.
19:00 e перфектно. Тичай 30 мин. след това коремни преси и лицеви, като почваш с коремните, веднага след това без почивка лицеви. Като за начало прави по 3 такива серии, почивката между тях да е не повече от 1 мин. Прави това 1 седмица, почини 1 ден на втората седмица включи и набирания. Когато усетиш, че това което правиш ти е малко, включвай по още нещо. Храната е много важно да я оправиш.