20.11.11
21:36
Здравейте ! Мисля ,че имам Мускулна инфекция .
Какви медикаменти трябва да приемам и какъв лекар трябва да посетя ?
казано от Strati Stratiev на 20.11.11, 21:36:
Здравейте ! Мисля ,че имам Мускулна инфекция .
Какви медикаменти трябва да приемам и какъв лекар трябва да посетя ?
А по какво съдиш, че имаш такава инфекция и какви са причините за нея?
20.11.11
21:44
Болка , чувство за мекота в самия мускул , скованост , слабост .За причините незнам , тренирам доста време може би от пренатоварване .
При инфекция или абцес мускула ще се надуе като балон, друго е ако става въпрос за някакво възпаление.
20.11.11
21:52
Благодаря ти , но дори да е възпаление пак трябва да посетя лекар нали(но на какъв) ? А какво да пия против това възпаление ... наистина няма абцес .. по - голяма е вероятността за възпаление .
Човече, докато не обясниш точно за какво става въпрос и лекар да съм няма да мога да ти помогна. Къде е болката, как се появи, от кога е така и в крайна сметка това което описваш да не е мускулна треска?
20.11.11
22:26
казано от Valdis на 20.11.11, 21:48:
При инфекция или абцес мускула ще се надуе като балон, друго е ако става въпрос за някакво възпаление.
Моля те,недей да пишеш подобни неща сред толкова много потребители.Защо трябва да се отговаря на въпрос,който е чисто медицински,при положение,че липса съответната квалификация,това ми е странното.И отново те моля,обясни ми разликата между абсцес и възпаление в конкретния случай.Как става един абсцес без възпаление,малко храна за размисъл ти давам.
Страти,мекота и скованост са две неща,които се изключват взаимно.За лечение и медикаментозна терапия е несериозно и опасно да се говори в интернет.Съвет за процедиране звучи по-логичното.Нищо няма да ти се надуе като балон,не се притеснявай,просто отиди като за начало при личния ти лекар,след което той ще те насочи ако е необходимо към специалист.Най-съществената част от анамнезата е огледа,от тук нататък няма какво да ти кажа по-точно.
казано от Георги Димитров на 20.11.11, 22:26:
казано от Valdis на 20.11.11, 21:48:
Моля те,недей да пишеш подобни неща сред толкова много потребители.Защо трябва да се отговаря на въпрос,който е чисто медицински,при положение,че липса съответната квалификация,това ми е странното.И отново те моля,обясни ми разликата между абсцес и възпаление в конкретния случай.Как става един абсцес без възпаление,малко храна за размисъл ти давам.
Страти,мекота и скованост са две неща,които се изключват взаимно.За лечение и медикаментозна терапия е несериозно и опасно да се говори в интернет.Съвет за процедиране звучи по-логичното.Нищо няма да ти се надуе като балон,не се притеснявай,просто отиди като за начало при личния ти лекар,след което той ще те насочи ако е необходимо към специалист.Най-съществената част от анамнезата е огледа,от тук нататък няма какво да ти кажа по-точно.
Да, така е, нямам необходимата квалификация за да се изразя правилно, но на фона на стотиците абсурдни въпроси, които се задават във форума просто се опитах да разбера как автора на темата стигна до заключението, че става въпрос за инфекция. Поправи ме ако греша но възпалението вследствие на травма и такова от нестерилна игла примерно нямат нищо общо, защото не одавна имаше подобен гамен със абцес на задника.
21.11.11
00:05
Не ти пиша с цел да се заяждам,а защото много често се казват и препоръчват лекарства да речем,които наистина може и да са за дадения проблем,но е страшно опасна тази практика.Няма да изброяваме индивидуалностите на всеки организъм,алергичните реакции,сърдечно-съдови патологии и т.н.Има си медицински лица и трябва да се научат хората,че интернет не замества преглед при квалифицирано медицинско лице.Изобщо не взимам под внимание какво е написал автора - инфекция само по себе си значи милион и едно състояния.Инфекция като понятие включва възпаление,това се опитах да ти кажа.Общото между двете неща,дали травма,дали липса на стерилност е патогенезата и евентуалните усложнения,разликата е в етиологията,съответно причинителят на това възпаление.