Teen Diary

Темата е заключена.

20.11.11
20:04

Та аз съм Нели от Пловдив на 15 години 165 висока, 55-56 кг.В момента тренирам баскетбол а доскоро се занимавах с плуване и Ушу (китайски бойни изкуства предимно развиващи издържливостта и гъвкавостта).Та главната ми цел е да сваля 3-4 кила.Не спазвам никакъв хранителен режим в момента,но от скоро се опитвам да изключа сладкото и мазното от менюто,та главно ям плодове,зеленчуци,леки супи и млечни продукти.Та това от мен,надявам се да ми помагате със съвети и критики. :)

21.11.11
14:55

Здравей, не знам какви са ти мерките и точно кои части на тялото си искаш да оформиш, но бойните спортове и тези, в които има много движение, определено спомагат за сваляне на килограми, явно не искаш да свалиш много, 3-4 може да смъкнеш с правилно хранене, но идеята е да продължиш да се храниш така и занапред. Казвам го от личен опит - не може 1 месец да тъпчеш зеленчуци и сухари, да свалиш и после да налиташ на пържено и мазно, просто си ги връщаш и след няколко такива опита или идеи за сваляне, ти се скапва метаболизма до такава степен, че качваш буквално от 1 блокче шоколад.
Бих ти препоръчала да тичаш, аз тичам и засега го смятам за най-добрия начин за сваляне на килограми, бързо и ефективно.
И ги махни тея млечни продукти, замени с печено месо и зеленчуци, като свалиш исканите килограми, хапвай и такива храни, а - да, и не изключвай въглехидратите под форма на овесени ядки сутрин примерно.
Това е от мен, успех!

21.11.11
15:06

Попринцип искам да сваля от бедрата и дупето,а мерките ми са:
гърди - 85
ханш - 97
талия - 68
бедро - 55
Обаче май като цел ми е по-скоро стягането отколкото самото сваляне на килограми.Общо взето за мен е по-важно как изглеждам и се чувствам,а не колко тежа.За тичането съм съгласна въпреки,че ми идва малко студеничко и до сега го замествах със скачане на въже.Ще включа месото и ядките.
Мерси за мнението :)

21.11.11
21:25

Тааа за днес кво съм яла..Не съм гледала часове затова ще го пиша по този начин:
Сутринта до обяд: Верея натурален 300мл;1 банан
Обяд-следобяд: 100гр варени картофи;250мл супа;салата от настъргани моркови;1 ябълка
Вечеря: 2 варени яйца;маслини и около 50-60гр сирене
Тепърва ще включвам и месо (и както ми подсказаха по горе-овесени ядки) и по този повод искам да питам дали готовите пилешки пържоли които ги продават по магазините стават..понеже аз по цял ден съм сама у нас,а месо не мога да готвя...Малко ми е трудна да свикна с това да ям по 5-6 пъти на ден по малко ама се опитвам ии съм позитивно настроена,че след време ще свикна.. :)

махове на пред 2х20
странични махове 2х50 за всеки крак
клек с швейцарска топка 2х20
ножици 2х30
глутеус мост 2х50
коремни преси 2х40
лицеви опори 2х20

Мнението беше редактирано от Yoko на 21.11.11 22:53.

22.11.11
22:48

Днес:
Закуска: 2 зелени ябълки
Обяд-следобяд: 1 омлет с 2 яйца;салата от печени чушки със сирене;малко варен ориз

1 час баскетбол
странични махове 2х50 за всеки крак
ножици 2х30
глутеус мост 2х50
лицеви опори 2х20

А нещо
СЛЕДзакуска
2ро ядене като обяд-следобяд
и някаква вечеря?
:)

За пилешките пържоли - ако говориш за вакуумираните такива - забрави ги, или в много крайни случаи.
По-добре, щом нямаш възможност да готвиш, да си взимаш месо от топлите витрини и скари.
Обаче не виждам какво толкова ще те затрудни да си сготвиш, въпрос на време е :) като опиташ и видиш колко бързо и лесно е... Печени във фурна или на тиган/скара, варени със зеленчуци... Разновидности - много.

Казваш, че искаш да се стегнеш - за това роля играят мускулите, пък ти никаква храна не им даваш за сега :) ХУбавото е, че правиш промяната

23.11.11
12:38

Сега ще ти кажа няколко начина да ‘не готвиш’ :)
Взимаш едно пиле от магазина, измиваш го, слагаш му червен, черен пипер.
Изсипваш в една тава, колкото да се покрие морска сол, слагаш пилето и пъхаш във фурната.
То се пече, пече :), като се запече от едната страна, обръщаш го с помощта на щипки да се запече и от другата, цветът, който трябва да докараш е светло кафяво-оранжево.
Ядеш без кожата - получава се като пиле на грил.
Втори вариант - пилешки гърди киснеш 1 денонощие в соев сос, черен пипер, червен, половин чаена лъжичка мед, след това слагаш на тефлоновия тиган или ако не ти се занимава бутваш в тава във фурната с малко вода и печеш.
Трето - свински бут без кост или свинска плешка без кост ( мен лично повече ми харесват, иначе ако искаш може и с кост), същата марината + чаша червено вино - буташ във фурната с малко вода в тавата и слагаш отгпре фолио, за да се позадуши свинското, като видиш че е си е променило цвета и водата ври, махаш фолиото и запичаш 15 минути.

Времето, което на теб ти отнема за приготвянето на месото е 5 минути( втория случай 30-40, защото ще седиш до тигана :) ), през останалото време, докато се пекат нещата си се занимаваш с каквото си искаш :)
Времето ми е ценно, знам какво е въобще да го нямаш.

Мнението беше редактирано от Блажка на 23.11.11 15:19.

23.11.11
15:10

Skoge, само ме изкушаваш от няколко дена с твоите рецепти и снимков мат’риал :D

23.11.11
15:24

казано от Absolut Illusion на 23.11.11, 15:10:

С подправките добре се получава, а и няма какво да се изкушаваш, то е само месо, съобразено е с режими и може да си го хапваш постоянно без да се притесняваш. Обаче, да ти кажа, докато започна да схващам кое как да си го правя... смятай щом съм си варила пилешко - Е, надали има по-голяма гадост от това, честно :) Вече от желание съвсем да махна мазнината какви ли не глупави идеи са ми идвали - един път пък толкова време въртях едни свински пържоли на скарата, че накрая приличаха повече на брауни-та. Затова ме кефи и темата за рецептите тук и гледам да помагам с каквото мога, защото знам какво е да не знаеш как :)

Мнението беше редактирано от Блажка на 23.11.11 15:25.

23.11.11
15:26

хах,мерси за рецептите,ще ги пробвам.Аз обичам да готвя и порпинцип почти винаги сама си приготвям нещата обаче никога не съм правила месо досега... както и да е,мисля да пробвам да си направя 1вата рецепта днеска,че се чуда кво да измисля да ям вече...тия плодове и зеленчуци напрао ми втръснаха и вече бях в процес на мечтаене за шоколадови тортички и десертчета.. :Д:Д ...Вечерта ще споделя дали съм успяла да прецакам печката.. :Д

23.11.11
16:56

казано от Skoge на 23.11.11, 15:24:

казано от Absolut Illusion на 23.11.11, 15:10:

С подправките добре се получава, а и няма какво да се изкушаваш, то е само месо, съобразено е с режими и може да си го хапваш постоянно без да се притесняваш.

Нееее. Не ме притеснява факта, че е месо, а това, че ме мързи да готвя ... :D А и не виждам проблем с мазното - зависи от какви източници е. Да не говорим, че е жизненоважно да се консумира в прилични количества..

23.11.11
21:56

Та така...днеска беше доста кофти ден..сутринта забравих да си взема нещо за закуска в училище иии там не ядох нищо (след като в лафките продават само боклуци) и след даскало пък не издържах и си взех едно фитнес десертче,след което у нас изплющях 2 салати от печени чушки (обяд следобяд) ама пък най-голямата издънка беше на вечеря...та напраихме пилето,от което ядох бая и освен това изядох две филии хляб ...та ся се чувствам доста виновна....подозирам,че апетита ми на вечеря беше заради едни лекарства които пих по-рано..ама както и да е..денят беше просто един Epic Fail.. :(

24.11.11
21:57

.......................
Закуска - 1 пакетче бисквити
Обяд-следобяд - задушени зеленчуци (лук;картофи;домати;чушки + сирене)
Вечеря - не бях гладна...

махове на пред 2х20
странични махове 2х60 за всеки крак
ножици 2х40
глутеус мост 2х100
лицеви опори 2х30

25.11.11
08:59

казано от Absolut Illusion на 23.11.11, 16:56:

Нееее. Не ме притеснява факта, че е месо, а това, че ме мързи да готвя ... :D А и не виждам проблем с мазното - зависи от какви източници е. Да не говорим, че е жизненоважно да се консумира в прилични количества..

Да ти кажа честно, не ми се вярва да не си приготвяш храната сама, а и моите рецепти са лесни :P

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.11 09:05.

казано от Yoko на 24.11.11, 21:57:

Закуска - 1 пакетче бисквити
Обяд-следобяд - задушени зеленчуци (лук;картофи;домати;чушки + сирене)
Вечеря - не бях гладна...

Ще се храниш ли или да не се напъваме? ;)

25.11.11
20:09

ами аз си се храня..попринцип тоя обяд ми е чак към 5 часа така че затова не ми се яде толкова вечер..защото аз от даскало се прибирам към 3 и 30..ама за закуската нямам оправдание.. :Х

казано от Yoko на 25.11.11, 20:09:

ами аз си се храня..попринцип тоя обяд ми е чак към 5 часа така че затова не ми се яде толкова вечер..защото аз от даскало се прибирам към 3 и 30..ама за закуската нямам оправдание.. :Х

Цял ден на пакетче бисквити и малко задушени зеленчуци, и трябва да се съгласим, че се храниш?
Не, не се храниш... и ако не промениш това, нямаме с какво да ти помогнем. Съжалявам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.11 21:41.

26.11.11
17:15

Вчера:
Закуска: 2 ябълки
Обяд: Омлет с домати и чушки
Вечеря: Риба на скара

26.11.11
20:55

Сериозно ли правиш една и съща тренировка всеки път? И какво очакваш в резутлат от това?

26.11.11
22:29

Прав е, различни мускулни групи всеки път, за да имат време да се възтановят мускулите, аз си признавам, че тренировката ми е на 80% копирана от фитнес програмите в този сайт, пробвай да си избереш, 100 % ще намериш подходяща.

27.11.11
20:19

ами понеже тренирам за момента в нас и там нямам особено много възможности и място за по-различни дейности..иначе утре ще си взимам карта за фитнес и ще променя това..между другото и аз си мислех да копирам някоя от програмите тук понеже така или иначе си нямам никаква представа какво да правя.. :)

27.11.11
20:21

Вчера:
Закуска: 1 портокал;1 ябълка
Обяд: Риба на скара
Вечеря: Картофи на фурна

Днеска:
Закуска: 2 портокала
Обяд: 500мл таратор ;маслини;портокал
Вечеря: Фрикасе

27.11.11
20:57

След като нямаш представа какво да правиш най-добре би било да потърсиш помощ от някой, който е навътре в нещата, а не да обикаляш по уредите, както повечето начинаещи и да не знаеш какво правиш.
Може да помолиш инструктора в залата да ти направи програма за начинаещи и да ти покаже как се изпълняват упражненията. Другият вариант е да си избереш програма за начинаещи от сайта http://www.bb-team.org/fitness и след това да се обърнеш към него с молба да ти покаже как се изпълняват упражненията.

27.11.11
21:24

И ако трябва да направим нещата максимално лесни и достъпни, бих ти препоръчала да си дръпнеш от някъде клиповете на P90M. Това е версията за начинаещи.
Ако пък се чувстваш по-напреднала, може и P90X да пробваш.
В случай, че не можеш да ги намериш или не ти се търси, мога да ти ги пратя.
Успех!

29.11.11
17:43

Така за вчера..
Закуска: 1 ябълка
Обяд: 500мл татратор
Вечеря: зелена салата;картофена салата;таратор
ииии 1 първи път на фитнес.. ^^ така честно казано не запомних по колко време съм седяла на всеки уред или по колко серии съм направила затова ще напиша само така повърхностно
1.степер - там май откарах най-много :Д
2.велоаргометър
3.крос тренажор - и там седях бая
4.разтваряне на абдуктор - там мисля че бяха около 4-3 серии х 40
5.гребен тренажор
имаше и един уред за ръце на който така и не му разбрах името.. :Д:Д та като го намеря ще го напиша ..и мисля че това беше,въпре ки че е много възможно да съм забравила нещо..ама се тая беше 1 трен и и гледахме малко като телета в железница.. :Д:Д ама пък мисля че важното беше че бая се забавлявахме.. ;]]

днеска:
1. 5-10 минс на пътеката
2. 10-15минс на кростренажора
3. разтваряне на абдуктор 4х50
4.  затваряне на абдуктор 4х50
5. 5-10 минс велоаргометър
6. 5-10 минс гребен тренажор
7. степер 2х10минс
8. избутването на лег преса 3х50
9. и пак мистериозният уред :ДД  2х50
1 час баскетбол
и май тва беше..разбира се 100 про съм забравила нещо с мойта хубава памет... :Д
та от утре ще ги променя..ще гледам да избягвам уредите които са за покачване на мускулна маса..
както и да е..по късно ще напиша и за храненето за днеска..

Мнението беше редактирано от Yoko на 29.11.11 17:44.

29.11.11
18:20

казано от Yoko на 29.11.11, 17:43:

разбира се 100 про съм забравила нещо с мойта хубава памет... :Д

Забравила си да ядеш вчера... Най-вероятно днес също.

29.11.11
18:20

за триене...

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 29.11.11 18:20.

29.11.11
18:23

еми пък де да знам..не мисля че ям толкова малко..аз попринцип като изключим джънка си ям в такива количества г/д..пък и след като не се чувствам гладна,нито пък ми става лошо или се чуствам замаяна (както става попринцип когато не ям)..то нз..ся си е факт че ми липсват някои храни като например месо (понеже сестра ми не яде месо и затова наще го пропускат когато тя си е вкъщи),ама се опитвам малко по малко да го променя..няма как да стане изведнъж лол..

Мнението беше редактирано от Yoko на 29.11.11 18:39.

30.11.11
19:07

За вчера:
Закуска: 2 ябълки
Обяд: сандвич
Вечеря: омлет

30.11.11
20:03

Тази закуска ми се вижда доста малко. Защо не включиш още нещо, все пак това ще ти даде един хубав старт на деня.

25.12.11
18:44

Обогати закуската си малко. Включи въглехидрати, протеини.. На закуска имаш нужда от тези неща, трябва да си набавиш енергия от някъде, все пак.

БИ

25.12.11
19:57

о боже ... ти живееш на батерий :D you need a doctor!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1