20.11.11
22:33
Здравейте,
От значително време тренирам, но имах малък прогрес лег-а... каквот и да правя не мога да кача сила в това упражнение...Тренирам с 60кг/65 и правя 8-10 повторения, сложа ли 70 правя 4…и никакво напрежение в гърдите не усещам
Тренирах с “асистент” така месец може би и повече и абсолютно нищо всеки път с идеята да сложа повече.. слагам 70 и умирам още на 2рото вдигане....
Върнах на 60кг и няма такова изпомпване на гъдите и няма така треска... Кажете ми каде бъркам?
В тренировачният ден тренирам само гърди и това е тренировката ми:
Лег 4х8-10 с 60/65кг
Горен лег - 4х8-12 с 50-60кг
Кофи- 4х10
Флайс - 4х12
Нещо подобно.. някой път заменям с пек дек и кофите ги слагам последни а преди тях на скрипец-а кросоувър...
Силово се тренира с под 5 повторения.... Потърси информаця за 5/3/1, 8х3, 5х5, Smolov Jr. Интернет е пълен с инфо за силово трениране.
а какви са ти целите ? не вярвам да ходиш на фитнес с цел да вдигаш повече от лег !
Какъв стаж имаш и на колко си години .. btw и аз до скоро имах същия проблем , но намалих повторенията до 6 и на 2 седмица качвах с по 1,25 кг от двете страни .. не е много , но все е нещо.
20.11.11
23:19
Замислял ли си се, че трицепса и рамото бутат ? Вкарай тежки упражнения за двете групи и след известно време ше мръдне, нема как..
20.11.11
23:31
Прогресия в тежестите всяка тренировка с 2.5кг постепено стават нещата.Но най-добре се ориентирай към силови програми,които споменаха по-горе :)
20.11.11
23:44
2 години тренирам... на 22 години съм....сега тренирам по 4 пъти
Ще опитам пак... но мн кофти се чувствам...няма как да го обесня... слагам килограми (които за мен са мн) и ми пада силата и умората, но нищо не става.. даже имах моменти кадето нямах треска и не усещах мускула да е трениран, но е скапан (се едно преуморен)+ това и гърдите ми се обезформиха...
Правих 4-5 повторения едвам едвам 3 серии лег (последните 2 серии просто няма никаква сила), след това мина на 3 серии горна с повече килограми, но аз след този лег не мога да бутна и 50 на горна... ми просто като сваля до гърдите и не мога да ги вдигна, ако има някой да ми помогне 2 санта си ги вдигам, но вече мн мн трудно
А иначе момчето кадето пита дали усещам тирцепса и рамото... само в на горна лежнака с повече кила усещам предното рамо малко, но според мен е в нормата...
Във всички други мускулни групи вдигам сравнително добри килограми.. аз не се опитвам да вдигам тежно, но ми е странно, че не мога за гърди да правя в “нормата” 70-80кг...
Едит: Ще пробвам със ситемата 5/3/1 прочетох статията в сайта и сравнително ми хареса...
Мнението беше редактирано от kalinvasilev на 21.11.11 00:03.
21.11.11
08:45
Може би е време да помислиш върху връзката между повторения, сила и помпане.
Културистите не се помпат с нисък брой повторения, нито трибойците. Но първите искат максимална маса и затова тренират с по-висок брой повторения и гонят помпането, докато в трибоя (и много други спортове) целта е да си силен. Не напомпан.
Тренировките за сила скапват повече. Но не мускулите, а ЦНС (Централната Нервна Система). А тя е шефа - каквото каже тя - това е. Ако си я уморил - силата пада.
Затова хората, които разбират, си играят с брой серии повторения, колкото % от макса да са, колко серии да са до отказ и отвъд и т.н.
5/3/1 е добра система, в нея имаш дилоуд седмица, която е именно за ЦНС.
И най-важното - всеки има слаби мускулни групи, които не му вървят. И слаби движения. Един може да дърпа тяга много, но клекът да му е малък. Друг да има смешна военна преса, но лежанката да е много силна. И т.н.
Нишо не ти пречи (даже ще ти помогне) да потренираш малко силово и после да се върнеш към типичната бодибилдинг тренировка.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 21.11.11 08:45.
Извинявам се че пиша тука но незнам как да си пусна тема бихте ли ми казали какви упражнения да прая за по големи гърди
че сега сам на 1 програма но не ми допада мн
лег 4х8п
полулег 4х8
полулег с дъмбели 4х8
наклонен лег 4х8
кофички 3х8
и искъм да си оправя канала
още веднъж се извинявъм на 20 год сам 1.77 69 кг ходя вече 1 месец и 2 седмици.
И за 1 месец и 2 седмици правиш тренировка за гърди като профи бодибилдър? Но както и да тренираш за месец два не очаквай чудеса
Нямам предвид това просто ми дайте няква добра програма тренирал сам година и полувина но спрях около 2 години и сега пак почвам затова кажете някой програма тая не е лоша попринцип ама деазнам
21.11.11
14:33
Калин....споко!! И аз съм със същия проблем,горе долу де....всички мускулни групи силата си се качва почти постоянно,но не и на гърдите - те вървят супер бавно.Макар,че скоро не съм тренирал с лег като първо упражнение в програмата,не мисля,че ще имам някакъв прогрес от последните 2-3 месеца.За това и реших да си сменя програмата доста - сега започвам с горна част за гърдите (лег и флайс) и след това минавам към средната част...Не знам какъв ще е ефекта,но със сигурност знам,че в момента гърдите ми се напомпват много повече :)
казано от Krasen Georgiev на 21.11.11, 11:39:
Извинявам се че пиша тука но незнам как да си пусна тема бихте ли ми казали какви упражнения да прая за по големи гърди
че сега сам на 1 програма но не ми допада мн
лег 4х8п
полулег 4х8
полулег с дъмбели 4х8
наклонен лег 4х8
кофички 3х8
и искъм да си оправя канала
още веднъж се извинявъм на 20 год сам 1.77 69 кг ходя вече 1 месец и 2 седмици.
Аз правя 10 серии общо за гърди и пак ми викат че били много , а ти с - 19-20 серии ..не знам ... Ето какво забелязвам аз .Правиш цели 8 серии за горни гърди и 7 за долни , а защо не вкараш упражнения като флайс , пек-дек или кросоъвър за вътрешната и страничната част ?
Мнението беше редактирано от RinGo на 21.11.11 19:25.
Изрежете всички безсмислени упражнения, които правите, намалете повторенията, вдигнете тежестите, тренирайте ги както си трябва за хора с вашия стаж и данни, т.е. повече от веднъж седмично и ще почнат да дърпат на сила.
24.11.11
21:59
Здравей,
Ти какви упр. правиш... предложи някакви + серии и повторения