Ама ей така като вземете да си мерите височината на пиедесталите (от които подхвърляте мръвки, или от които “мъдро” не се намесвате в просташката дискусия) и почва да става наистина неприятно.
А има потенциал поне да е интересно в тая тема.
казано от Atom на 18.11.11, 10:14:
А има потенциал поне да е интересно в тая тема.
Ей тук грешиш много генерално, няма никакъв потенциал и това е очевадно в предходните 10 страници. Все едно да събереш мюсюлмани и християни в дебат относно това, коя от религиите е по-добра, според теб какъв ще е резултатът? И по-важното, според теб възможно ли е да има еднозначен отговор, с който да са съгласни и двете страни?
Мнението беше редактирано от Valdis на 18.11.11 10:27.
18.11.11
10:27
Аз пак ще си кажа! Нецензурно, но ще си го кажа.
Жените вегани/вегетарианки мразят месото, защото не са виждали “мръвка” от много отдавна. Тези крайно смирени женички, просто имат нужда от секс и поради неговата изключителна липса, те избиват своята вибрационна смиреност, като обвиняват “мръквата” за всички беди на света. Та мили ми веганки, намерете си “мръвка” с която да си играете и правете повече секс, защото никой не ви обръща сериозно внимание и само ви се подиграват. Най-малкото изглеждате толкова наивни и незадоволени отстрани.
ПП: Хайде бе мамка му, захапвайте месото и оставете смиреността на някоя друга планета :D
18.11.11
10:30
Аааа не, аз си имам своя мръвка, с която да си играя :D
ПП: Мъжете в това отношение сме облагодетелствани, може би и затова не залитаме по разни такива течения...
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 18.11.11 10:31.
казано от Мак Сим на 18.11.11, 10:12:
казано от Vic на 18.11.11, 09:44:
казано от Мак Сим на 18.11.11, 09:28:
...
p.s.
За да не скокне сега някой с популярния пример с горилите :
........
Та като стана въпрос за горилите, живо ме интересува следното - това долу е череп на горила. Ясно си личат мощните кучешки зъби, с които всеки хищник би се гордял. Въпросът ми е - защо ги има? Нали навсякъде се твърди, че горилите са отявлени вегетарианци. Знаем, че в природата няма нищо излишно - щом го има, то се използва, в противен случай закърнява и изчезва/видоизменя се. Ще се радвам, ако някой отговори с линк към статия по въпроса или някаква достоверна информация.http://bg.wikipedia.org/wiki/Кабарги
...
Бях забравил за кабаргите... При тях растат дълги кучешки зъби на мъжките, но за сметка на това нямат рога. Доста странно изглеждат, все пак - кротък поглед на сърна и... вампирски зъби :)
Нещо за горилите?
18.11.11
10:41
казано от Vic на 18.11.11, 10:38:
казано от Мак Сим на 18.11.11, 10:12:
казано от Vic на 18.11.11, 09:44:
казано от Мак Сим на 18.11.11, 09:28:
...
p.s.
За да не скокне сега някой с популярния пример с горилите :
........
Та като стана въпрос за горилите, живо ме интересува следното - това долу е череп на горила. Ясно си личат мощните кучешки зъби, с които всеки хищник би се гордял. Въпросът ми е - защо ги има? Нали навсякъде се твърди, че горилите са отявлени вегетарианци. Знаем, че в природата няма нищо излишно - щом го има, то се използва, в противен случай закърнява и изчезва/видоизменя се. Ще се радвам, ако някой отговори с линк към статия по въпроса или някаква достоверна информация.http://bg.wikipedia.org/wiki/Кабарги
...
Бях забравил за кабаргите... При тях растат дълги кучешки зъби на мъжките, но за сметка на това нямат рога. Доста странно изглеждат, все пак - кротък поглед на сърна и... вампирски зъби :)
Нещо за горилите?
Каквото и за Кабаргите - трети резци ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.11.11 10:41.
казано от Мак Сим на 18.11.11, 10:41:
...
Каквото и за Кабаргите - трети резци ;)
Не съм сигурен, че те разбирам. Тези зъби при кабаргите са на практика неизползваеми при хранене, те не могат да си отворят устата дотолкова... А нещо не ми се вярва мъжките да се бият с тях в сезона за чифтосване... Липсва ми информация.
18.11.11
11:00
Аз ако се обадя ще заключат и тази тема.И от двете страни лъха полъх на посредствено мислене.Но за сметка на това - категоричност от най-висока инстанция.
18.11.11
11:02
Видоизменени резци са, не са каниди(кучешки зъби). Кучешките зъби са с друго положение в устата, по-назад са и осигуряват задържането при захпване докато животното успее да прехапе добре на премолари и молари(предкътници и кътници).
казано от Мак Сим на 18.11.11, 11:02:
Видоизменени резци са, не са каниди(кучешки зъби). Кучешките зъби са с друго положение в устата, по-назад са и осигуряват задържането при захпване докато животното успее да прехапе добре на премолари и молари(предкътници и кътници).
Това за горилите? Интересно... На снимката си изглеждат съвсем като кучешки и то и на долната челюст.
18.11.11
11:28
Vic,един такъв въпрос...
Асоциираш ли се с горилите silverback? Понеже правиш такова впечатление.
Мнението беше редактирано от donsir на 18.11.11 11:34.
Видоизменени резци са, не са каниди(кучешки зъби)..
Хм... Разрових се в нета... Наричат ги canines (кучешки), не резци (incisors)
musk deer… the males do have enlarged upper canines, forming sabre-like tusks…
18.11.11
11:36
казано от Vic на 18.11.11, 11:31:
Видоизменени резци са, не са каниди(кучешки зъби)..
Хм... Разрових се в нета... Наричат ги canines (кучешки), не резци (incisors)
musk deer… the males do have enlarged upper canines, forming sabre-like tusks…
Бе може и аз да се бъркам...
казано от Denny Crane на 18.11.11, 11:28:
Vic,един такъв въпрос...
Асоциираш ли се с горилите silverback,понеже правиш такова впечатление ?
Ъ?! Не, не се асоциирам. Просто имам и винаги съм имал сериозен интерес към животинския свят.
А пък ровя за горилите, защото най-простия начин да различиш хищник от тревопасен е да разгледаш зъбите. Като погледна зъбите на горилата, виждам същество, което би могло да се храни и с месо или го е правило в недалечно минало.
18.11.11
11:43
казано от Vic на 18.11.11, 11:39:
защото най-простия начин да различиш хищник от тревопасен е да разгледаш зъбите. Като погледна зъбите на горилата, виждам същество, което би могло да се храни и с месо или го е правило в недалечно минало.
Не е съвсем така...дъвкателния апарат не е само едни зъби, хищника не само един дъвкателен апарат...е виж кабаргите :)
казано от Мак Сим на 18.11.11, 11:43:
защото най-простия начин да различиш хищник от тревопасен е да разгледаш зъбите. Като погледна зъбите на горилата, виждам същество, което би могло да се храни и с месо или го е правило в недалечно минало.
Не е съвсем така...дъвкателния апарат не е само едни зъби, хищника не само един дъвкателен апарат...е виж кабаргите :)
Така е. А като погледнем и зъбите на хипопотамите, съвсем забавно става ;)
18.11.11
14:05
Добре де, а аз как може да не знам за тези КАБАРГИ?
СТРАШНО красиви!!!!!
Е, все пак се оказа образователна дискусията за мен, но след като пое в посока разсъждения върху животинските зъби:))))))))))
Иначе снощи отделих бая време да чета коментари на вегетарианци относно вечния спор и да ви кажа - потресена съм от самочувствието, презрението, крайните мнения и прочее.
Със сигурност и ние изглеждаме така в очите им, но лично за себе си говоря - не бих си позволила да говоря така на някой, който не споделя вижданията ми.
Така че аз спирам опитите си да проявя разбиране, ще следя за още интересни факти обаче:)
Когато жевееш в природата и не ползваш сечива и други “оръдия на труда” един чифт остри зъби на горната и долната челюст никога не са излишни. Това е причината горилите да имат такива кучешки зъби. А и кучешките зъби са силно изразени само при самците, не и при женските. Надявам се това да е достатъчно като отговор. А освен това в природата разликата между хищници и тревопасни не се изразява в зъбите основно, а в дължината на стомашно-чревния тракт. Тя е определяща дали даден вид е пригоден да се храни основно с месо или не.
Всеки режим на хранене си има своите предимства и недостатъци. Като цяло вегетарианството е по-добро за човека от здравословна гледна точка. Но за хора, за които силата е изключително важно качество, вегетарианството не е за предпочитане.
Иначе всеки сам си прави избора с какво и как да се храни. Тази дискусия би трябвало да се води от хора, които са пробвали и двата начина на хранене за достатъчно дълъг период от време и тогава би била от полза за останалите. Иначе е просто безпредметен спор.
18.11.11
15:05
Затова ядем месо, за да сме силни, затова ядем и плодове и зеленчуци на всяко хранене, за да сме здрави. ;)
казано от Svetoslav на 18.11.11, 14:55:
Но за хора, за които силата е изключително важно качество, вегетарианството не е за предпочитане.
Самият факт, че има и други, говори колко сме се отдалечили от това, което по план все пак сме. Само поредно доказателство, че действително се усеща негативно липсата на естествен отбор (ама истински..) сред хората ;)
казано от Svetoslav на 18.11.11, 14:55:
Тази дискусия би трябвало да се води от хора, които са пробвали и двата начина на хранене за достатъчно дълъг период от време и тогава би била от полза за останалите. Иначе е просто безпредметен спор.
Нужно ли е да си го пробвал достатъчно дълго време, за да виждаш негативите върху други, които все пак са го пробвали?
Един вид ми казваш, че трябва да си счупя главата, за да мога да кажа какво е, вместо да разгледам/поразпитам как се чувстват хората с вече счупени глави ... и ти си прав, няма как да знаеш нещата в детайли без да си бил там, ама детайлите в случая хич не са най-важното. Аз дотук един човек не съм видял да е станал по-способен след като е станал вегетарианец, а в последните 5-6 години съм видял наистина доста. Физически деградират, интелектуално (понеже връзката не е особено силна) няма промяна (освен няколкото, които изперкаха на тема еко живот и спасение на планетата, но .. какво да го правиш).
Умният се учи от грешките си, а мъдрият - от грешките на другите. Нали така беше ;)
Мнението беше редактирано от G33K на 18.11.11 16:42.
18.11.11
17:14
G33K,
говориш вече глупости!
Марти, Маргаритка са много умни момичета и са много далече от деградацията. Най-близката ми приятелка е вегетарианка от 10 години и в момента е много преуспяваща в бизнеса си, не казвам че се дължи само на вегетарианството...
Вярно е, познавам и много леко побъркани вегетарианци, но тях мисля, че и месото няма да ги спаси...
Ако трябва да бъда честна, много дълго време мислех точно като теб.
казано от Joyplovdiv на 18.11.11, 17:14:
G33K,
говориш вече глупости!
Марти, Маргаритка са много умни момичета и са много далече от деградацията. Най-близката ми приятелка е вегетарианка от 10 години и в момента е много преуспяваща в бизнеса си, не казвам че се дължи само на вегетарианството...
Вярно е, познавам и много леко побъркани вегетарианци, но тях мисля, че и месото няма да ги спаси...
Ако трябва да бъда честна, много дълго време мислех точно като теб.
То всичко си пише, ама чукча не читател ...
1. Деградация беше сложено в контекста на “физическа” и беше говорено как е наблюдавано върху хора, които започват от едно доста стабилно изградено ниво и стигат до едно не толкова стабилно ниво след 1-2-3-n години пости. Едно, че когато не говорим за хора, стигнали до “ниво”, не можем да наблюдаваме и деградация ;) И второ, далеч съм от мисълта да свързвам вегетарианството с интелектуална деградация, което можеш да видиш ако прочетеш пак какво съм написал - връзка между двете неща няма.
Единствения начин да деградираш от трева е да се юрнеш да спасяваш планетата и да се водиш по акъла на зелени гурута (които не че нямат, не ... то и от това да си намериш ниша и да се храниш си иска акъл бая).
Единствения начин да поумнееш от трева е ... хм, няма :)
Така че, с една дума - влиянието на тревопасието върху акъла е кръгла 0. На физическо ниво обаче си е стабилен минус.
2. Не го дължи само на вегетарианството. Даже, хич не го дължи на него - връзка няма :D
05.01.12
19:42
Преди време бях попаднал на един документален филм за Индия.
На кратко ще преразкажа кое ми направи впечатление.
В Индия,както знаете кравата е свещено животно.Почитано,уважавано,пазено от закона.Индия и народ със специфичните си източни екзотики,йога течения и т.н. и се възприемат от западната култура като нещо по възвшиено едва ли не.Даже Маргаритка от форума беше защитавала тезата,че европейците сме кофти,а източните народи са “ех”...лилии и орхидеи неземни,чисти и възвишени.
Попаднах на един филм,в който индийски граждани,индуси от индийски етнос на Индийско-Пакистанската граница правят контрабанден алъш вериш с крави.Продават ги в Пакистна като е ясно,че свещените им крави ще бъдат заклани и изядени.
Не обвинявам никого,кой пък съм аз (без ирония) .... но ето ви малко информация от друга камбанария.
Мнението беше редактирано от donsir на 05.01.12 19:48.
05.01.12
22:05
И сега следват още 3 страници един и същи безсмислен спор ... според мен темата трябва да отиде в архива. Пределно ясно е, че вегетарианците ще си защитават своето, както и месоядните своето, темата е безкрайна и никога не може да бъде достигнат консенсус.
05.01.12
22:09
Тук не става дума за вегеани вс. месоядни ...а за леката мисъл.
05.01.12
23:36
Ще си позволя да разведря малко обстановката:
- Как се нарича секс между вегетарианци?
- Зеленчукане.
23.01.12
20:44
С риск да подновя безсмисления диспут, просто не се сдържах :D
09.08.12
17:40
Хубав следобед се получи ........ .(coffee)
09.08.12
19:46
А пък ровя за горилите, защото най-простия начин да различиш хищник от тревопасен е да разгледаш зъбите. Като погледна зъбите на горилата, виждам същество, което би могло да се храни и с месо или го е правило в недалечно минало.
Произлезли са от месояден под вид. А кучешките зъби са големи само при мъжките, защото активно ги ползват като се бият. Освен това загледай някой научно-популярен филм да видиш как ядат бамбук и ще видиш как ги ползват и при хранене.
опа, сега видях колко е стара темата. Сори...
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 09.08.12 19:48.
Обаче нацели форум,в който да търсиш защитници на вегетарианството.
Мнението беше редактирано от balabanov на 27.11.12 07:05.
http://zdravjivot.org/2943/човекът-е-единственото-същество-забр/
Изкажете мнение относно тази статия. Мислите ли, че аргументите, които излага, са правдоподобни и достатъчно изчерпателни, за да определи толкова категорично човешкия вид като строго растителнояден?