20.11.11
20:04
Та аз съм Нели от Пловдив на 15 години 165 висока, 55-56 кг.В момента тренирам баскетбол а доскоро се занимавах с плуване и Ушу (китайски бойни изкуства предимно развиващи издържливостта и гъвкавостта).Та главната ми цел е да сваля 3-4 кила.Не спазвам никакъв хранителен режим в момента,но от скоро се опитвам да изключа сладкото и мазното от менюто,та главно ям плодове,зеленчуци,леки супи и млечни продукти.Та това от мен,надявам се да ми помагате със съвети и критики. :)
Здравей, не знам какви са ти мерките и точно кои части на тялото си искаш да оформиш, но бойните спортове и тези, в които има много движение, определено спомагат за сваляне на килограми, явно не искаш да свалиш много, 3-4 може да смъкнеш с правилно хранене, но идеята е да продължиш да се храниш така и занапред. Казвам го от личен опит - не може 1 месец да тъпчеш зеленчуци и сухари, да свалиш и после да налиташ на пържено и мазно, просто си ги връщаш и след няколко такива опита или идеи за сваляне, ти се скапва метаболизма до такава степен, че качваш буквално от 1 блокче шоколад.
Бих ти препоръчала да тичаш, аз тичам и засега го смятам за най-добрия начин за сваляне на килограми, бързо и ефективно.
И ги махни тея млечни продукти, замени с печено месо и зеленчуци, като свалиш исканите килограми, хапвай и такива храни, а - да, и не изключвай въглехидратите под форма на овесени ядки сутрин примерно.
Това е от мен, успех!
Попринцип искам да сваля от бедрата и дупето,а мерките ми са:
гърди - 85
ханш - 97
талия - 68
бедро - 55
Обаче май като цел ми е по-скоро стягането отколкото самото сваляне на килограми.Общо взето за мен е по-важно как изглеждам и се чувствам,а не колко тежа.За тичането съм съгласна въпреки,че ми идва малко студеничко и до сега го замествах със скачане на въже.Ще включа месото и ядките.
Мерси за мнението :)
Тааа за днес кво съм яла..Не съм гледала часове затова ще го пиша по този начин:
Сутринта до обяд: Верея натурален 300мл;1 банан
Обяд-следобяд: 100гр варени картофи;250мл супа;салата от настъргани моркови;1 ябълка
Вечеря: 2 варени яйца;маслини и около 50-60гр сирене
Тепърва ще включвам и месо (и както ми подсказаха по горе-овесени ядки) и по този повод искам да питам дали готовите пилешки пържоли които ги продават по магазините стават..понеже аз по цял ден съм сама у нас,а месо не мога да готвя...Малко ми е трудна да свикна с това да ям по 5-6 пъти на ден по малко ама се опитвам ии съм позитивно настроена,че след време ще свикна.. :)
махове на пред 2х20
странични махове 2х50 за всеки крак
клек с швейцарска топка 2х20
ножици 2х30
глутеус мост 2х50
коремни преси 2х40
лицеви опори 2х20
Мнението беше редактирано от Yoko на 21.11.11 22:53.
Днес:
Закуска: 2 зелени ябълки
Обяд-следобяд: 1 омлет с 2 яйца;салата от печени чушки със сирене;малко варен ориз
1 час баскетбол
странични махове 2х50 за всеки крак
ножици 2х30
глутеус мост 2х50
лицеви опори 2х20
22.11.11
23:42
А нещо
СЛЕДзакуска
2ро ядене като обяд-следобяд
и някаква вечеря?
:)
За пилешките пържоли - ако говориш за вакуумираните такива - забрави ги, или в много крайни случаи.
По-добре, щом нямаш възможност да готвиш, да си взимаш месо от топлите витрини и скари.
Обаче не виждам какво толкова ще те затрудни да си сготвиш, въпрос на време е :) като опиташ и видиш колко бързо и лесно е... Печени във фурна или на тиган/скара, варени със зеленчуци... Разновидности - много.
Казваш, че искаш да се стегнеш - за това роля играят мускулите, пък ти никаква храна не им даваш за сега :) ХУбавото е, че правиш промяната
Сега ще ти кажа няколко начина да ‘не готвиш’ :)
Взимаш едно пиле от магазина, измиваш го, слагаш му червен, черен пипер.
Изсипваш в една тава, колкото да се покрие морска сол, слагаш пилето и пъхаш във фурната.
То се пече, пече :), като се запече от едната страна, обръщаш го с помощта на щипки да се запече и от другата, цветът, който трябва да докараш е светло кафяво-оранжево.
Ядеш без кожата - получава се като пиле на грил.
Втори вариант - пилешки гърди киснеш 1 денонощие в соев сос, черен пипер, червен, половин чаена лъжичка мед, след това слагаш на тефлоновия тиган или ако не ти се занимава бутваш в тава във фурната с малко вода и печеш.
Трето - свински бут без кост или свинска плешка без кост ( мен лично повече ми харесват, иначе ако искаш може и с кост), същата марината + чаша червено вино - буташ във фурната с малко вода в тавата и слагаш отгпре фолио, за да се позадуши свинското, като видиш че е си е променило цвета и водата ври, махаш фолиото и запичаш 15 минути.
Времето, което на теб ти отнема за приготвянето на месото е 5 минути( втория случай 30-40, защото ще седиш до тигана :) ), през останалото време, докато се пекат нещата си се занимаваш с каквото си искаш :)
Времето ми е ценно, знам какво е въобще да го нямаш.
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.11.11 15:19.
23.11.11
15:10
Skoge, само ме изкушаваш от няколко дена с твоите рецепти и снимков мат’риал :D
казано от Absolut Illusion на 23.11.11, 15:10:
С подправките добре се получава, а и няма какво да се изкушаваш, то е само месо, съобразено е с режими и може да си го хапваш постоянно без да се притесняваш. Обаче, да ти кажа, докато започна да схващам кое как да си го правя... смятай щом съм си варила пилешко - Е, надали има по-голяма гадост от това, честно :) Вече от желание съвсем да махна мазнината какви ли не глупави идеи са ми идвали - един път пък толкова време въртях едни свински пържоли на скарата, че накрая приличаха повече на брауни-та. Затова ме кефи и темата за рецептите тук и гледам да помагам с каквото мога, защото знам какво е да не знаеш как :)
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.11.11 15:25.
хах,мерси за рецептите,ще ги пробвам.Аз обичам да готвя и порпинцип почти винаги сама си приготвям нещата обаче никога не съм правила месо досега... както и да е,мисля да пробвам да си направя 1вата рецепта днеска,че се чуда кво да измисля да ям вече...тия плодове и зеленчуци напрао ми втръснаха и вече бях в процес на мечтаене за шоколадови тортички и десертчета.. :Д:Д ...Вечерта ще споделя дали съм успяла да прецакам печката.. :Д
23.11.11
16:56
казано от Skoge на 23.11.11, 15:24:
казано от Absolut Illusion на 23.11.11, 15:10:
С подправките добре се получава, а и няма какво да се изкушаваш, то е само месо, съобразено е с режими и може да си го хапваш постоянно без да се притесняваш.
Нееее. Не ме притеснява факта, че е месо, а това, че ме мързи да готвя ... :D А и не виждам проблем с мазното - зависи от какви източници е. Да не говорим, че е жизненоважно да се консумира в прилични количества..
Та така...днеска беше доста кофти ден..сутринта забравих да си взема нещо за закуска в училище иии там не ядох нищо (след като в лафките продават само боклуци) и след даскало пък не издържах и си взех едно фитнес десертче,след което у нас изплющях 2 салати от печени чушки (обяд следобяд) ама пък най-голямата издънка беше на вечеря...та напраихме пилето,от което ядох бая и освен това изядох две филии хляб ...та ся се чувствам доста виновна....подозирам,че апетита ми на вечеря беше заради едни лекарства които пих по-рано..ама както и да е..денят беше просто един Epic Fail.. :(
.......................
Закуска - 1 пакетче бисквити
Обяд-следобяд - задушени зеленчуци (лук;картофи;домати;чушки + сирене)
Вечеря - не бях гладна...
махове на пред 2х20
странични махове 2х60 за всеки крак
ножици 2х40
глутеус мост 2х100
лицеви опори 2х30
казано от Absolut Illusion на 23.11.11, 16:56:
Нееее. Не ме притеснява факта, че е месо, а това, че ме мързи да готвя ... :D А и не виждам проблем с мазното - зависи от какви източници е. Да не говорим, че е жизненоважно да се консумира в прилични количества..
Да ти кажа честно, не ми се вярва да не си приготвяш храната сама, а и моите рецепти са лесни :P
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.11 09:05.
25.11.11
09:05
казано от Yoko на 24.11.11, 21:57:
Закуска - 1 пакетче бисквити
Обяд-следобяд - задушени зеленчуци (лук;картофи;домати;чушки + сирене)
Вечеря - не бях гладна...
Ще се храниш ли или да не се напъваме? ;)
ами аз си се храня..попринцип тоя обяд ми е чак към 5 часа така че затова не ми се яде толкова вечер..защото аз от даскало се прибирам към 3 и 30..ама за закуската нямам оправдание.. :Х
25.11.11
21:39
казано от Yoko на 25.11.11, 20:09:
ами аз си се храня..попринцип тоя обяд ми е чак към 5 часа така че затова не ми се яде толкова вечер..защото аз от даскало се прибирам към 3 и 30..ама за закуската нямам оправдание.. :Х
Цял ден на пакетче бисквити и малко задушени зеленчуци, и трябва да се съгласим, че се храниш?
Не, не се храниш... и ако не промениш това, нямаме с какво да ти помогнем. Съжалявам.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.11 21:41.
Сериозно ли правиш една и съща тренировка всеки път? И какво очакваш в резутлат от това?
Прав е, различни мускулни групи всеки път, за да имат време да се възтановят мускулите, аз си признавам, че тренировката ми е на 80% копирана от фитнес програмите в този сайт, пробвай да си избереш, 100 % ще намериш подходяща.
ами понеже тренирам за момента в нас и там нямам особено много възможности и място за по-различни дейности..иначе утре ще си взимам карта за фитнес и ще променя това..между другото и аз си мислех да копирам някоя от програмите тук понеже така или иначе си нямам никаква представа какво да правя.. :)
Вчера:
Закуска: 1 портокал;1 ябълка
Обяд: Риба на скара
Вечеря: Картофи на фурна
Днеска:
Закуска: 2 портокала
Обяд: 500мл таратор ;маслини;портокал
Вечеря: Фрикасе
След като нямаш представа какво да правиш най-добре би било да потърсиш помощ от някой, който е навътре в нещата, а не да обикаляш по уредите, както повечето начинаещи и да не знаеш какво правиш.
Може да помолиш инструктора в залата да ти направи програма за начинаещи и да ти покаже как се изпълняват упражненията. Другият вариант е да си избереш програма за начинаещи от сайта http://www.bb-team.org/fitness и след това да се обърнеш към него с молба да ти покаже как се изпълняват упражненията.
И ако трябва да направим нещата максимално лесни и достъпни, бих ти препоръчала да си дръпнеш от някъде клиповете на P90M. Това е версията за начинаещи.
Ако пък се чувстваш по-напреднала, може и P90X да пробваш.
В случай, че не можеш да ги намериш или не ти се търси, мога да ти ги пратя.
Успех!
Така за вчера..
Закуска: 1 ябълка
Обяд: 500мл татратор
Вечеря: зелена салата;картофена салата;таратор
ииии 1 първи път на фитнес.. ^^ така честно казано не запомних по колко време съм седяла на всеки уред или по колко серии съм направила затова ще напиша само така повърхностно
1.степер - там май откарах най-много :Д
2.велоаргометър
3.крос тренажор - и там седях бая
4.разтваряне на абдуктор - там мисля че бяха около 4-3 серии х 40
5.гребен тренажор
имаше и един уред за ръце на който така и не му разбрах името.. :Д:Д та като го намеря ще го напиша ..и мисля че това беше,въпре ки че е много възможно да съм забравила нещо..ама се тая беше 1 трен и и гледахме малко като телета в железница.. :Д:Д ама пък мисля че важното беше че бая се забавлявахме.. ;]]
днеска:
1. 5-10 минс на пътеката
2. 10-15минс на кростренажора
3. разтваряне на абдуктор 4х50
4. затваряне на абдуктор 4х50
5. 5-10 минс велоаргометър
6. 5-10 минс гребен тренажор
7. степер 2х10минс
8. избутването на лег преса 3х50
9. и пак мистериозният уред :ДД 2х50
1 час баскетбол
и май тва беше..разбира се 100 про съм забравила нещо с мойта хубава памет... :Д
та от утре ще ги променя..ще гледам да избягвам уредите които са за покачване на мускулна маса..
както и да е..по късно ще напиша и за храненето за днеска..
Мнението беше редактирано от Yoko на 29.11.11 17:44.
казано от Yoko на 29.11.11, 17:43:
разбира се 100 про съм забравила нещо с мойта хубава памет... :Д
Забравила си да ядеш вчера... Най-вероятно днес също.
еми пък де да знам..не мисля че ям толкова малко..аз попринцип като изключим джънка си ям в такива количества г/д..пък и след като не се чувствам гладна,нито пък ми става лошо или се чуствам замаяна (както става попринцип когато не ям)..то нз..ся си е факт че ми липсват някои храни като например месо (понеже сестра ми не яде месо и затова наще го пропускат когато тя си е вкъщи),ама се опитвам малко по малко да го променя..няма как да стане изведнъж лол..
Мнението беше редактирано от Yoko на 29.11.11 18:39.
Тази закуска ми се вижда доста малко. Защо не включиш още нещо, все пак това ще ти даде един хубав старт на деня.
Обогати закуската си малко. Включи въглехидрати, протеини.. На закуска имаш нужда от тези неща, трябва да си набавиш енергия от някъде, все пак.
25.12.11
19:57
о боже ... ти живееш на батерий :D you need a doctor!!